Görüş Bildir
Haberler
Nefesinizi Kesecek ve Sizi Kendi Dünyasına Çekecek Dünya Çapında En Çok Satan 20 Macera Romanı

Nefesinizi Kesecek ve Sizi Kendi Dünyasına Çekecek Dünya Çapında En Çok Satan 20 Macera Romanı

Öyle kitaplar var ki, çocuk yaşlardan yetişkinliğe hatta yaşlılığa kadar birçok dönemde herkes tarafından okunuyor. Yaşın ve kaç kere okunduğunun önemini kaybettiği macera kitapları, sizi kendi dünyasına çağırıyor ve serüvene sizleri de dahil ediyor. Bu zamansız türde yazılan ve dünya çapında en çok satan 20 kitabı sizin için derledik. Öyleyse, vakit kaybetmeden hadi bir serüvene çıkalım kitaplarla…

Not: Kitap İçerikleri tanıtım bülteninden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, artık herkesin okumasa da mutlaka bir yerlerden duyduğu, az çok konusuna hakim olduğu kült kitaplar ve klasiklerle başlayalım maceraya...

1. Harry Potter Serisi - J. K. Rowling

1. Harry Potter Serisi - J. K. Rowling

Listemize büyülü dünyası ve karakterlerin maceraları ile herkesin favorisi diyebileceğimiz Harry Potter ile başlayalım. Serinin tamamı tüm dünyada en çok okunanlar listesine girdiği için tek bir kitap ismi vermeyi tercih etmedik. Hala Harry Potter ile tanışmayan ya da okuma fırsatı bulmayanlar için işte konusu…

Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanarken, bir baykuşun getirdiği mektupla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.

2. Hobbit - J.R.R. Tolkien

2. Hobbit - J.R.R. Tolkien

Listenin ikinci sırasında yalnızca okuyucuyla değil izleyici ile de buluşan Hobbit serisi ile devam ediyoruz. John Ronald Reuel Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisinin devamı olan Hobbit, ilk filmin adında da yer aldığı üzere sizleri “beklenmedik bir yolculuğa” davet ediyor. Roman, diğer hobbitlerden aslında hiç de farklı olmayan bir hobbitin, Bilbo Baggins’in fantastik maceralarından oluşuyor. Bilbo Baggins, büyücü Gandalf ve cücelerle birlikte, cücelerin hazinesini kötü ejderha Smaug’dan geri almak için aslında hiç de istemediği bir yolculuğa çıkar. Ama yine de hobbitin içinde henüz keşfedemediği maceracı bir yan vardır ve yolculuk ilerledikçe Bilbo Baggins kendi cesaretinin ve gücünün farkına varmaya başlar.

3. Orman Kitabı - Rudyard Kipling

3. Orman Kitabı -  Rudyard Kipling

2016' da sinemaya uyarlanan ve kült sayılan bir macera kitabı da Orman Kitabı. Bu eser, Hindistan ormanlarının egzotik atmosferini, fabl türünün büyüleyici 'hayvan kahramanları'yla birleştiren bir klasik. Rudyard Kipling'in eskimeyen yapıtı, hem neşeli hem de dokunaklı öyküleriyle, sinemaya, tiyatroya ve çizgi romana defalarca uyarlandı ve bugün de aynı heyecanla okunmaya devam ediyor.

4. Jurassic Park - Michael Crichton

4. Jurassic Park - Michael Crichton

Jurassic Park film serisinin ilham kaynağı olan Jurrasic Park romanı, macera dolu dünyası ile nefesinizi kesecek. Film serisini çok iyi bilenlere 'Aaa kitabı mı varmış?' dedirtebilir; şöyle ki kitap 1990 yılında yazıldı. Esasen, Crichton'un 1983 yılında bir dinozor yaratan yüksek lisans öğrencisi hakkında yazdığı bir kurgu olan kitap, doğa parkında yaşanan serüvenleri anlatıyor. Dinozorlar ve kayıp bir dünyaya dair yapılan genetik çalışmaların anlatıldığı bu kitapta bilim kurguyla birlikte yaşanan maceralar sizi soluksuz bırakacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kayıp Dünya - Sir Arthur Conan Doyle

5. Kayıp Dünya - Sir Arthur Conan Doyle

Hazır Jurassic Park'tan bahsedilmişken onun tadında başka bir macera romanından söz etmek yerinde olacaktır. Öyleyse romanın konusu ile devam edelim. Profesör Challenger dinozorların hala hayatta olduğunu ve onları nerede bulabileceğini bildiğini iddia etmektedir. Meslektaşları gösterilen resimlerin açıkça bir kurmaca olduğunu söylüyor gazeteler ise bunun bir hayal ürünü olduğunu yazıyordu. Fırtınalı geçen bir bilimsel toplantıda rakibi olan Profesör Summerle bir grup gönüllü genç gazeteci ile birlikte Güney Amerika'ya gidip iddiaları çürütmeye karar veriyor... Challanger kimsenin iddialarına inanmasa da birçok kişinin iddialarını ciddiye almasından memnundu. Fakat Güney Amerika'da neyle karşılaşacaklardır? Dinozorlarla mı yoksa geniş ve uçsuz bucaksız ormanlar ve iddiada bulunan profesörün hayal gücüyle mi? Her iki durumda da hepsini tehlikeli bir serüven beklemektedir.

6. Moby Dick - Herman Melville

6. Moby Dick - Herman Melville

Harry Potter ve Hobbit gibi beyaz perdeye de uyarlanan Moby Dick, tüm zamanların en çok okunan macera kitapları arasında. “Pequod' adlı bir balina gemisinin son yolculuğunu, balinaların nasıl avlandıklarını, geminin sonunda nasıl battığını anlatan Moby Dick, ilk bakışta denizlerde geçen bir serüven romanı sayılabilir. Ne var ki insan Moby Dick’i okudukça, okuduklarını düşündükçe, kitabın derinliğini, gerçek anlamını sezmeye başlar. Bu derinliği, bu gerçek anlamı sezemeyenler ise, balina avıyla ilgili, heyecanlı bir öykü olarak, gene de Moby Dick’in pekala keyfini çıkarabilirler.

7. Robinson Crusoe - Daniel Defoe

7. Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Robinson macerayı çok seven bir gençtir. Bu tutkusu yüzünden limandan bir gemiye biner ve denize açılır. Bindiği gemi fırtınaya yakalanarak batar ve korsanların eline düşer. Bir gün cesaretini toplayarak korsanların elinden kaçar. Issız bir adaya düşer ve tek başına yaşam mücadelesi verir. İlk zamanlar yaptığı her şeyde başarısız olur, ama sonra hayatta kalmayı öğrenir. On iki yıl tek başına bu adada yaşar. Bir süre sonra adada kendinden başka birilerinin olduğunu fark eder ve onları takip etmeye başlar. Bunların orada yaşayan yerliler olduğunu öğrenir. Yerlilerin eline düşen bir adama yardım eder ve onunla birlikte yaşamaya devam başlar. Artık bir arkadaşı vardır ve adı Cuma’dır. Bir gün bir İngiliz gemisinin uzaktan adaya yaklaşmakta olduğunu görürler ve bu gemiyle İngiltere’ye dönerler. Robinson orada evlenir, zengin bir adam olur. Yaşadığı adayı merak ederek geri döner.

8. Pi'nin Yaşamı - Yann Martel

8. Pi'nin Yaşamı - Yann Martel

Beyaz perdeye uyarlanan ve 4 dalda Oscar'a aday gösterilen bir macera romanı olan Pi'nin Yaşamı denizlerde geçer. Bir yük gemisinin trajik şekilde batmasının ardından, bir filika uçsuz bucaksız, vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın, hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Ve roman asıl bundan sonra başlar. Pi'nin açlık, susuzluk, soğuk, sıcak ve en önemlisi korkuyla mücadele ettiği günler boyunca gösterdiği direnç ve inanç okunmaya değer çünkü.

9. Vahşetin Çağrısı - Jack London

9. Vahşetin Çağrısı - Jack London

Vahşetin Çağrısı, Jack London’un en ünlü romanlarından biridir. Bu eser ilk kez 1903’de yayınlanmış ve sayısız yabancı dile çevrilmiştir. London’un ilk dönem yapıtlarından olan romanda, evcil bir köpeğin içinden gelen sese kulak vererek, yavaş yavaş bir kurda dönüşmesi anlatılmaktadır. Her yaştan okuyucuya seslenen bu roman macera kitapları arasında dünyada en çok okunanlarda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Huckleberry Finn’in Maceraları - Mark Twain

10. Huckleberry Finn’in Maceraları - Mark Twain

Tom Sawyer’ın en yakın arkadaşı Huckleberry Finn’i tanımayan yoktur. Tom’la birlikte yüklü miktarda para bulduktan sonra Huck, Bayan Douglas ve onun kız kardeşi Miss Watson’la birlikte yaşamaya başlar ama disiplinli bir ev hayatı Huck Finn’e göre değildir. Aklı fikri kaçmaktadır. Kasabaya dönen babası Huck’ın parasını almak ister ve onu kaçırır. Bir fırsatını bulan Huck, babasının elinden kaçar ve bir adaya sığınır. Orada onun gibi bir başka kaçak daha vardır: Miss Watson’un kölesi Jim. İki kaçak iyi birer dost olur ve Jim’in özgürlüğüne kavuşması için bir kanoyla Kuzey eyaletlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar ve başlarına gelmeyen kalmaz!

11. Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway

11. Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway

Roman, yaşlı bir Kübalı balıkçının açık denizde Gulf Stream’e kapılmış olarak dev bir kılıç balığıyla olan can yakıcı mücadelesi son derece sade ve kuvvetli kelimelerle anlatılıyor. Bu hikayesiyle Hemingway, yenilgiye karşı cesaret, kayba karşı şahsi başarı temasını kendine has modern üslubuyla yeni baştan heykelleştirmiştir.

12. Başlangıç - Dan Brown

12. Başlangıç - Dan Brown

Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? İnsanoğlunun var olduğu günden beri cevabını bulmaya çalıştığı bu temel soruya cevap bulma iddiasındaki bir fütüristin tam da keşfini açıklayacağı gece her şey trajik bir biçimde karanlığa gömülür. Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon söz konusu keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir... Macera devam ediyor!

13. Yol - Cormac McCarthy

13. Yol - Cormac McCarthy

Bir baba ve oğlu yanıp kül olmuş Amerika topraklarında sonu asla gelmeyecekmiş gibi görünen bir yolculuğa çıkar. Niyetleri orada onları bir şeylerin bekleyip beklemediğini dahi bilmedikleri sahile ulaşmaktır. Rüzgarda uçuşan kurşuni küller her yeri ele geçirmiştir. Bu yıkım sonrası yolculukta kendilerini savunabilecekleri bir tabanca, yağmaladıkları yemekler ve birbirleri dışında hiçbir şeyleri yoktur. Hiçbir umudun kalmadığı bir gelecekte bir baba ile oğlun hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatan Yol nihai yıkım, umutsuz azim ve bunlara rağmen kaybolmayan şefkatin anlatıldığı bir şaheser.

14. Rüzgârın Gölgesi - Carlos Julián Carax

14. Rüzgârın Gölgesi - Carlos Julián Carax

Barselona şehrinin göbeğinde, maziye karışmış kitaplardan bir labirent: Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı. Daniel çocukken işte o kütüphaneden kendisine bir kitap seçer: Rüzgârın Gölgesi, yazarı Julián Carax. Yıllar sonra bir adam çıkagelir, ısrarla o kitabı istemektedir. Tek amacı, kitabın kalan tüm kopyalarını yakmaktır. Peki ama neden? Sahi, kitaplar neden yakılır? Aptallıktan, cehaletten, nefretten... siz seçin. Daniel’in çocukluktan başlayan edebiyat merakı onu gerçeğin peşinde “şeytanca” karşılaşmaların içine sürükleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Shantaram - Gregory David Roberts

15. Shantaram -  Gregory David Roberts

Shantaram, enteresan kurgusu ve konusuyla listedeki diğer macera kitaplarından ayrılıyor. Olaylar Hindistan'da geçiyor ve ülkenin görünenin arkasındaki yüzünü gösteriyor. İşte kitap hakkındaki görüşler...

“Shantaram ilk cümlesiyle tavlıyor. Heyecan verici, dokunaklı ve korkutucu... Muhteşem bir roman.” (Detroit Free Press)

“Çok zekice... Canlı karakterlerle dolu. Ama Shantaram'daki en güçlü karakter şehrin ta kendisi, Bombay. Roberts'ın Hindistan'a, orada yaşayan insanlara duyduğu içten sevgi, kitabı okumayı daha da zevkli kılıyor. Roberts bizi Bombay’ın gecekondularına, uyuşturucu satılan mekanlarına, batakhanelerine, barlarına götürüyor ve, siz de gelin, diyor. Biz de gidiyoruz.” (The Washington Post)

16. Altın Aslan - Wilbur Smith ve Giles Kristian

16. Altın Aslan - Wilbur Smith ve Giles Kristian

Yıl 1670. Golden Bough, cesur kaptanı ve korkusuz mürettebatıyla Hint Okyanusu sularında yol almaya devam eder. Gördüğü onca savaştan sonra, Hal Courtney babasının kendisine miras bıraktığı hazineyi de alıp sevdiği kadın Judith’le beraber artık evine, İngiltere’ye dönmek niyetindedir. Fakat hazineyi isteyen tek kişi ne yazık ki o değildir, can düşmanı Buzzard bir gölge gibi hâlâ onun peşindedir…

Dünya çapında milyonlar satan ünlü yazar Wilbur Smith, Altın Aslan’la okurlarıyla yeniden buluşarak, onları Kaptan Courtney önderliğinde, Afrika kıyılarında sürükleyici bir maceraya davet ediyor.

17. İyi Geceler Bay Tom - Michelle Magorian

17. İyi Geceler Bay Tom - Michelle Magorian

II. Dünya Savaşı patlak vermek üzereyken İngiltere’de şehirli küçük çocuklar savaştan zarar görmemeleri için taşrada yaşayan ailelerin yanına yerleştirilir. Ürkek ve çelimsiz bir oğlan çocuğu olan Willie Beech de Londra’daki annesinin yanından alınıp İngiltere’nin küçük bir köyüne getirilir. Burada Thomas Oakley adındaki ihtiyar bir adamın himayesine verilen Willie hayatı boyunca hiç sevilmemiş ve annesinden sürekli şiddet görmüştür. Köye ilk geldiğinde etrafındaki her şeyden korkan Willie, Bay Tom’un sevgisi ve anlayışı sayesinde şiddet ve nefret dolu geçmişini zamanla unutmaya; sevgi, hoşgörü ve şefkat dolu bu yepyeni dünyada kendini ilk kez güvende hissetmeye başlar. Derken bir gün annesinden gelen bir telgrafla her şey değişir. sonrasında da macera dolu bir yolculuk...

18. Kayıp Şehir Z - David Grann

18. Kayıp Şehir Z - David Grann

Avrupalılar yüzyıllar boyunca, dünyanın en büyük ormanının içinde göz kamaştırıcı hazineler ve gizemli şehirler saklı olduğunu düşündüler. 1925 yılında efsanevi kâşif Percy Fawcett, eski bir uygarlığa ev sahipliği yaptığına inandığı ve Z adını verdiği kayıp şehri bulmak üzere Amazon’a doğru yola koyuldu, tarihin en önemli keşiflerinden birini yapmayı umuyordu. Fakat kendisi ve oğlundan bir daha haber alınamadı. Yıllarca bilim insanları ve maceracılar Fawcett’in ekibinin ve Kayıp Şehir Z’nin izini bulmaya çalıştılar. Sayısız insan bu uğurda perişan oldu; yerli kabileler tarafından kaçırıldılar, delirdiler veya öldüler. 

New Yorker yazarı David Grann de, bu yolculukla ilgili gizli bir günlüğe rastladıktan sonra “20. yüzyılın en büyük keşif girişiminin gizemi”ni çözmeye karar verir ancak Fawcett’i aramaya başlayıp Amazon’daki büyük gizemin içine daldıkça kendini, ondan önce bu işin peşine düşen insanlardan biri olarak bulur: “Yeşil cehennem”in cazibesine o da diğerleri gibi dayanamaz ve vahşi doğanın kalbine doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar...

19. Son 48 Saat - Simon Kernick

19. Son 48 Saat - Simon Kernick

“KIZIN ELİMİZDE” Akşam olmuş, geç saatte işten dönmüşsün ve ev karanlıklar içinde. İçeri adım atıyorsun ve telefon çalıyor. Cevap veriyorsun ve dünyan alt üst oluyor. On dört yaşındaki kızın kaçırılmış ve onu kaçıranlar yarım milyon sterlin istiyorlar. Parayı toparlaman için sana 48 saat veriyorlar. Eğer polisi ararsan kızın ölecek. Çaresiz bir şekilde sakin kalmaya çalışırken kocanın –iki yıl önce evlendiğin adamın- da kaybolduğunu fark ediyorsun. Ama o, kızının kaçırılmasına karışmış olamaz. Yoksa olabilir mi? Bu kâbus devam ederken sadece iki şeyden eminsin; kızını canlı bir şekilde geri getirmek için her şeyi yapabileceğinden ve zamanın tükendiğinden... “Simon Kernick ayağını gazdan hiç çekmeden yazıyor. Sıkı tutunun!” Harlan Coben .

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hayalet Uçak - Bear Grylls

20. Hayalet Uçak - Bear Grylls

Kayıp bir kadın ve bir çocuk… Vahşi şekilde kaçırıldılar ve yıllardır izlerine rastlanamadı. Karısı ve çocuğunun ardından Afrika’ya yerleşip her şeyden kaçan sadık bir asker… Sonu çeşitli işkencelere maruz kalarak rehin alınmak oldu. Amazon’un derinliklerinde keşfedilen kayıp bir savaş uçağı ve onun peşine düşen korkusuz bir ekip. İkinci Dünya Savaşı ve Nazi Almanyası’yla bağlantılarının yanı sıra içinde tüm dünyayı değiştirecek bir sır barındırıyordu; ucu Hitler’e dokunan gizli teknolojiler ve çeşitli evraklar…Ve bir kartal simgesi… Bütün verileri birbirine bağlayan bir macera...

Bizim listemiz böyle, peki sizin en sevdiğiniz ve herkese okumasını tavsiye ettiğiniz macera romanı hangisi? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
23
8
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Özer

Conan Doyle bir karakter yarattıysa okunur . Eminim Prof. Challenger da Sherlock kadar sürükleyicidir .

Mavi Piyano

Yıllardır yayınevlerinin Jack London’ın ‘Call of the Wild’ kitabını ‘Vahşetin Çağrısı’ olarak çevirmelerini anlayamıyorum. Yabanın Çağrısı diyemediniz nerdey... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Bu tarz sürükleyici kitapları seviyorum.