Görüş Bildir
Haberler
Hatalarına ve Teknik Problemlerine Rağmen Cyberpunk 2077'ye Bir Şans Vermenizi Sağlayacak 10 Sebep

Hatalarına ve Teknik Problemlerine Rağmen Cyberpunk 2077'ye Bir Şans Vermenizi Sağlayacak 10 Sebep

Cyberpunk 2077'nin çıkışından bu yana tam olarak bir yıl geçti. Bu süreçte teknik anlamda çok daha stabil hale gelen yapımda hala ilginç hatalarla karşılaşma şansınızın yüksek olduğunu belirtelim. 2022'nin ilk çeyreğinde yeni güncellemeler almayı bekleyen yapım hala oyun dünyasının en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak görülüyor.

Buna rağmen Cyberpunk 2077 hakkında zaman zaman 'acaba oynasam mı?' diye düşünüyorsanız, oyunun iyi yanlarını derleyerek sizi ikna etmeye geldik. Çünkü Cyberpunk 2077 kesinlikle beklediğimiz oyun olmasa da bazı yönleriyle bir şansı hak ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atmosfer

1. Atmosfer

Cyberpunk 2077'nin açık dünyası etkileşim açısından sınıfta kalsa da oyunun atmosferi sizi uzak geleceğin distopyasına çekmeyi başarıyor. Özellikle Blade Runner filmini izleyenlerin hayranı olduğu bu atmosfer zaman zaman oyunda kendine yer buluyor.

2. Keanu Reeves

2. Keanu Reeves

İnternetin dünyanın en iyi insanı olarak tanımladığı Keanu Reeves oyunun sağlam karakterlerinden biri olmakla kalmıyor, oyunun merkezi haline geliyor. Hatasına günahına rağmen Cyberpunk 2077 Keanu Reeves sayesinde bir şansı hak ediyor.

3. Araçlar

3. Araçlar

Night City'nin caddelerinde nanopartikülleri etrafa saçmak ve sibernetik eklentileriyle gezen yayalara korku salmak da oyunun keyifli yönlerinden biri olarak öne çıkıyor. Oyundaki onlarca aracı satın alabiliyor, fütüristik araçlardan oluşan büyük bir garaj kurabiliyorsunuz. 

Cyberpunk 2077 araçlar konusunda başarılı bir iş çıkarsa da koskoca trafikte sizden başka kimsenin motor sürmemesi oyunun gerçekçiliğini büyük oranda baltalıyor.

4. Müzikler

4. Müzikler

Cyberpunk 2077'nin müzikleri o kadar başarılı ki oyunun sekiz yıllık bir geliştirme sürecinden çıkan dev bir hayal kırıklığı olduğunu çoğu zaman unutturuyor. Çatışma müziklerinden radyolarda çalan şarkılara kadar Cyberpunk 2077 müzikler konusunda inanılmaz bir iş çıkarıyor.

5. Güç Deliliği

5. Güç Deliliği

Cyberpunk 2077 başarılı fakat dengeli olmaktan çok uzak dövüş ve çatışma sistemiyle adeta bir savaş makinesi olmanıza fırsat tanıyor ve onlarca düşmanı sadece yumruklarınızla alt edebilmenize izin veriyor. 

Bu durum da oyunlarda aşırı güçlü karakterler yapmayı seven oyuncular için Cyberpunk 2077'yi çok daha keyifli kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siberpunk Türünün En Geniş Örneği

6. Siberpunk Türünün En Geniş Örneği

Blade Runner ve Ghost in the Shell gibi eserleri izleyip siberpunk distopyalara bayılan kişiler bu zamana kadar Cyberpunk 2077'ye kesinlikle bir şans vermiş olmalı.

Fakat hem insan olmanın sorgulandığı hem de sibernetik ve transhümanizm gibi kavramların işlendiği dünyaları seviyorsanız, Cyberpunk 2077 tüm günahlarına rağmen sizi memnun edecektir.

7. Silahlar

7. Silahlar

Oyunun geliştirme süreci çıkışından bir koca yıl geçmesine rağmen hala tamamlanmış olmaktan pek uzak. Buna rağmen Cyberpunk 2077 silahlar ve çatışma konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyor. 

Düşmanı takip eden güdümlü mermiler ile uzuvları yok eden bu şiddet enstrümanları Night City sokaklarında nefes kesen aksiyona davet çıkarıyor.

8. Başarılı Yan Görevler

8. Başarılı Yan Görevler

Cyberpunk 2077, CDPR'ın The Witcher 3'te kazandığı deneyimden nasibini alıyor. Oyun nefis yan görevleri sayesinde hataları ve eksik içerikleri kısmen görmezden gelmenizi sağlıyor. 

Kaçak yapay zekalara, çılgın şarkıcılara ve sibernetik eklentileri bozulan insanların hikayesine şahit olmak için oyuna bir şans verebilirsiniz.

9. Sürükleyici Bir Ana Hikaye

9. Sürükleyici Bir Ana Hikaye

Cyberpunk 2077 kesinlikle başarılı bir RPG değil. Bunu CD Projekt Red'in sadece kısa bir süre önce oyunun resmi Instagram hesabında yer alan 'RPG' ifadesini kaldırmasından anlamak bile mümkün. 

Fakat oyunun farklı platformlardaki felaket performansına, söz verilen içeriklerin eksikliğine ve onlarca ilginç hataya rağmen oldukça başarılı bir ana hikayeye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

V ve Johnny Silverhand'in arasındaki bağa yön verebilmek, büyüleyici Night City'nin dört bir yanında birbirinden farklı görevlere atılmak, düşmanlarla dost olurken kendi kimliğimize karşı mücadele etmek oyunun hikayesini oldukça etkileyici kılıyor.

10. Sonlar

10. Sonlar

Cyberpunk 2077 yaklaşık 22 saat süren ana hikayesiyle sizi uzak gelecekte neon ışıklarla dolu bir distopyaya götürüyor. Ana karakter V ise birbirinden tehlikeli işlere atılırken aynı zamanda kafasının içindeki sesle de sürekli mücadele ediyor.

Tüm bu sürece şahit olduktan ve türlü türlü acayipliklerle dolu bu dev şehirde vakit geçirdikten sonra oyun tüm bu süreci başarılı finallerle taçlandırıyor. Yapım karakterleriyle sağlam bir bağ kurmanıza izin verdikten sonra bizden geçer not alacak bir veda sunmayı başarıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ben oynadım çok güzel di herkese tavsiyemdir.Oynayın pişman olmazsınız.Bide Epic Games kupon verecek yüksek ihtimal 62 tl satın alırsınız.

yobaz-hoplatan

buglara ragmen oyunun hikayesinden zevk alarak oynadim. Sonunda mal gibi kendi kafami skip oyle final yaptim fdsfdsd

Baki Kılınç

eee... daha ne kaldı. süper bir oyun işte...