Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
MHP'de Muhalifler Kurultay İçin Dava Açtı
Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan yönetim ve olağanüstü kurultay tartışması bugün mahkemeye taşındı. Muhaliflerin avukatları, 'Kurultay Çağrı Heyeti' oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı.
16 il başkanı davacı
Ankara Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş 'davacı', MHP tüzel kişiliği ise 'davalı' olarak gösterildi.
Genel Başkanlık için yarışacaklarını açıklayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimine izin vermeyen tüzük değişikliği kurultayının toplanması için 543 imza toplayarak bunları Genel Merkez’e sunmuştu. Ancak tavrını daha önce “Kurultay toplanmayacak” diye net bir dille açıklayan MHP yönetimi bu talebe resmi bir yanıt vermemişti.
Peki bundan sonra ne olacak?
Konunun yargıya taşınmasından sonra mahkeme, MHP Genel Merkezi'ne tebligatta bulunacak. Sonrasında ya Genel Merkez’den yazılı olarak savunma istenmesi ya da bir duruşma günü belirlenmesi bekleniyor. Muhalefet cephesinde avukatların tahmini 1 ay ile 45 gün arasında bir sürede duruşma günü belirlenmesi. Kurultaya ilişkin kararın ise 2 ay sonra çıkacağı tahmin ediliyor.
Eğer mahkeme muhalefet cephesini haklı bulur ve 3 kişilik kayyum heyeti atarsa kurultay süreci başlayacak. Çağrı heyeti kurultay tarihini belirleyecek ve tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplanacak. Tüzük kurultayının toplanması da MHP’de Genel Başkan ve yönetim değişikliğinin kesin olduğu anlamına gelmiyor. Eğer muhalefet bu kurultayda tüzük değişikliği kararını çıkarabilecek sayıda delege oyu alabilirse ancak o zaman yeniden bir tarih belirlenip olağanüstü kurultaya gidilebilecek. Bu aşamaya kadar ortak hareket edecek adaylar arasında yarış da bu aşamada başlayacak.
Mahkeme muhalefetin kurultay talebini haklı bulmazsa Genel Merkez tarafından açıklandığı gibi Olağan Kurultay 2018 yılında yapılacak.
Kaynak: Al Jazeera ve AA
Yorum Yazın
Meral Akşener MHP genel başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren AKP dönemi resmen kapanmış olacak. Devlet Bahçeli ve AKPKK'lılar bunu bildiği için eller... Devamını Gör
İşte ülkede ki siyaset anlayışı o göt o koltuğa yapıştımı kalkmaz oradan arkadaş...
ve milliyetçiyim diye geçinip başkalarının ekmeğine yağ sürer.bıyık bozuntuları -.-
Bahçeli koltuğundan ayrılmıyor,zor yolu seçti.Bu süreç MHP tarihine kara bir leke olarak geçecektir.