Görüş Bildir
Haberler
"Aksiyon Benim Diğer Adım" Diyenler İçin Ağır Çekim Mekaniğine Sahip Bol Çatışmalı 11 Oyun

"Aksiyon Benim Diğer Adım" Diyenler İçin Ağır Çekim Mekaniğine Sahip Bol Çatışmalı 11 Oyun

Bu listemizde ağır çekim mekaniğini başarılı bir şekilde oynanışla birleştiren yapımları listeledik. Bu oyunlarda bol aksiyonlu çatışma sahnelerine girebilir, kurşun yağmurlarından dilediğiniz gibi kaçabilirsiniz. 'Çok aksiyon filmi izledim, oyun dünyalarında da benzer deneyimler arıyorum' diyen okurlarımızı bu tarafa alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. F.E.A.R.

1. F.E.A.R.

Korku FPS türünün en başarılı örneklerinden olan ve oyun dünyasında bir klasik haline gelen F.E.A.R. sağlam oynanış mekanikleri ve atmosferik ağır çekim moduyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.

2. Call of Juarez: Gunslinger

2. Call of Juarez: Gunslinger

Call of Juarez serisinin son halkası olan Gunslinger ise vahşi batı çatışmalarında doruğa çıkarak kanın gövdeyi götürdüğü sahneler vadediyor. Oyundaki ağır çekim mekaniği yapımı oldukça keyifli hale getiriyor.

3. Fallout Serisi

3. Fallout Serisi

V.A.T.S sistemiyle taktiksel bir FPS deneyimi sunan Fallout oyunları düşmanın dilediğiniz uzvuna ateş edebilmenize olanak tanıyor. Çatışmaları daha stratejik hale getiren bu sistemde nereye ateş edeceğinizi seçtikten sonra geriye kurşunları ağır çekimde izlemek kalıyor.

4. Sleeping Dogs

4. Sleeping Dogs

Oyun dünyasının en başarılı açık dünya aksiyon yapımlarından olan Sleeping Dogs Çin sokaklarında bol aksiyonlu çatışma ve dövüş sahneleri sunuyor. Triad üyelerini bir güzel patakladığımız oyunda ağır çekim mekaniğini bolca kullanıyoruz.

5. Severed Steel

5. Severed Steel

Listemizdeki en güncel yapımlardan biri olan Severed Steel ise oynayana kriz geçirtecek kadar hızlı yapısıyla renkli çatışmaları ekranlarımıza getiriyor. Duvarlardan koşup olağanüstü yüksekliklere zıplayabildiğimiz yapımda ağır çekim ise en güçlü silahımız oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Max Payne

6. Max Payne

Aksiyon oyunları deyince akla gelen ilk seri olan Max Payne nefes kesen çatışma sahneleriyle milyonlarca oyuncunun gönlünde taht kurdu. Sağlam aksiyon ve ağır çekimin başarılı FPS elementleriyle birleştiği yapım oyun dünyasının en iyileri arasında sayılıyor.

7. Stranglehold

7. Stranglehold

Listemizdeki yıllanmış yapımlardan biri olan Stranglehold ise 2007 yılında PlayStation 3, Xbox 360 ve PC için çıkış yaptı. 1992 yapımı Hard Boiled filminin devamı niteliğindeki yapım başarılı ağır çekim moduyla keyifli bir oynanış sunuyordu.

8. Red Dead Redemption 2

8. Red Dead Redemption 2

Her yönüyle bizden bir ödül alan Red Dead Redemption 2 elbette Deadeye moduyla da ağır çekim mekaniğine sahip oyunlar listemize girmeye hak kazanıyor.

9. Mirror's Edge

9. Mirror's Edge

Çatılardan atlayıp delicesine parkur yaptığımız Mirror's Edge ise düşman saldırılarını ağır çekim modunda karşılamamıza fırsat tanıyordu. Çevik kuvvetin mermilerinden kaçarken zamanı yavaşlatmak ve metrelerce yükseklikten atlamak kesinlikle unutulmaz bir deneyimdi.

10. The Matrix: Path of Neo

10. The Matrix: Path of Neo

Kült filmin ana karakteri Neo'ya hayat vererek zamanı ve mekanı büktüğümüz oyun The Matrix: Path of Neo, 'ağır çekimde kurşunlardan kaçmak' stereotipinin kaynağı olarak öne çıkıyor. Bir dönemin en sevilen oyunlarından olan yapımı birçoğumuz Matrix oyunu olarak hatırlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. SUPERHOT

11. SUPERHOT

Yakın dönemin en ilginç oyunlarından biri olan SUPERHOT ise zamanın sadece oyuncu hareket ettiğinde etmesini sağlıyor. SUPERHOT'un bu ilginç mantığı oynanışa pek başarılı bir şekilde entegre ettiğini belirtelim.

Aynı zamanda katanadan makineli tüfeğe kadar uzayan geniş silah yelpazesi sayesinde oyun pek keyifli saatler sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın