Görüş Bildir
Haberler
Okurken Sayfalarını Soluksuz Çevireceğiniz Aşırı Sürükleyici 30 Macera Romanı

Okurken Sayfalarını Soluksuz Çevireceğiniz Aşırı Sürükleyici 30 Macera Romanı

Sellukamasumiyet müzesi
21.01.2023 - 07:26 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 13:31

Her okurun keyifle okuduğu bir tür olarak macera romanları, okurların elinden düşüremediği sürükleyici kurguları ve ilham veren kahramanlarıyla okurları kendilerine adeta esir ediyor. 

Macera romanlarının en çok okunan ve en çok sevilen örneklerinden hazırladığımız okuma listemizde en sürükleyici seçenekler sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Robinson Crusoe - Daniel Defoe

1. Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Macera türünün ilk akla gelen kült eseri nedir diye soracak olusanız. Daniel Defoe’nin Robinson Crusoe romanı. Defoe; bu ölümsüz eserinde, gemi kazası sonucu düştüğü ıssız bir adada hayatta kalma mücadelesi veren Robinson Crusoe'nun hikâyesini ustalıkla anlatıyor. İnsan doğasını çok iyi tanıyan yazar, etkileyici kalemi ve yalın diliyle her dönemde, her türden eser seven okurun kendisinden bir şeyler bulabileceği bir kahraman yaratmayı başarıyor.

2. Denizler Altında Yirmi Bin Fersah - Jules Verne

2. Denizler Altında Yirmi Bin Fersah - Jules Verne

Gizemli canavarı avlamak için bir savaş gemisi görevlendiriliyor ve deniz araştırmacısı Profesör Aronnax ile ünlü zıpkıncı Ned Land'ın da dâhil olduğu donanımlı bir ekip denize açılıyor. Fransız yazar Jules Verne'in en çok bilinen romanlarından biri olan Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, macera dolu bir keşif serüvenine okurları davet ediyor. Klasik sevenler için iyi bir macera romanı seçimi olacaktır.

3. Harry Potter ve Felsefe Taşı - 1 - J.K. Rowling

3. Harry Potter ve Felsefe Taşı - 1 - J.K. Rowling

Gelmiş geçmiş en popüler kitap kişisi Harry Potter, sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektupla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Eser ayrıca, 100 milyonun üstünde satış rakamıyla gerçek dünyada da başka bir maceranın kahramanıdır sayılabilir.

4. Hobbit - J.R.R TOLKIEN

4. Hobbit - J.R.R TOLKIEN

Orta Dünya üzerine yazılmış olan kitap Bilbo Baggins ve başından geçen maceraları konu alıyor. Kitapta Bilbo Baggins'in Gandalf tarafından hiç beklemediği bir anda evine gelen 13 cüce ile değişen hayatı, Orta Dünya'nın kaderini değiştirecek olan Tek Yüzük'ün bulunuşu, ulu ejder Smaug'un öldürülüşü ve kadim cüce kenti Erebor'un kurtuluşu anlatılmaktadır. Eserin beyaz perdeye de aktarıldığını söylemeye ise gerek bile yok sanırız.

5. Watchmen - Alan Moore

5. Watchmen - Alan Moore

Çizgi roman sevenlere sesleniyoruz. İşte seksenli yılların ortasında Alan Moore ve Dave Gibbons’ın çizgi roman geleneğini değiştiren ve popüler kültürün çizgi roman algısını yeni baştan yazan eseri karşınızda: Watchmen. Bu sömestr, tam da çizgi romana başlama zamanı olabilir ve çizgi dünyasının efsanevi dünyasına adım atabilirsiniz. Watchmen, bir cinayet öyküsü olarak başlasa da kısa sürede tüm gezegeni ilgilendiren bir komplonun izleri ortaya çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Da Vinci Şifresi - Dan Brown

6. Da Vinci Şifresi - Dan Brown

Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı kazandı. New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine '1 Numara'dan girdi. Aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın 'en çok satanlar' listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı. Dan Brown’un başarılı yapıtı, daha sonra beyaz perdeye de aktarıldı.

7. Dünyanın Uyanışı - Şengül Boybaş

7. Dünyanın Uyanışı - Şengül Boybaş

Netflix’in orijinal yapımı olan ve son dönemde adından söz ettiren Atiye dizisine ilham veren Dünyanın Uyanışı romanı, macera türüne çok uygun bir kitap. Hem fantastik, hem de tarih türünün bir araya geldiği roman, bir rüyayla başlar. İki nehrin arasında uzanan Mezapotamya’nın bereketli topraklarda yürüyen Atiye’nin rüyası, yerini birden bir kabusa bırakır. Toprak ana yeni bir çağa, Atiye kendi uyanışına gebedir ve macera başlar. Dünyanın Uyanışı ile 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini alan Göbeklitepe’nin gizemli hikâyesine doğru yolculuğa çıkacaksınız.

8. Aeden - Azra Kohen

8. Aeden - Azra Kohen

Azra Kohen’in en çok okunan kitaplarından biri olan Aden, bilim kurgu türünde ele alınmış macera dolu bir roman. Bu kitabı önermemizin nedeniyse içinde yer alan ve okuru araştırmaya iten ufuk açıcı bilgiler. Elinizden bırakamayacağınız karakterleri, kurgusu ve akıcı üslubuyla da okurları kendine çeken eseri bitirdikten sonra yaşamınıza çeki düzen vermeyi isteyeceksiniz. Aden’in devamı olan Nakar’ı ise okurlar sabırsızlıkla bekliyor.

9. Sherlock Holmes’un Maceraları - Sir Arthur Conan Doyle

9. Sherlock Holmes’un Maceraları - Sir Arthur Conan Doyle

Dünyanın en meşhur dedektifi Sherlock Holmes’ü tüm dünyayla tanışıtıran ve polisiye türünün çıtasını yükseklere çıkaran ünlü yazar ve gazeteci Arthur Conan Doyle, tüm serisiyle okunmayı hak ediyor. Sherlock Holmes, etkileyici zekası, hazır cevaplılığı ve akıllardan çıkmayan sözleriyle gerçekte yaşayan bir bireyin sevilebileceği kadar çok seviliyor okurlarınca.

10. Yolda - Jeck Kerouac

10. Yolda - Jeck Kerouac

Yol hikayeleri her zaman beraberinde macerayı getirir. Yeraltı edebiyatının temsilcisi Jack Kerouac, başyapıtı Yolda’da kendi yazım üslubunu hissettiren bir yol hikayesi kaleme alıyor. Eser, bir avuç arkadaşın farklı bir yaşamın peşinde Amerika'yı baştan aşağı kat edişlerini anlatıyor. Elbette bu macera dolu bir serüvene dönüşecek. Yer yer acı, yer yer zor…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jurassic Park - Michael Crichton

11. Jurassic Park - Michael Crichton

Hikaye dokümanter bir gerçeklikle anlatılıyor. Ücra bir adada, tüyler ürpertici bir 24 saat boyunca, günümüzün ilmi genetik mühendisliğini ticari amaçlarla kullanma çılgınlığının yol açtığı krizi, büyük tehlikeyi önleme çabaları veriliyor. Crichton, Jurassic Park'ta ilmin ve korkunun eşsiz bileşiminin parlaklığı ve büyüleyiciliğini gözler önüne seriyor.

12. Kayıp Dünya - Sir Arthur Conan Doyle

12. Kayıp Dünya - Sir Arthur Conan Doyle

Gazeteci E. D. Malone'un tek istediği Gladys'in kalbini kazanıp onunla evlenmekti. Profesör Challenger'ın amacı Güney Amerika'da hâlâ dinozorların ve diğer tarih öncesi sürüngenlerin yaşadığını kanıtlamak, Profesör Summerlee'nin hedefi ise bu iddianın sahtekârlık olduğunu ortaya çıkarmaktı.

13. Moby Dick - Herman Melville

13. Moby Dick - Herman Melville

Bilinen gerçek bir beyaz balina, Balina avcılığı dünyasında öldürülemeyen şiddetli bir dövüşçü olarak efsanevi bir şöhrete sahip benzersiz bir beyaz balina olarak bilinir ve onun macera dolu hikayesini anlatır.

14. Vahşetin Çağrısı - Jack London

14. Vahşetin Çağrısı - Jack London

Vahştin Çağrısı, bir kızak köpeğinin, Alaska'da vahşi yaşamda hayatta kalmak için verdiği mücadele konu ediliyor. Bir kızak köpeği olan Buck, Kaliforniya'daki hayatından koparılarak kızak çekmesi için Alaska'ya götürülür. Bir anda mutlu yuvasından ayrılıp hayatı tepetaklak olan Buck, Alaska'nın zorlu yaşamına uyum sağlamaya çalışır. Posta dağıtım işinin çaylağı olan Buck, gün geçtike bu dünyaya alışır. Onun bu vahşi hayata alışma sürecinde yaşadıkları, Buck'un kendisini keşfetmesini sağlayacaktır.

15. Huckleberry Finn’in Maceraları - Mark Twain

15. Huckleberry Finn’in Maceraları - Mark Twain

Büyük Amerikan romanları arasında yer alan Huckleberry Finn'in Maceraları da Mark Twain'in en iyi eseri olarak kabul edilir. Eğitimsiz, batıl inançlı ama iyi kalpli bir çocuk olan Huck, işsiz ve sarhoş babasından kaçar. Romanın ana temasını kölelik ve özgürlük arasındaki çatışmayı konu edinir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway

16. Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway

Yaşlı Adam ve Deniz, Hemingway'in en ölümsüz eserlerinden biridir. Yaşlı bir Kübalı balıkçının açık denizde Gulf Stream'e kapılmış olarak dev bir kılıçbalığıyla olan can yakıcı mücadelesini son derece sade ve kuvvetli kelimelerle anlatır. Bu hikâyesiyle Hemingway, yenilgiye karşı cesaret, kayba karşı şahsi başarı temasını kendine has modern üslubuyla yeni baştan heykelleştirmiştir.

17. Başlangıç - Dan Brown

17. Başlangıç - Dan Brown

Edmond Kirsch adlı bir bilgisayar dahisi, tüm dinlerin altına dinamit yerleştirecek bir keşif yapar. Bu keşfini canlı yayında sunum şeklinde açıklamak ister. Fakat insanların duymak istemediği, inanç değerlerine ''saygısızlık'' ettiği neticesinde olaylar patlak verir.

18. Yol - Cormac McCarthy

18. Yol - Cormac McCarthy

Cormac McCarthy'nin Pulitzer Ödüllü kitabı Yol. Post-apokaliptik deniliyor kitap için. Kıyamet sonrası dünyayı anlatıyor. Kıyamet sonrası dünya denilince akla farklı farklı düşünceler geliyor. Kitapta tüm dünyada bir felaket meydana gelmiş ve tüm medeniyet yıkılmıştır.

19. Rüzgârın Gölgesi - Carlos Julián Carax

19. Rüzgârın Gölgesi - Carlos Julián Carax

Rüzgarın Gölgesi, İspanya İç Savaşı’ndan sonra başlıyor. Hala bir çocuk olan Daniel Sempere, babasıyla birlikte Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı’nı ziyaret eder. Bu, seçilmiş birkaç kişi tarafından özenle korunan, eski ve unutulmuş kitaplardan oluşan büyük bir kütüphanedir. Geleneğe göre, bu gizli yere ilk kez gelen bir kişi sadece bir kitap alabilir ve seçtiği kitabı hayatının geri kalanında korumak zorundadır.

20. Shantaram - Gregory David Roberts

20. Shantaram - Gregory David Roberts

21. yüzyılın başlarındaki en iyi romanlarından biri olarak kabul edilen bir kitap. Bu, uçurumdan kaçmayı ve hayatta kalmayı, hayatta kalmayı başaran bir kişinin itirafıdır. Roman gerçek bir çok satan haline geldi. Hemingway ve Melville gibi ünlü yazarların eserleri ile kıyaslanmayı hak etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hayalet Uçak - Bear Grylls

21. Hayalet Uçak - Bear Grylls

İkinci dünya savaşında Amozonlara düşen bir Alman Savaş uçağının gizemini çözebilmek. Bunun için de 10 kişilik bir ekip kuruluyor ve bu ekip Amozonlara paraşütler eşliğinde bırakılarak bir maceraya atılıyorlar. Bu ekibin başında da eski bir asker olan Jaeger var. Kitap Jaeger’in üstünden gidiyor.

22. Son 48 Saat - Simon Kernick

22. Son 48 Saat - Simon Kernick

On dört yaşındaki kızın kaçırılmış ve onu kaçıranlar yarım milyon sterlin istiyorlar. Parayı toparlaman için sana 48 saat veriyorlar. Eğer polisi ararsan kızın ölecek. Çaresiz bir şekilde sakin kalmaya çalışırken kocanın iki yıl önce evlendiğin adamın da kaybolduğunu fark ediyorsun.

23. Kayıp Şehir Z - David Grann

23. Kayıp Şehir Z - David Grann

Percy Fawcett kendini Amazon ormanlarına adamış bir kaşiftir. Kaşif, araştırdığı bölgede daha önce bilinmeyen, bir zamanlar bölgeye yerleşmiş olabilecek gelişmiş bir uygarlığa dair kanıtlar bulur. Bunları bilim camiasına açıkladığında ise Amazon yerlilerini vahşiler olarak gören bilim insanları kanıtlara gülüp geçerler. Yılmayan Percy, destekleyici karısı, oğlu ve yardımcısının desteğiyle tekrar Amazon ormanlarına döner. İddiasını kanıtlamak için araştırmalar yapan kaşif, 1925 yılında ise gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ardından pek çok maceraperest, Fawcett ve ekibini bulmak için yola koyulur ama girişimler sonuçsuz kalır ve bu bölge artık Kayıp Z Şehri olarak adlandırılır.

24. İyi Geceler Bay Tom - Michelle Magorian

24. İyi Geceler Bay Tom - Michelle Magorian

2. Dünya Savaşında şehirli küçük çocuklar savaştan zarar görmemeleri için köylerdeki ailelerin yanına yerleştirilir. Willie  de Londra’daki annesinin yanından alınıp Thomas adındaki ihtiyar bir köylü adama verilir. Willie  köye geldiğinde maddi manevi bir harabedir. Bu ihtiyar ile çocuk arasında yeşeren sevgi ve merhamet ile geçmişin izleri teker teker silinir.

25. Altın Aslan - Wilbur Smith ve Giles Kristian

25. Altın Aslan - Wilbur Smith ve Giles Kristian

Yıl 1670. Golden Bough, cesur kaptanı ve korkusuz mürettebatıyla Hint Okyanusu sularında yol almaya devam eder. Gördüğü onca savaştan sonra, Hal Courtney babasının kendisine miras bıraktığı hazineyi de alıp sevdiği kadın Judith'le beraber artık evine, İngiltere'ye dönmek niyetindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Alacakaranlık - Stephenie Meyer

26. Alacakaranlık - Stephenie Meyer

Bella, Forks'a taşındıktan sonra, kendini istemsiz bir şekilde okuldaki yakışıklı çocuk Edward Cullen'nın gizemlerini öğrenmeye çalışırken bulur. En sonunda, onun bir vampir olduğunu, vampir ailesiyle birlikte yaşadığını ve insan kanı içmek yerine hayvan kanı içerek susuzluğunu giderdiğini öğrenir.

27. Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins

27. Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins

Katniss ve Peeta'nın Açlık Oyunlarından sağ kurtulması ve bunu Capitol'ü küçük düşürecek şekilde yapması bir anda isyanın kıvılcımlarını da yakar. Ardı ardına isyanların haberi duyulmaya başlar. Bunun üzerine Snow Katniss ve Peeta'nın aşklarının gerçek olduğuna dair herkesin inandırılmasını ister.

28. Üç Silahşörler - Alexandre Dumas

28. Üç Silahşörler - Alexandre Dumas

Kardinal Richelieu XIII. Louis dönemindeki dört gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı roman tarzındaki ‘Üç Silahşörler’, yazıldığı dönemden bugüne değerinden hiçbir şey yitirmedi. Krallık Muhafız Birliği silahşörlerinden Athos, Porthos ve Aramis’e genç ve ateşli, romantik ve gözü kara d’Artagnan’ın da katılmasıyla, Kardinalin adamları için zor günler başlıyor.

29. Stephen King - Medyum

29. Stephen King - Medyum

Roman, alkolizm sorunları ve öfke kontrol bozukluğu nedeniyle öğretmenlik işini kaybeden Jack Torrance adındaki yazarın alkolü bırakması, kendisi ve ailesinin hayatını düzene koyma çabası ile başlar.

30. Kuzuların Sessizliği - Thomas Harris

30. Kuzuların Sessizliği - Thomas Harris

Zeki ve çekici bir kadın olan Starling, kendini Lecter gibi keskin zekâlı biriyle garip ve yoğun bir ilişki içinde bulunca sarsılır. Adamın, Buffalo Bill ve genç kadının kendisi hakkındaki şifreli ipuçları; Starling'i tüm okurların tüyler ürpertici ve son derece sürükleyici bulacağı bir araştırmaya sürükler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Hepsini okudum akıcı kitaplar liste güzel olmuş.