Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
04.07.2014 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz ile zamanla İç Anadolu'nun batısı, Yozgat, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce ile Şile çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/s, Kıyı Ege'de 50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce ile Şile çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Şile çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şile çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (iç kesimlerde 30-60 km/s,kıyı kesimlerinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

AYDIN Az bulutlu ve açık 34

İZMİR Az bulutlu ve açık 29

MANİSA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 35

ANTALYA Az bulutlu ve açık 38

MERSİN Parçalı ve az bulutlu 33

OSMANİYE Az bulutlu ve açık 33

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara çevreleri ile zamanla Konya, gece saatlerinde Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KIRŞEHİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 31

KONYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

NİĞDE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

DÜZCE Parçalı, zamanla çok bulutlu, zamanla yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KARABÜK Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla Gümüşhane, Bayburt, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 29

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

SAMSUN Parçalı, zamanla çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL Az bulutlu ve açık 35

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık 37

ERZURUM Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

HAKKARİ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Az bulutlu ve açık 40

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 40

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 38

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 41

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Güney Ege'de fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek, Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Görüş mesafesi: İyi olacak.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi olacak.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde esecek, Dalga yüksekliği: 3,0 ila 4,0m, Görüş mesafesi: İyi olacak.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, doğusunda güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde esecek, Dalga yüksekliği: 1,0 ila 1,5m, batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş mesafesi: İyi olacak.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde esecek, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş mesafesi: İyi olacak.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0