Görüş Bildir
Haberler
MHP'den Şaşırtan Ali İsmail Açıklaması

MHP'den Şaşırtan Ali İsmail Açıklaması

MHP'den Şaşırtan Ali İsmail Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

'Ali İsmail Korkmaz (19) “Gezi” eylemleri sırasında Eskişehir’de hunharca katledilmiştir. Sokak ortasında merhametsizce darp edilen bu yavrunun davası dün (03.02.2014) Kayseri’de görülmeye başlanmıştır. Savcı mütalaasında tekme darbeleriyle Korkmaz’ın ölümüne sebebiyet veren şahsın tutuklanması talebinde bulunmuştur. Mahkeme heyeti ise söz konusu talebi reddetmiştir. Netice itibarıyla, 14 saat süren dava, 12.05.2014 tarihine ertelenmiştir.

Elbette burada işleyen bir yargı süreci vardır ve herkesin sabırla sürecin selametle tamamlamasını beklemelidir. Ancak; Basına yansıyan ifadelerden, sanıkların arsızlıklarının ve pişkinliklerinin tüyler ürpertici boyutlara ulaştığı anlaşılmaktadır. Bahsi geçen ifadeler, Türkiye’nin içinde bulunduğu zihniyet buhranını açıkça gözler önüne sermektedir.

“Adalet” ihtiyacı insanlığın tarih boyunca en kutsal arayışı olmuştur. Bir anne düşünün ki; oğlu sokak ortasında yargısızca infaz ve linç edilmiştir. Bir anne düşünün ki; ayakta zor duruyor – yaşadığı tarifsiz acıyla yaşlanmış, bitkin düşmüş… Bir anne düşünün ki; gözyaşlarıyla, haklı bir öfkeyle oğlunun hakkını arıyor, adaleti arıyor ve isyan ediyor.

Hukuk devletinin prensipleri ve prosedürleri bellidir. Bir suç durumu, suç içeren bir fiil veya davranış var ise, o halde gözaltı süreci başlatılır – sorgulama yapılır ve sanık Savcılığa salimen teslim edilir.

Bu kadar.

Hukuk devletinde dayak yoktur, darp ve şiddet yoktur, işkence yoktur – olamaz, olmamalıdır.

Bazı çevreler yüzsüzce bu utancı meşru kılmak adına harekete geçtiler. Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz solcu idi”…

Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz Alevi idi”… Diyorlar ki “Ali İsmail Korkmaz ateist idi”…

Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak onlara cevaben diyoruz ki: Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit vatandaşı idi.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/si...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0