Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Üçüncü Kez Kadir Topbaş

İstanbul'da Üçüncü Kez Kadir Topbaş

adem kara
31.03.2014 - 09:04

Kadir Topbaş Zaferini İlan Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Kadir Topbaş kazandı. Sültüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında gece yarısı açıklama yapan Topbaş, 'kazanan Türkiye, kazanan demokrasi, kazanan İstanbul oldu' dedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sandıkların açılmasının ardından yapılan oy tasnifi sonucunda Topbaş, oyların yüzde 48'ini, CHP adayı Mustafa Sarıgül ise yüzde 39,5'ini aldı.

Kadir Topbaş, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş, böylece 3 dönem üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmış oldu.

AK Parti adayı Kadir Topbaş, 2009'da yapılan seçimde 3 milyon 105 bin 555, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 2 milyon 568 bin 710 oy almıştı.

Kadir Topbaş'tan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, Sültüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında gece yarısı seçim konuşması yaptı.

Salona eşi Özleyiş ve oğlu Ömer Topbaş ile birlikte gelen Topbaş, 'Bir demokrasi yarışını daha geride bıraktık. Kazanan Türkiye, kazanan demokrasi, kazanan İstanbul oldu' şeklinde konuştu. İstanbul'da 3. kez belediye başkalığı koltuğuna oturacağını hatırlatan Kadir Topbaş, 'Bu sonuç şahsıma yeni bir sorumluluk yükledi. Böyle bir onuru yaşarken hizmetlerimizin ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz' dedi.

'Bir yarıştı kazanan İstanbul oldu'

Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Sandığın verdiği bir mesaj herkesin anlayacağı dilden ortaya çıktı. Milletimiz kendi iradesine ipotek konulmasına müsaade etmedi. Millete güvendik ve önlerine çıktık. Bir yarıştı ve kazanan İstanbul oldu. Bu süreç içerisinde maksadını aşan söylemler varsa bir takım olumsuzluklar varsa geride bırakmasını bilirsek beraberce bir aile, millet olarak nasıl ki Çanakkale'de omuz omuza destanlar yazdıysak yerel yönetimlerle de Türkiye'yi geleceğe taşıyabiliriz'

'Büyük bir ders verdiler'

Herkesi sükunete davet eden Kadir Topbaş, 'Zafer milletimizindir. Hizmet kalitemize destek verdiler ve devamlılığımızı istediler. Manipülasyon yapma adına başlatılan tüm çabaların nasıl bozulduğunu görecekler. Neler yaptıysak fayda vermedi, bu millet ezber bozdu diyecekler, kendilerine gelecekler. Bu sonuçlar itibariyle diğer siyasi partiler de kendilerine çeki düzen verecekler. Büyük bir ders verdiler. Umarım ki bütün siyasi partiler bir ders çıkartır' diye konuştu.

Topbaş'ın özgeçmişi

Artvin'de 1945'te doğan Topbaş, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Topbaş, 1972'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974'te Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde 'Hidiv Kasrı ve Boğaziçi sivil mimarisindeki yeri' konusunda tamamladı.

Uzun yıllar serbest mimar olarak çalışan Topbaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı döneminde 1994-1998 yılları arasında danışmanlığını yaptı. Topbaş, danışmanlığı süresince Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sağladı.

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Topbaş, bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

Topbaş, 1999'da Beyoğlu belediye başkanlığına seçildi. Bu görevi süresince İstanbul'a model olabilecek 'Güzel Beyoğlu' projesini hayata geçirdi. Mimari projesini çizdiği 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon' çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

Kadir Topbaş, 2004'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Topbaş, 2009'daki yerel seçimlerde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Topbaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı, 2015 Birleşmiş Milletler 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Üst Düzey Panel Üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevlerini 2013'te ikinci kez seçilerek sürdürüyor.

Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı 'Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent', TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı 'Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II' ve 'Anılarda Beyoğlu' isimli eserleri bulunuyor.

Mimar ve sanat tarihi doktoru olan Kadir Topbaş, evli ve 3 çocuk babası.

CNN Türk | AA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam