Görüş Bildir
Haberler
Jet Atamayı Savcı Öz Doğruladı

Jet Atamayı Savcı Öz Doğruladı

Batuhan
07.01.2014 - 17:16 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 21:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Öz’e jet tayin

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi’nin bugün inceleme kararı aldığı “Büyük rüşvet” soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ü HSYK 1. Dairesi aynı gün jet hızıyla Bakırköy Adliyesi’ne atadı. DHA'ya konuşan Savcı Öz atamayı doğruladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması ile ilgili olarak DHA'ya konuşan Zekeriya Öz, atamayı doğrularken, bundan başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti. 

BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONUNDAN İLİŞKİSİ KESİLDİ

Öz, hakkındaki inceleme gereği tedbiren bu göreve getirildi. Jet atama ile Savcı Öz’ün “Büyük rüşvet” operasyonuyla ilişkisi tamamen kesilmiş oldu. Mazeret kararnamesi üzerinde çalışan HSYK jet bir atama kararına imza attı. 

HSYK’nın mazeret kararnamesini yarın ilan etmesi bekleniyor. Kararnamede sürpriz kararların olabileceği de belirtildi. Adalet Bakanlığı kaynaklarına göre Bakan Bozdağ’ın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Savcı Öz’ün de aralarında bulunduğu 9 isme ilişkin inceleme iznini henüz vermediği belirlendi.

Oya ARMUTÇU/ANKARA - Cem TURSUN İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...

Savcı Öz: "İspatlarlarsa İstifa Ederim"

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına bakan savcılığın bağlı olduğu Başsavcıvekili Zekeriya Öz, hakkındaki tatil iddialarını dün yalanlamıştı. Ali Ağaoğlu'nun şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, Öz'ü kendilerinin ağırladığı kaydedilmişti. Bazı gazetelerde ise Zekeriya Öz ve ailesinin yaptığı masrafların Ağaoğlu'na ait şirket tarafından ödendiğini gösterdiği belirtilen belge yayınlanmıştı.

Öz, bu iddialara karşı, bir tekzip metni hazırladı. HSYK'nın izin vermesi halinde basın açıklaması yapmayı planlayan Öz, tekzip metninde, 'Bu çirkin iftiraları atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim' ifadelerini kullandığı öğrenildi.

TARİH YANLIŞ

Tekzip metnine göre, 77 bin lirayı bulduğu öne sürülen Dubai tatilinin aslında 4 bin 250 dolar tuttuğu, bilet paralarının ise 5 bin 500 doları bulduğu anlatıldı. Öz, Dubai tatilini 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte yaptığı halde gazetede çıkan haberlerde 16-23 Ekim arası olduğunun belirtilmesine de dikkat çekildiği öğrenildi. Metinde 21 Ekim tarihinde görevinin başında olduğunu açıkladığı, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığının belirtildiği öğrenildi.

FATURA BİLGİLERİ, KART NUMARALARI BANA AİT DEĞİL

Öz'ün, yayınlanan faturalar için ise, 'Bu faturalar nasıl düzenlenmiş bilmiyorum. Hiçbiri bana ait değil. Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Orada bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai'den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ettik' dediği belirtildi.

BELGELERİ AÇIKLAYACAK

Öz'ün yurt içi ve yurt dışında da hiç bir zaman minibarı kullanmadığına da dikkat çekildi. Başsavcıvekilinin, söz konusu gazetelerde 'safari yapıldı' dendiği gün kendilerinin Türkiye'ye giriş yaptıklarını söylediği kaydedildi. Öz'ün açıklama metni ile birlikte elindeki belgeleri, faturaları, uçak biletlerini de açıklayacağı ifade edildi.

Bülent CEYHAN / AHT

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...

"Dubai'deki Fatura 4 Bin 250 Dolardı, Hepsini Ben Ödedim"

'Savcı Öz'ün 77 bin liralık tatil masrafını Ali Ağaoğlu ödedi' iddialarına dair Öz'ün 'Bana ait olduğu belirtilen faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası tarafıma ait değil' dediği öğrenildi

Yolsuzluk iddialarıyla yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu ’nun soruşturmadan sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ ün Dubai’de yaptığı tatilin parasını kendisine ait bir firma tarafından karşılandığı yönündeki açıklamalarına Öz’den yanıt geldi. Öz’ün yakın çevresine ve kendisine konuya dair sorular yönelten yargı mensuplarına “Bu çirkin iftiraları ortaya atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim” dediği öğrenildi. Öz’ün Sabah ve Takvim gazeteleri başta olmak üzere çeşitli gazetelerde yayımlanan haberlere ilişkin olarak Dubai tatili konusunda bazı belgeleri de içeren bir açıklama metni hazırladığı konuşuluyor.

İşadamı Ali Ağaoğlu, 17 Aralık 2013’te İstabul’da başlayan yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan sorumlu Başssavcı Vekili Zekeriya Öz’ün, toplam bedeli yaklaşık 77 bin lirayı bulduğu öne sürülen Dubai seyahatinin masraflarının kendi şirketlerince karşılandığını dün (6 Ocak 2014) açıkladı. Gelişmelere karşı sessizliğini koruyan Savcı Zekeriya Öz’ün bugün akşam üzeri söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama metni göndereceği öğrenildi. Öz’ün Ağaoğlu’nun iddialarını yakın çevresine kesin bir dille yalanladığı bildirildi.

‘Dubai’deki fatura 4 bin 250 dolardı ve hepsini ben ödedim’

“Dubai seyahatine geçen yıl 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte gittiği, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığı ve bunun toplamda 4 bin 250 dolar olduğunu” savunan savcının şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

“Bu faturalar nasıl düzenlenmiş bilmiyorum. Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Orada bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai’den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ederiz.”

Savcının, açıklama metni eşliğinde elindeki belgeleri, faturaları, uçak biletlerini de paylaşacağı ifade edildi.

’Ağaoğlu’yla tanıştım, ama etik dışı bir ilgim olmadı’

Savcı Öz’ün, “İşadamı Ali Ağaoğlu ile iki yıl önce bir yakınının işlettiği işyerinde tanıştığı' öğrenilirken, bundan bir yıl sonra “Ağaoğlu’nun babasının cenazesine bir bürokratın ricası üzerine ona eşlik etmek için katıldığı” belirtildi. Öte yandan, “Savcı Öz’ün Ağaoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını, bunun dışında hukuka, etik kurallara aykırı herhangi bir ilgi ve alakasının bulunmadığını” yakınlarına anlattığı kaydedildi.

Öz’ün korumalarına tahsis edilen araç alındı

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü dönemde Zekeriya Öz’ün korumalarına tahsis edilen aracın dün gerekçe bildirilmeden alındığı öğrenildi. Öz’ün yaklaşık beş olan koruma görevilsi sayısının da düşürüleceği iddia edildi.

T24

Arzu Yıldız Ankara

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/savci-zekeriy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0