Görüş Bildir
Haberler
Korkutan İddia! "Diyanet 'ten IŞİD Logolu Ürün!"

Korkutan İddia! "Diyanet 'ten IŞİD Logolu Ürün!"

08.10.2014 - 13:58 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 17:28

CHP'li Özkes: IŞİD destekçileri Diyanet'te!

AKP Hükümeti'ni, Kobani'deki IŞİD işgali ve vahşetinden sorumlu tutan CHP'nin müftü milletvekili, çarpıcı bir örnek ile IŞİD'e verilen desteğin arkasında AKP'nin olduğunu öne sürdü. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI NİYE IŞİD LOGOSU KULLANIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bastırdığı defterlerde  IŞİD logosunun kullanıldığını açıklayan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 'Neden Diyanet İşleri Başkanlığı önceki yıllarda böyle bir amblem kullanmadı da IŞİD yeni yeni palazlanmaya başladığı bir dönemde bu simge kullanıldı? Bunun açıklamasını Diyanet yapacak...' diye konuştu. 

'IŞİD, AKP'NİN GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞU!'

Şimdiye kadar söz konusu simgenin hiçbir yerde Diyanet tarafından kullanılmadığının altını da çizen Özkes, IŞİD'in el altından Hükümetçe desteklendiğini öne sürdü. 'İki yıl önce IŞİD yoktu. Bonzai nasıl AKP İktidarı'nın ürünü ise IŞİD de AKP iktidarının mahsüludür. IŞİD'in günah babası AKP'dir. IŞİD, AKP iktidarının gayri meşru çocuğudur' yorumu yaptı. 

TEZKEREYİ NEDEN BAYRAM ÖNCESİ ÇIKARDILAR?

Özkes, geçen hafta kabul edilen Suriye ve Irak'a ilişkin tezkerenin Bayram öncesi gündeme getirilmesini de eleştirdi. 'Bayram barış, tezkere savaş demektir. İktidar, nedense bayramdan önce tezkereyi çıkarma gayretine girişti. Bu kadar acele, bu kadar çaba, bayramı zehir etmek için miydi? AKP iktidarı ülkeyi bayram değil yangın yerine çevirdi! Bu tezkerenin bayram öncesi çıkması, bayramın tadının kaçıp, zehir olması, AKP iktidarının bayrama sevgi saygı ve hürmet eksikliğinden kaynaklı' dedi. 

IŞİD’in din ve imanla ilgisi olmadığını belirten Özkes, 'Mübarek Kurban Bayramı'nda yıkıp dökmeye, kafa kesmeye, her türlü vahşeti Kobani'de sergilemeye devam ettiler. Adeta IŞİD Kobani'de, AKP iktidarı da Türkiye'de kan döktü' yorumu yaptı. 12 Eylül'ü hatırlatarak, şöyle konuştu:

'16 kişi yaşamını kaybetti, okullar tatil edildi, bazı yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 12 Eylül ve 28 Şubat ürünü olan AKP zihniyeti, adeta rücu etti. Nasıl ki 12 Eylül'de sokağa çıkma yasağı varsa, on yıl sonra AKP iktidarı da kaynaklandığı ve palazlandığı o döneme rücu ederek sokağa çıkma yasağı ilan etti'

Kaynak: http://www.karsigazete.com/politika/c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0