Görüş Bildir
Haberler
Kız Arkadaşını Arabayla Ezerek Öldüren Sanığa 'İyi Hal' İndirimi

Kız Arkadaşını Arabayla Ezerek Öldüren Sanığa 'İyi Hal' İndirimi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da kız arkadaşı Hüsne Aslan'ı metrelerce sürükledikten sonra otomobille üzerinden geçerek öldüren Şahin Koçar'ı önce 20 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, ardından iyi hal indirimi uygulayarak bu cezayı 16 yıl sekiz aya indirdi.

Antalya'nın Turgut Reis Caddesi’nde erkek arkadaşı Şahin Koçar’ın kullandığı otomobilden inmek isterken aracın hareket etmesi sonucu aracın altında kalarak can veren Hüsne Aslan’ın ölümüyle ilgili Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, dördüncü duruşmada karara bağlandı.

Hüsne Aslan’ın yakınlarının avukatı Mahmut Akar, olayın meydana geliş şekli, dosya kapsamı ve beyanlara göre sanığın kasten öldürme eyleminden cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı: Trafik kazası

Sanık avukatı Sedat Esen ise olayın kasten adam öldürme olmadığını, bir trafik kazası olduğunu belirtti. Olay yerinde keşif yapılmasını da talep eden avukat Esen, 'Olay bir kazadır' iddiasında bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Şahin Koçar, kendisinin kimseyi kasten öldürmek istemediğini söyledi.

Ayrıca olay sırasında bir başka araca da çarpmadığını iddia eden Koçar, 'Vefat eden Hüsne benim aracım ile park eden araçların arasında kalmış olsaydı, açık olduğu söylenen aracımın kapısında hasar oluşurdu. Benim aracımda böyle bir hasar oluşmamıştır. Ben bilerek ya da isteyerek Hüsne’nin ölümüne sebep olmadım. Ben sadece o tartışma ortamından kendimi kurtarmak amacıyla uzaklaşmak istedim' dedi.

Şahin Koçar - DHA

Mahkeme 'iyi hal' indirimi uyguladı

Mahkeme heyeti, ’eylemin olası kasıt ile gerçekleştiği’ kanaatine vararak sanık Şahin Koçar’ı önce 20 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından iyi hal indirimi uygulayarak bu cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. 

Şahin Koçar’ın yakınları, kararı temyiz edeceklerini söylerken, ölen Hüsne Aslan’ın ağabeyi Deniz Aslan ise 'Sanığa ömür boyu hapis cezası verilse de kardeşim geri gelmeyecek' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0