Görüş Bildir
Haberler
Kitap Okumayı Seviyorum Ama Uzun Vadede Bitiremiyorum Diyenlere 20 Sürükleyici Çizgi Roman Önerisi

Kitap Okumayı Seviyorum Ama Uzun Vadede Bitiremiyorum Diyenlere 20 Sürükleyici Çizgi Roman Önerisi

Bazen ince bile olsa kitaplara odaklanmak zor olabiliyor. İşte biz de bu durumda kalanlar ve çizgi roman sevenler için bir oturuşta bitireceğiniz sürükleyici çizgi romanları derledik. Bu çizgi romanlara online satış platformlarından kolayca ulaşabilirsiniz. İyi okumalar...

Not: Çizgi romanlara ait tanıtım yazıları idefix'ten alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ölüm Defteri

1. Ölüm Defteri

Japon çizgi romanlarına verilen isim olan manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: Death Note (Ölüm Defteri). Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli dedektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

2. 30 Gün 30 Gece

2. 30 Gün 30 Gece

'Elinizde tutmakta olduğunuz çizgi roman eski güzel günlerdeki korku filmleri gibi ham ve sert bir enerji içeriyor. Kısa, keskin ve acımasız... Akılda kalıcı bir başlığı ve donuk kalbinde son derece zekice; fakat basit bir fikri var... Ve başlayınca hiç yavaşlamadan devam eden bir hikayesi...'

-Clive Barker-

Steve Niles ve Ben Templesmith tarafından yaratılmış olan korku çizgi romanı 30 Gün 30 Gece; 2007 Scream Awards birinciliği ile ödüllendirilen serinin ilk grafik romanı.

3. Batman: Lanet

3. Batman: Lanet

Joker öldü.

Buna hiç şüphe yok, ancak Batman nihayet o sıska boynunu kırdığı için mi, yoksa Gotham’da gezen başka uğursuz bir güç yüzünden mi öldüğü hâlâ gizemini koruyor. Sorun, Batman’in bir şey hatırlamamas ve bu labirent benzeri olayın derinliklerine indikçe Batman’in zihni, bulduğu her şeye daha da büyük bir şüpheyle yaklaşmaya başlıyor. Onu hizaya getirmek için… John Constantine’den iyisi olabilir mi?

4. Sandman

4. Sandman

Tüm zamanların hem en popüler hem de eleştirmenlerce en çok beğenilen grafik romanlarından biri olan Sandman, çizgi roman dünyasında olgun ve lirik fantezinin dönüm noktası oldu. Mecranın en aranan sanatçılarının resimlendirdiği seri, modern ve antik mitolojilerin çağdaş kurgularla, tarihi dramalarla ve efsanelerle beraber dokunduğu zengin bir karışım.

5. Ay Polisi

5. Ay Polisi

“Ay’da yaşamak... Aklımızdan ne geçiyordu ki? Şimdi düşününce aptalca geliyor.”

Ay’daki koloni yavaş yavaş ıssızlaşıyordu. Kahramanımız Ay Polisi günlük rutinini sürdürüyordu ama kolonideki insanlar Ay’dan ayrılıp Dünya’ya döndükçe ilgilenmesi gereken vakalar da gittikçe azalıyordu; kaçak bir kız, köpeğini kaybeden yaşlı bir kadın, Ay Müzesi’nden çıkıp yolunu kaybeden bir otomat…

Kendine has, gerçekçi çizimleriyle Tom Gauld eğlenceli ve oldukça melankolik bir öykü anlatıyor. Ay Polisi, insanın özünü başarılı bir şekilde yakalayıp geçmişi, şimdiyi ve geleceği tek bir hikâyede birleştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rick ve Morty

6. Rick ve Morty

Rick and Morty, çizgi roman maceralarıyla karşınızda!

Bir sürü evren. Bir sürü gizem. Bir sürü macera. Bir sürü Rick ve tabii ki bir sürü Morty.

Sen sus, Jerry!

7. Bilek Kesenler

7. Bilek Kesenler

Herkes öldürüyor sevdiğini, ama intihar aşkı öldürmüyor. Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü'nün yazarı Etgar Keret'ten, Asaf Hanuka'nın muhteşem çizimleri eşliğinde, kült bir çizgi roman: Bilek Kesenler. Bilek Kesenler, mucizelere inanmaktan vazgeçmeyenlere, can sıkıntısından ölüp ölüp dirilenlere ve umuttan umudu kesmeyenlere dair, hınzır ve hüzünlü bir öykü anlatıyor. Aşk, yaşamda da ölümde de, hedefi damardan ve doğrudan, tam on ikiden vuruyor. Yürekteki yaralar bir türlü iyileşmiyor. İnsanlar hep tökezliyor, kırık kalpler bitişmek bilmiyor. Goran Dukic'in yönetmenliğinde sinemaya da uyarlanan Bilek Kesenler, çağımızın yalnızlıklarını ve yanlışlıklarını, bu defa çizgi romanda ölümsüzleştiriyor.

8. Ağustosböceği

8. Ağustosböceği

Bu kez, çalışma hayatının tam ortasında bir ağustosböceği! Oscar ödüllü illüstratör, yazar Shaun Tan’in 2018 yazında yayımladığı son kitabı Ağustosböceği, Desen Yayınları etiketiyle Türkiye’deki okurlarla da buluştu. Resimli kitap sevenler için koleksiyon değeri taşıyan Ağustosböceği, çalışma yaşamında “köleleşen' insanın dramını ele alıyor. Etkileyici resimleri, sayfa tasarımı ve sert kapaklı özel baskısıyla dikkat çeken Ağustosböceği, zorbalık, ayrımcılık, ötekileştirme gibi çalışma yaşamına dair güncel sorunlara Shaun Tan’in büyüleyici çizgileriyle değiniyor.

9. Tokyu Gûl

9. Tokyu Gûl

Tokyo Gûl, İşida Sui tarafından yazılan ve çizilen  psikolojik, korku, dram, doğaüstü, aksiyon türünde 14 ciltlik bir manga serisidir. Serinin öncesini konu alan 'Tokyo Gûl: JACK”, sonrasını konu alan 'Tokyo Gûl:re” mangaları ile 24 bölümlük animesi vardır.

Seri, Tokyo’da olan garip cinayetlerle başlar. Cinayet mahali ve delilleri inceleyen polis, faillerin insan yiyen gûllar olduğu sonucuna varmıştır. Tokyo sakinlerine korku salan bu canavarların gündüzleri nasıl saklandıkları, avlarını nasıl seçtikleri ve neden yedikleri bilinmemektedir. Manganın başkahramanı Ken Kaneki ve üniversite arkadaşı Hide, gûlların gündüzleri insan gibi davranarak, insanların arasına karışıp yaşadıklarını düşünmektedir.

10. Damızlık Kızın Öyküsü

10. Damızlık Kızın Öyküsü

“Anlatıyorum, öyleyse varsın.”

Kadın, “bunaltıcı düşlerden uyandığı” bir sabah, hiçliğe dönüşmüş olarak buldu kendini. Artık bir adı yoktu, düşüncesi, benliği, arzusu yoktu ama bir rahmi vardı. Yaşamını kolonilere sürülmeden, öldürülmeden, Damızlık Kız olarak sürdürmesini sağlayan rahmi. Artık âşık olmayacaktı, sevmeyecekti, onaylanmış bir dilin ötesine geçmeyecekti. Duvarlara asılmış sıra sıra cesetler, tek gerçeğin savaş ve üreme olduğunu hatırlatıyordu. Özgürlük hatırlanmayacak kadar uzaktaydı… Damızlık Kızın Öyküsü, distopyalar çağında yeniden keşfedildi. Çoksatanlar arasına girdi, ünlü bir TV dizisine konu oldu. Şimdi de Renée Nault'un olağanüstü çizimleriyle çizgi roman olarak karşınızda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deadpool x Thanos

11. Deadpool x Thanos

Bütün Marvel çizgi romanlarının altyapısını oluşturan yüzleşme anı sonunda gelip çattı. Deadpool, Infinity’ye ve ötesine gidip Titanlı Thanos’la kapışacak! Bu iki belalı dövüşçü aynı zamanda kutsal olmayan bir aşk üçgeninin iki köşesini oluşturuyor ve ikisi de ölümün peşini bırakmıyor. Ama evrendeki her şey ölmeyi bıraktığında, muhteşem elmacık kemikleri olan afetin kemikli elleri başka şeylerle mi meşgul olacak? Aşk dörtlüsü diye bir şey duyulmuş mu? Deli Titan ve Manyak Geveze, “Ölüm’den Eternity’ye” çıktıları yolda ekip olmak zorunda kalabilir! Konuk yıldız ise Marvel’ın en popüler ve sevilen karakteri Black Talon ve ayrıca kimsenin sallamadığı Guardians of the Galaxy diye biri.

12. Dövüş Kulübü

12. Dövüş Kulübü

'Bazı hayali arkadaşlar asla çekip gitmez!'

İlk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü, bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyordu. Chuck Palahniuk'un ilk romanı, kapitalizmin tüketim kültürüne, insan tekindeki hırs ve üstünlük duygusuna, güzellik idealine ve elbette iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri hamlesiydi: Kışkırtıcı, yadırgatıcı, yıkıcı bir hamle. Ve işte şimdi aynı hamle, aynı gözüpeklikle, aynı karşı-ses ataklarıyla ve sonuna kadar sürdürülen bir eleştirellikle kaldığı yerden devam ediyor!

Son yılların en özgün, en sarsıcı romanları arasında sayılan Dövüş Kulübü 2 okurlarla buluşuyor, ama bu kez farklı bir biçimde. Çizgi roman olarak hazırlanan Dövüş Kulübü 2, on ayrı fasikül olarak yayımlanacak. Ayrıntı Yayınları, Dövüş Kulübü 2'nin her sayısını Amerika'daki orijinal baskılarla eş zamanlı olarak yayımlayacak. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği güçlü ve çarpıcı üslubuyla, yaşadığımız dünyanın çirkin suretine yine ayna tutuyor. Korku ve öfkeyi, karamsarlık ve umudu bir arada veriyor.

13. Naruto

13. Naruto

Naruto, ünlü manga yazarı Masaşi Kişimoto tarafından yaratılan, 1999 yılından beri Japonya’da yayınlanan dünyaca ünlü manga serisi. Bugüne kadar Japonya’da 100 milyondan fazla satan Naruto serisi,  2002 yılında bu başarısı taçlandırarak animeye uyarlandı. Ülkemizde de gösterilen bu anime, manga kültürünü dünyaya tanıtıp; Naruto’yu dünyadaki en önemli mangalardan biri haline getirdi. Yıllardan beri geniş bir hayran kitlesi tarafından Türkçe’de yayınlanması beklenen bu eser, manganın özünden hiçbir şey kaybetmemesine özen gösterilerek ve Japonya’da olduğu gibi sağdan sola okunacak biçimde hazırlandı. Yediden yetmişe herkese hitap eden Naruto, çizgi roman kültürü ile ilgili olmayanların bile severek okuyabileceği bir eser.

14. Kana Diz Kana

14. Kana Diz Kana

Kana Diz Kana, başkarakterinin yaralanması ve yarasını satın almaya hevesli bir palyaçoyla karşılaşmasıyla başlayan olayların, giderek katman katman açılan, derinleşen, ortaya çıkan ve yok olan varlıkların birbirlerinin karanlık aynalarına dönüştüğü, yalnızlıkları ve kalabalıkları yakından ilgilendiren pek çok kavramın yanıp söndüğü, takas edildiği, tartışıldığı, yol içermeyen kaotik bir yolculuk hikâyesi.

Yaratıcıları arasında, kitabın çizilmeye başlandığı 2008 yılından beri tasarlanan ve bir doğaçlama deneyimine dayanan deney, 12 yıl sonra Türkçe edisyonda gerçeğe dönüşüyor. Hakan Günday’ın kitap için kaleme aldığı önsözde belirttiği üzere, “bulmakla değil, aramakla ilgili” bir deney…

15. Star Wars: Darth Vader

15. Star Wars: Darth Vader

Darth Vader, beyaz perdede gözüktüğü ilk andan itibaren popüler kültürün en bilinen karakterlerinden biri oldu. Şimdiyse Vader’ı, tam da yeni bir umudun bittiği noktadan, imparatorluğun asilere mücadelesini savaşın diğer cephesinden gösteren kendi macerasında takip edebilirsiniz. Bir Karanlık Lord yardıma ihtiyaç duyduğunda kime gider? Vader, asilere karşı son derece kişisel bir intikam arayışında, bir yandan da İmparator'un gizli planlarını araştırırken, silah yağmacısı Aphra karşılaşıyor. Aphra ve savaş droidlerini alarak bir ordu kurmak için Geonosis’e dönüyor. Fakat bazı çok güçlü kişiler onun aradığı gerçekleri öğrenmesini istemiyor. Hutt Jabba, Boba Fett ve daha nicesi de cabası!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti

16. Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti

Alan Moore ve Kevin O’Neill’ın yarattığı Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti, ikinci cildiyle devam ediyor! Bu sefer düşmanlar uzak bir yerden, Mars’tan geliyor ve yalnızca İngiltere’nin değil, dünyanın da kaderi kahramanlarımızın elinde. Allan Quatermain, Mina Harker, Kaptan Nemo, Hawley Griffin ve Edward Hyde hem bu yenilmez görünen düşmanlara hem de içlerindeki bir haine karşı savaşmak zorunda. Dünya üzerindeki pek çok gizli ve inanılmaz yerin anlatıldığı “Yeni Gezginin Almanağı” ile “Olağanüstü Beyefendiler Oyunu” da bu nefes nefese maceranın sonunda okurları bekliyor!

17. Sessizliğin Sesi

17. Sessizliğin Sesi

Eisner ödülü adayı, 7 ciltlik manga serisi... Şooya İşida, altı yıl önce, işitme engelli transfer öğrenci Şooko Nişimiya'ya yapılabilecek her türlü eziyeti yapmaları için sınıf arkadaşlarını kışkırtmıştır. Sınıf arkadaşlarının giderek şiddetlenen gündelik işkencelerine katlanamayan Şooko, yine okul değiştirmeye mecbur kalır. Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri tarafından durumun sorumlusu olarak görülen Şooya, bir anda zorbalık taslayandan zorbalığa uğrayan konumuna düşer ve herkes tarafından yalnız bırakılır. Şooya, şimdi Şooko’nun gözünde temize çıkmak ve kendisine sırt çeviren eski sınıf arkadaşlarıyla yüzleşmek için mücadele etmektedir.

18. V for Vendetta

18. V for Vendetta

“Korkunçtu. Kimse Britanya’nın bombalanıp bombalanmayacağını bilmiyordu. Annemin, ‘Artık Afrika diye bir yer yok,’ dediğini hatırlıyorum. Ağzından çıkan tek şey buydu. Ölen bütün aslanları ve filleri düşününce ağladım. Sadece yedi yaşındaydım.” Yeryüzünün çehresini değiştiren korkunç bir savaş patlak verir... Özgürlük ve bireysellik namına ne varsa tarihe karışır...

Politik özgürlükten eser olmayan bir dünyada kişisel özgürlüklere dair ne varsa, beyaz porselen maskeli ve gizemli bir adamın zorbalara karşı verdiği mücadeleye bağlıdır... İdeolojik iyilik ile kötülük arasındaki çizgilerin bulanıklaştığı baş döndürücü bir hikâye!

19. Watchman

19. Watchman

Kim Gözleyecek Gözcüleri?

Seksenli yılların ortasında Alan Moore ve Dave Gibbons, çizgi roman tarihini kökten değiştiren ve popüler kültürün çizgi roman algısını yeni baştan yazan eşsiz bir eser yarattılar: Watchman. Sıklıkla çizgi romanların ciddiye alınmasını sağlayan ilk eser olduğu söylenen Watchman, süper kahramanların çok yönlülüğünü, psikolojik karakter derinliğini olabilecek en gerçekçi biçimde yansıtan yegâne eser.

Amerikalı süper kahramanların varlığının bile tarihe farklı bir yön verdiği bir dünyada, Amerika Vietnam Savaşı'nı kazanmıştır, Nixon hâlâ başkandır ve Soğuk Savaş devam etmektedir. Watchman, bir cinayet öyküsü olarak başlasa da kısa sürede tüm gezegeni ilgilendiren bir komplonun izleri ortaya çıkar. Nihayetinde, tekrar bir araya gelmiş bu kahramanlar -Rorscach, Gece Kuşu, İpek Hayalet, Dr. Manhattan ve Ozymandias-s inançlarının sınırlarını zorlamak ve iyi ile kötünün çizgisinin nereye çizileceğini kendilerine sormak zorunda kalacaklardır.

20. Kıyamet Meleği

20. Kıyamet Meleği

Gizemli bir virüs dünyaya yayıldı ve 13 yaşın üzerindeki herkesin ölümüne neden oldu. Vampirler karanlık köşelerinden çıktılar ve hayatta kalan çocukları yeraltının karanlığına mahkûm ettiler.

 Arkadaşlarının fedakârlığı sayesinde vampirlerin elinden kurtulan Yuiçiro’yu bekleyen büyük sürprizler var. Yuiçiro vampirlerden intikamını almak istiyor ancak insanlardan yedi kat daha güçlü olan vampirleri dize getirmek, onun için belki de asla gerçekleşmeyecek bir rüyadan ibaret olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu çizgi romanlardan hangilerini okudunuz ya da favoriniz hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lvnt YKSL

Bazıları manga. manga ve çizgi roman farklıdır. İkisine de çizgi roman demek; "oğuz atay tutunamayanlar ve Yüzüklerin efendisi aynıdır, sonuçta ikisi de kita... Devamını Gör

DoctorWhat

Olağanüstü beyefendiler cemiyeti gerçek bir şaheser, özellikle ilk cilt. Aynı şekilde sandman de modern dünyada nasıl mitolojik öykü yazılır sorusunun cevabı... Devamını Gör

Batuhan Aktepe

Vertigo Comics farkını göstermiş hemen. Preacher, Y the Last Man, 100 Bullets, Batman Year One, Red Son, Maus, Daytripper gibileri de tavsiye ederim