Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

adem kara
28.01.2014 - 08:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacağı, Marmara'da 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönelerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney çevreleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, gece saatlerinde bölgenin batısında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin güneybatısında güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ve kuzey kesimlerde doğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, öğle saatlerinden batı kıyı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren batı kıyı ilçelerinde güneyli kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli olması bekleniyor.12

ÇANAKKALE Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren güneyli kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli olması bekleniyor. 9

İSTANBUL Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı7SAKARYAÇok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu 10

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Kıyı Ege'de güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif olmak üzere yağmurlu 10

İZMİR Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren güneyli kuvvetli rüzgarla birlikte il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 12

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 12

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 9

  • AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ADANAÇok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı 15 

BURDUR Çok bulutlu ve yağmurlu 10

HATAY Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

  • İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, Sivas, Kayseri, Konya ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.ANKARAÇok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

ESKISEHİR Çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde yağmurlu 8

KONYA Çok bulutlu 8

YOZGAT Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 8

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10

BOLU Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

ZONGULDAK Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 8

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Giresun dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 12

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 13

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİNGOL Çok bulutlu ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

ELAZIĞ Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 4

VAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde batısının yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 8

GAZİANTEP Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer sisli 11

ŞANLIURFA Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 13

SİİRT Çok bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 10

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtına, Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.MARMARAHava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 5 ila 7, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'de kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, gece saatlerinden sonra batısında 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0