Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Tüm Derdinizi Tasanızı Unutacaksınız! İyi Hissettiren Birbirinden Kaliteli Dizi Önerileri

İzlerken Tüm Derdinizi Tasanızı Unutacaksınız! İyi Hissettiren Birbirinden Kaliteli Dizi Önerileri

Rana Önder
10.06.2022 - 20:01

Gündelik hayatın stresinden kurtulmak için yapılabilecek en iyi çözümlerden bir tanesi de iyi hissettirecek diziler izlemektir. Düşen modlarınızı arşa çıkartacak, izlerken elem keder bırakmayarak iyi hissettirecek diziler izlemek istiyor ama hangi diziyi izlemek istediğinize karar veremiyorsanız IMDb puanlarına göre sıralanmış dizi listesine bakabilirsiniz. 

Moral düzelten, antidepresan etkisi yapan Friends ve The Office gibi diziler olmakla beraber pozitif hissettiren kısa sezonluk Girlboss, AJ And The Queen gibi dizler de listede yer alıyor. Kendini iyi hissettiren yabancı dizileri izleyerek moral ve huzur bulmak isterseniz listeye göz atabilirsiniz. İyi Seyirler.🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. 2 Broke Girls (2011-2017)

25. 2 Broke Girls (2011-2017)

IMDb: 6.6 

Max ve Caroline aynı yerde çalışan birbirlerinden tamamen farklı iki karakterdir. Caroline bir zamanlar çok lüks bir hayatı olan hırslı ve özgüvenli bir karakterdir. Lüks hayatı bir anda alt üst olunca kendisini garson olarak çalıştığı bir şekilde bulur. Max ise Caroline'nin aksine hayattan beklentisi ve özgüveni olmayan, hiçbir zaman kolay bir hayatı olmamış daha cesur bir karakterdir. Durum komedisini başarılı bir şekilde işleyen bu dizi iki kadının şehirde tutunma çabasını ve başlarından geçen durumları konu edinir. 

Yönetmen: Michael Patrick King, Whitney Cummings

Oyuncular: Kat Dennings, Beth Behrs, Matthew Moy

24. Cougar Town (2009–2015)

24. Cougar Town (2009–2015)

IMDb: 7.0 

Jules 40'lı yaşlarına gelmiş yeni boşanmış ve ergen oğlu olan bir kadındır. Jules artık kendisini yalnız ve yaşlanmış hissetmeye başlar. Bu yüzden de kendisini daha genç hissetmek için çabalar ve kendisinden küçük kişilerle flört ederek bunu sağlamaya çalışır. ABD yapımı durum komedisi olan bu dizide Jules kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışırken başından geçen komik olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: Bill Lawrence

Oyuncular: Courteney Cox, Christa Miller-Lawrence, Busy Philipps

23. Girlboss (2017)

23. Girlboss (2017)

IMDb: 7.0

Sophia Amoruso tarafından yazılan kitaptan uyarlanmış bir dizidir. Dizide yazarın kendi hayat hikayesi konu edinilir. Sophie, başlarda internet üzerinden geçimini sağlamak için kıyafet satan bir kadınken bu girişimi onu moda dünyasının en bilinen markalarından birisinin patronu yapar. Nasty Gal isimli markanın ortaya çıkışı ve bu esnada yaşadığı zorluklar ile komik anlardan meydana gelen bir dizidir. 

Yönetmen: Kay Cannon

Oyuncular: Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmons

22. Turn Up Charlie (2019)

22. Turn Up Charlie (2019)

IMDb: 7.0 

Charlie bir zamanların en popüler şarkılarından birini yapmıştır ancak sonrasında işler tersine gidince eski şöhretini kaybetmiştir. Sonrasında ise başarılı bir DJ olmak için çabalar ancak düğünlerde çalmaktan öteye gidemez. Bir gün en yakın arkadaşının isteği üzerine yaramaz ve her bakıcı kaçırmayı başarmış 11 yaşındaki Gabby isimli küçük kıza bakıcılık yapmayı kabul eder. Gabby ile birlikte tekrardan kariyerini düzeltirken bir yandan da küçük kız ile aralarında güçlü bir bağ oluşur. 

Yönetmen: Idris Elba

Oyuncular: Idris Elba, Frankie Hervey, Piper Perabo

21. AJ And The Queen (2020)

21. AJ And The Queen (2020)

IMDb: 7.4 

Bİr Drag Queen olan Rubby Red, Amerika'nın her yerindeki gece kulüplerini gezip oralarda gösteriler yaparak geçimini sağlayan birisidir. Para biriktirip kendi kulübünü açmayı hedefleyen Rubby, son sahnesini yaptığını düşünür. Ancak Rubby'nin biriktirdiği bütün para çalının ve her şeye en baştan başlamak zorunda kalır. Evine gittiği sırada parasını çalmaya çalışan ve ebeveynsiz yaşayan 10 yaşındaki AJ ile tanışır ve yolculuğuna AJ'de dahil olur. Birlikte her bölüm yeni bir maceraya atılırlar. 

Yönetmen: RuPaul, Michael Patrick King

Oyuncular: RuPaul, Izzy G., Michael-Leon Wooley

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015–2019)

20. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015–2019)

IMDb: 7.6 

Kimmy, sevdiği kişiyle evlenme arifesindedir ama evlenmeden önce planladığı düğünü bozmaması için uzun bir süre problemler yaşamasına neden Rahip'i ve kötü planlarını engellemeyi amaçlar. Aslında dramatik bir konusu vardır ancak hiciv diliyle yazılmış başarılı bir dizi olduğu için bu dram unsurları birer komediye dönüşüyor. Kimmy 15 yaşındayken kaçırılmış ve hapsedilmiştir ancak hiçbir zaman çocuksuluğunu ve pozitif bakış açısını kaybetmemiştir. 

Yönetmen: Claire Scanlon

Oyuncular: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Carol Kane

19. New Girl (2011-2018)

19. New Girl (2011-2018)

IMDb: 7.7 

Jess, erkek arkadaşından yeni ayrılmış ve insan ilişkilerinde başarılı olamayan bir karakterdir. Jess bir gün üç yakın erkek arkadaşıyla aynı eve çıkmak zorunda kalır. Dizide de Jess'in buradaki yaşamı, arkadaşlık ilişkileri ve aşk hayatı konu edinilmiştir. 

Yönetmen: Elizabeth Meriwether

Oyuncular: Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield

18. Crashing (2016)

18. Crashing (2016)

IMDb: 7.7

Yirmili yaşlarında olan bir grup genç az bir kira ödeyerek eski bir hastanede mülk koruyucusu olarak kalırlar. Sevgili ve tanımadığı bir grup insanla birlikte hastanede yaşayan Anthony'nin arkadaşı Lulu bir gün arkadaşını ziyarete gider. Lulu kendisini kötü ve kaybolmuş hissettiği için hastanede kalmanın ona iyi geleceğini düşünür ve artık o da bu binada kalır. Lulu ve diğer insanların burada yaşadığı komik olaylardan meydana gelen bir dizidir. 

Yönetmen: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Jonathan Bailey, Adrian Scarborough

17. Superstore (2015-2021)

17. Superstore (2015-2021)

IMDb: 7.8 

Süpermarkette çalışan kişilerin başlarından geçen soygundan kaybolan çocuklara bir sürü olayın komik bir dille anlatıldığı bir dizidir. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir süpermarket gibi gelse de içerisindeki inanların arkadaşlık ilişkileri ve karşılaştıkları problemler ile Superstore izlerken keyif veren diziler arasına giriyor. 

Yönetmen: Justin Spitzer

Oyuncular: America Ferrera, Ben Feldman, Lauren Ash

16. Younger (2015-2021)

16. Younger (2015-2021)

IMDb: 7.8

Liza beklenmedik bir anda bekar kalan 40 yaşında iş hayatına geri dönmeye çalışan bir kadındır. Liza bir gün genç bir arkadaş grubuyla karşılaşır ve bu grupta 26 yaşında göründüğüne ikna olmasıyla birlikte yeni hayatına başlar. Liza bir yayınevinde  işe başlayabilmek için 26 yaşında gibi davranmaya karar verir ve bu yalan onu beklenmedik olaylara sürükler.

Yönetmen: Darren Star

Oyuncular: Sutton Foster, Debi Mazar, Miriam Shor

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Fran Lebowitz: Bir Yazarın Portresi (2021)

15. Fran Lebowitz: Bir Yazarın Portresi (2021)

IMDb: 8.1

Yazarlığı, mizahi yönü ve hikaye anlatıcılığı ile bilinen Fran Lebotiwz'in hem sıradışı aklında hem de New York sokaklarında gezilen bir mini dizidir. Lebotiwz'in Martin Scorsese’ye yaşadıklarını yaşadığı yerde anlattığı, sanattan, eylemlerden, turistten ve paradan gibi birçok konudan bahsettiği belgesel tadında bir mini dizidir. 

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Fran Lebowitz, Martin Scorsese

14. Zoey's Extraordinary Playlist (2020–2021)

14. Zoey's Extraordinary Playlist (2020–2021)

IMDb: 8.1

Zoey San Fracisco'da yazılım mühendisi olarak çalışan birisidir. Babası nörolojik bir hastalığa sahiptir ve Zoey'de geçmeyen baş ağrısından dolayı MRI  taramasına girer. Tarama esnasına Zoey'e hiç sevmemesine rağmen pop müzik dinletilir. Tam tarama esnasında deprem olur ve Zoey deprem sonrasında kendisinde insanların fikirlerini pop müzik şeklinde okuyabildiğini keşfeder. Bu yeteneğini insanlar için kullanmaya karar verir ve dizide de bu durum konu edinilir. 

Yönetmen: Austin Winsberg

Oyuncular: Jane Levy, Skylar Astin, Alex Newell

13. Altın Kızlar (1985-1992)

13. Altın Kızlar (1985-1992)

IMDb: 8.1 

Önceden evli olan ancak sonrasında boşanmış ve emekli olmuş dört kadının huzur bulmak için Miami'de aynı eve taşıması ve burada başlarından geçen komik olaylar ile ilgili bir dizidir.  Dört kadın da birbirini tamamlar ve aralarındaki dostluk, aşk, hayat ve daha birçok olgu da dizinin konusu içerisindedir. Döneminde ciddi hayran kitlesi elde etmiş ödüllü bir dizidir. 

Yönetmen: Terry Hughes

Oyuncular: Betty White, Estelle Getty, Beatrice Arthur, Rue McClanahan

12. The Big Bang Theory (2007-2019)

12. The Big Bang Theory (2007-2019)

IMDb: 8.2

MIT'de doktora yapan iki birbirinden zeki ve takıntılı ev arkadaşının karşı dairelerine taşınan sarışın ve güzel olan garsonluk yapan Penny ile aralarında geçen komşuluk ilişkisini konu alan komedi türünde bir dizidir. Penny sayesinde hayatları yalnızca laboratuvardan ibaret olan bilim insanları gerçek dünyayı tanımaya başlar. Dizi gün geçtikçe büyüyen bu arkadaş çevresinin yaşadıkları ile ilgilidir. 

Yönetmen: Chuck Lorre

Oyuncular: Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco

11. The Good Place (2016-2020)

11. The Good Place (2016-2020)

IMDb: 8.2

Eleanor öldükten sonra yanlışlıkla cennete giden bir karakterdir. Buraya yanlışlıkla geldiğini fark eder ancak gerçeği kimseye söylemeyerek iyi bir insan gibi davranmaya çalışır. Ancak Eleanor'un buraya gelmesiyle birlikte 'The Good Place'de işler çığırından çıkar. Eleanor ve komşularının başlarından geçen komik olayların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Michael Schur

Oyuncular: Kristen Bell, Ted Danson, Jameela Jamil

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gilmore Kızları (2000-2007)

10. Gilmore Kızları (2000-2007)

IMDb: 8.2

Hayali bir kasabada yaşayan bekar anne ve kızı arasındaki bağı ele alan bir dizidir. Aslında bir komedi dizisi değildir ancak karakterlerin gerçekçiliği sayesinde iyi hissettiren bir iştir. Kasabada yaşayan herkes kendi şahsına özel kişilerdir. Genç anne Lorelai geçmişte yaptığı hataları kızının da tekrarlamaması için büyük bir hassasiyet gösterir ve dizide de anne-kızın kasabada yaşadığı olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: Amy Sherman-Palladino

Oyuncular: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy

9. Grace and Frankie (2015-2022)

9. Grace and Frankie (2015-2022)

IMDb: 8.2

Grace ve Frankie eşleri tarafından terk edildiği birlikte yaşamak zorunda kalan iki kadının hikayesidir. Grace ve Frankie yaşlanmaktan korkan iki kişidir ve geçmiş zamanlardan beri eşleri dolayısıyla tanışan ama yakın olmayan kişilerdir. Eşlerinin eşcinsel olup birlikte olduklarını öğrenmeleriyle birlikte beraber yaşamaya başlayan ikili ilk zamanlarda anlaşamasalar bile zamanla birbirlerine alışmaya ve yakın dost olmaya başlarlar

Yönetmen: Marta Kauffman

Oyuncular: Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston

8. Brooklyn Nine-Nine (2013–2021)

8. Brooklyn Nine-Nine (2013–2021)

IMDb: 8.4

Çok geniş izleyici kitlesine sahip olan bir dizidir. Yüzbaşı Holt, yetenekli ve kafasına göre davranan dedektif Jake'in de dahil olduğu 99. Brooklyn bölgesine atanır ve yeni düzen ile birlkite Jake'de kurallara uyum sağlamaya çalışır. Dizide, her biri kendine has olan kişilerden oluşan ekibin başından geçen komik olaylara yer verilir.

Yönetmen: Dan Goor, Michael Schur

Oyuncular: Andy Samberg, Andre Braugher, Stephanie Beatriz

7. Modern Family (2009-2020)

7. Modern Family (2009-2020)

IMDb: 8.5

Birbirinden farklı ama bağlantılı olan üç ailenin birbirleri arasına geçen diyaloglardan ve absürt olaylardan meydana gelen bir aile komedi dizisidir. Dizi; kendisinden küçük bir kadınla evlenen ve çocuklarına babalık yapmaya çalışan birisi, sorunlu küçük çocukları olan kızı ve eşcinsel ilişki yaşadığı sevgilisiyle evlat edinmeye karar vere üç ailenin yaşadığı komik olaylar ile ilgilidir. 

Yönetmen: Steven Levitan, Christopher Lloyd

Oyuncular: Ed O'Neill, Julie Bowen, Sofia Vergara

6. Park ve Bahçeler (2009-2015)

6. Park ve Bahçeler (2009-2015)

IMDb: 8.6

Leslie, bir devlet dairesinde kasabadaki park ve bahçelerinden sorumlu müdür yardımcı olarak çalışan birisidir. Dizide, bölgedeki insanlar sürekli yaralandığı için şehri güzelleştirmeyi çalışan Leslie ve arkadaşlarının hükümet engeliyle birlikte yaşadıkları sorunlar komik bir dille anlatılmıştır.

Yönetmen: Michael Schur, Greg Daniels

Oyuncular: Nick Offerman, Amy Poehler, Aubrey Plaza

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fleabag (2016-2019)

5. Fleabag (2016-2019)

IMDb: 8.7

En fazla aday gösterilen dizi rekoruna ve Emmy ödülüne sahip bir dizidir. Bir yandan güldürürken diğer yandan da izleyenlerin yüreklerini ihmal etmeyen dizide Londra'da 30'lu yaşlarında olan bir kadının hayatı konu ediniliyor. Fleabag takma ismini kullanan genç kadın arkadaşıyla bir kafe işlettiği sırada yakın arkadaşının intiharı üzerine mekanı işletmeye devam eder. Fleabag, Phoebe Waller-Bridge'in tek kişilik tiyatro oyunundan uyarlanmış bir dizidir ve kadın karakterin hayata tutunma, yaşama çabasını anlatan hem komedi hem de dram türünde bir iştir.

Yönetmen: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Andrew Scott, Brett Gelman

4. Anne With An "E" (2017–2019)

4. Anne With An "E" (2017–2019)

IMDb: 8.7

Anne kimsesiz ve yetimhanede yaşayan bir çocuktur. Bir gün evlenmemiş yaşlı bir kadın ve kardeşi erkek çocuk evlat edinmeye karar verirler. Ancak bir yanlışlık olur ve Anne yollanır. Başta Anne'yi yollamak isterler ancak çocuk onlarla yaşamaya başlar ve Anne'nin hayal gücü ile sonsuz enerjisiyle birlikte birbirlerine iyi gelmeye başlarlar. Abla-kardeş ve Anne bir aile haline gelirler. Sıcak ve iyi hissettiren son derece nahif bir dizidir. 

Yönetmen: Moira Walley-Beckett

Oyuncular: Amybeth McNulty, Geraldine James, Lucas Jade Zumann

3. Ted Lasso (2020)

3. Ted Lasso (2020)

IMDb: 8.8

Bir Amerikan futbol takımının koçu olarak görevlendiren ancak spor hakkında hiçbir bilgisi olmayan Ted Lossu yine de takımın başarılı olması için var gücüyle çalışır. Takım arkadaşlığı gibi konulara da değinen bu dizi izleyenleri iyi hissettiren işler arasındadır.  

Yönetmen: Bill Lawrence, Jason Sudeikis

Oyuncular: Jason Sudeikis, Brett Goldstein, Hannah Waddingham

2. Friends (1994–2004)

2. Friends (1994–2004)

IMDb: 8.9

Yıllar önce çekilmesine rağmen hala izlenen ve hayran kitlesine sahip olan, tüm zamanların en çok izlenen, sevilen komedi dizisidir. 6 arkadaşın bir şekilde kesişip aralarında kurdukları dostluk bağı sayesinde izleyenler için yalnızca dizi karakteri değil hayatlarından birisiymiş gibi hissettiren bir iştir. Dizide; arkadaşların başlarından gecen komik olaylara ve arkadaşlık, aşk bağlarına yer verilir. 

Yönetmen: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

1. The Office (2005-2013)

1. The Office (2005-2013)

IMDb: 9.0

Dışarıdan bakıldığı zaman sıradan görünen kağıt ofisi içerisinde ciddi komedi unsurları barındırır. Ofis içerisindeki karakterlerin her biri ayrı komik ve kendine has karakterlerdir. İzleyenlerin diziyi bitirdikten sonra tekrardan defalarca izlediği iyi hissettiren ve en sevilen sit-com dizilerinden birisidir. 

Yönetmen: Greg Daniels, Paul Lieberstein, Ricky Gervais

Oyuncular: Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
a.b.c

12. Penny yerine Sheldon yazmışsınız.

HappyLama

Anne with an E gercekten unuturmuştu 😍

Xena

2 broke girls ın finali yok. Gereksiz yere triplerden sezon onayı alamamış ama olduğu kadarıyla da sizi eğlendirecek bir dizi.