Görüş Bildir
Haberler
İşte Euro 2020 Gerçekleri

İşte Euro 2020 Gerçekleri

Fatih
25.04.2014 - 23:14

İşte Euro 2020 Gerçekleri

Türkiye Futbol Federasyonu'nun EURO 2020 adaylığından çekilmesinin nedenleri de belli oldu.

Türkiye'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve dünya basınının bile finalleri kaptı dediği EURO 2020 finallerine ev sahipliği yapmaktan vazgeçmesi gündeme adeta bomba gibi düştü.

TFF'nin adaylık dosyasının son teslim vaktine saatler kala sürpriz bir şekilde adaylıktan çekilme kararı alması ve ortaya konan gerekçenin kamuoyuna tatmin etmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Bugüne kadar İsviçre'de olsun Kazakistanda olsun yapılan tüm görüşmelerde Platini'nin finaller için rengini Türkiye'den yana açık bir şekilde belli etmesine rağmen TFF'nin geri adım atmasının altındaki en önemli nedenin adaylık dosyasına konması gereken hükümet garanti mektubunun gelmemesi olduğu öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yapılan UEFA kongresinde şike dosyası konusunda Platini ile ters düşmesiyle başlayan süreçte UEFA'nın Olimpiyat olayı başta olmak üzere Türkiye'ye karşı verilen bazı sözlerin tutulmamasından dolayı başbakanın UEFA'ya tavırlı olduğu, bu nedenle mektubun verilmediği iddia edildi. Öysa TFF tüm dosyasını hazırlamıştı, ancak mektubun gelmemesi tüm planları değiştirmiş oldu. TFF'nin öğle saatlerinde adaylıktan çekildiğini UEFA'ya bildirdiği ve daha sonra kamuoyuna açıklama yaptığı öğrenildi.

Bu arada finaller için adaylık başvurularının bu gece sona erdiği yine Türkiye gibi Fransa'nın da final adaylığından geri çekildiği belirtildi. Bu arada İsviçre, Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya'nın da grup maçlarına ev sahipliği yapma adaylığından çekilen diğer ülkeler olduğu ifade edildi. Final için adaylık dosyası veren ülkelerin Almanya, İngiltere ve İspanya olduğu kaydedildi.

UEFA gruplara ve finallere ev sahipliği yapacak ülke ve şehirleri 19 eylül 2014 günü açıklayacak.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1411...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın