Meclis'teki İç Güvenlik Paketi Görüşmeleri Yine Ertelendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yarın TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak 'İç güvenlik paketi' ile ilgili görüşmeleri yine erteledi.
Anadolu Ajansı'na konuşan AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, paketin Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmeyeceğini açıkladı.
Ahmet Aydın yarın Genel Kurul'da, askeri yargıda, sivil yargıdaki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) benzeri Askeri Hakimler Kurulu oluşturulmasını öngören, Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine başlanacağını bildirdi.
Aydın, bazı uluslararası anlaşmaların da görüşülebileceğini kaydetti.
TBMM Genel Kurulu'nda Perşembe günü, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesi görüşülecek.
Genel Kurul Cuma günü ise çalışmayacak.
Görüşmeleri yine ertelenen 'İç güvenlik paketi' ise polisin yetkilerinin önemli oranda artırılmasını öngörüyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün paket ile ilgili eleştirilere tepki göstermişti.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, 'İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır' demişti.
Davutoğlu Avrupa Birliği standartlarında bir iç güvenlik paketi hazırladıklarını söylemişti.Muhalefet pakete karşı
Kamuoyunda 'İç güvenlik paketi' olarak bilinen ve polisin yetkilerini önemli oranda artıran 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' başlıklı tasa tasarısı önceki hafta TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçmişti.
Tasarının geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanmıştı.
Ancak görüşmeler yarına ertelenmişti.
Meclis'teki üç muhalefet partisi de (Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi) tasarıya karşı çıkıyor.
Muhalefet partileri tasarıya 'Tüm Türkiye'ye Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi getireceği', 'Polis devletine gidiş anlamına geldiği' ve hatta 'sivil bir darbe' olduğu yönünde eleştiriler getiriyor.
BBC Türkçe