Görüş Bildir
Haberler
Geçmişten Bugüne Bizleri Ekrana Kilitleyen Dizilerimiz

Geçmişten Bugüne Bizleri Ekrana Kilitleyen Dizilerimiz

Mert Birah
28.05.2018 - 16:19

15.En Son Babalar Duyar

Çocuklar ister büyük olsun ister küçük, akla gelmeyecek işler karıştırır, ortalığı birbirine katar. Pirincin taşını ayıklamaksa hep anneye düşer. Aman babama bir şey çaktırma, aman sakın babam duymasın! Babalara duyurmadan çözülmeye çalışılan problemler, örtbas edilen yaramazlıklar... Hepimizin ailesinde benzer hatıraları olan olaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14.Kurtlar Vadisi

Ali Candan devlet içinde özel yetiştirilmiş bir elemandır. Estetik ameliyat olarak Polat Alemdar ismini alır ve bir mafya örgütünün içine istihbarat toplamak amacıyla sızar. 

Türkiye'deki mafya, derin devlet ve devlet içi çıkar ilişkileri, çatışmaları, kumpasları, ulusal ve uluslararası oyunları senaryosuna katarak geniş bir seyirci kitlesi elde eden Kurtlar Vadisi, yerli mafya dizisi kavramına da yeni bir boyut getirmişti...

13.Ekmek Teknesi

Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizen Ekmek Teknesi, orta sınıf, kendi halinde bir mahallenin yaşamını, sevinçlerini ve hüzünlerini, hayata tutunma çabalarını ve aşklarını anlatıyor. 

Heredot Cevdet’i nalbur Ruhi’si, berberi, kirlisi, Cengiz’i ile İstanbul’un en cümbüşlü mahallelerinden birini kendisine mekan edinen dizi, birbirinden naif öyküleri mizah ile harmanlıyor.

12.Yedi Numara

Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verirler.Fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmez ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamaz. 

Sonunda iki katlı ahşap 7 numaralı evin kiralık olduğunu görürler. Hiç çocukları olmamış ama birbirine çok düşkün Vahit ve Zeliha çiftinin olan bu ahşap evin üst katını, 4 kız arkadaş kiralar. Fakat bakkal Vahit'in saf, taşralı amca oğulları da İstanbul'a gelip aynı evin alt katına yerleşince cümbüş başlar.

11.Avrupa Yakası

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı’nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin’e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor.

10.Cennet Mahallesi

İstanbul'un kenar semtlerinden biri olan Cennet Mahallesi'nin güzeller güzeli dansözü Sultan ile kemancı Ferhat birbirlerini çılgınlar gibi sevmektedir. Fakat her ikisinin ailesinde de de kuşaklar boyu süren düşmanlık, aşklarının önünde en büyük engeldir. Kendilerinden önce bu taihsizliği Sultan'ın annesi bohçacı Penbe ve Ferhat'ın babası zurnacı Yunus'ta yıllar önce yaşamış, birbirlerine sevdalanmalarına rağmen kavuşamamışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.Ezel

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur. 

Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel'e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan'ın, en iyi arkadaşı Cengiz'in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer... Aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken, her biri intikamdan beslenir..

8.Suskunlar

Bazı çocuklar çok çabuk büyür, bir gün yeter mesela büyümeye. Onlar masum bir hata yaptılar ve bir günde büyüyerek çocukluklarına veda ettiler. O günden sonra söz verdiler birbirlerine, sustular ve şehrin dört bir yanına dağıldılar.

Yıllar sonra içlerinden biri, hepsini bir araya topladı. Başladıkları işi bitirmek için. Hepsi bambaşka hayatların içinde olan bu dört adam, yıllar sonra bir araya geldiler. Arkalarında bıraktıkları paylaşılamayan aşkları ve önlerinde duran intikamlarıyla..

Onlar yıllarca sustular, şimdi konuşma zamanı..

7.Karadayı

Bir kabadayının hikayesini anlatacak olan Karadayı, 1970'li yılları kendisine fon yapıyor. Dizide kunduracı bir baba oğulun hikâyesi televizyona aktarılırken, başrollerde usta oyuncu Çetin Tekindor, Kenan İmirzalioğlu ve İmirzalıoğlu'nun büyük aşk yaşayacağı Bergüzar Korel yer alıyor..

6.Behzat Ç.

Behzat Ç., polis akademisinden 1985'te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şuan cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir. 

Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişklilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.'nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna'dır.

Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç., hem anlattığı hikayeler, hem de anlatım tarzıyla, yerli polisiye dizileri arasında yeni bir atmosfer ve uslup yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor...

5.Poyraz Karayel

Hayatta değer verdiği her şeyi, işini, eşini kaybeden bir adam, son umudu oğlunu kurtarmak isterken girdiği maceradan sağ çıkabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.Leyla ile Mecnun

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur. 

Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur. 

Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar...

3.Seksenler

Merdaneli çamaşı makinelerine, vatkalı bluzlara, kabarık saçlara, sobada pişen kestanelere,anket defterlerine, siyah önlüklere, kolalı yakalara, misket dolu torbalara bir yolculuk yapmak ister misiniz?

Seksenler tam olarak bunu vaadediyor izleyiciye. 80'lerin başından günümüze kadar yaşanan değişimin hikayesi eğlenceli bir sit-com olarak karşınızda. Sosyal hayat nasıl değişti, hayatımıza giren yenilikler bizi nasıl etkiledi? 

Dizi 80'lerde yaşayanlar kadar o yıllarda henüz çocuk olan, hatta o yılları hiç yaşamamış olanların da ilgisini çekecek.

2.Sen Anlat Karadeniz

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstlendiği dizide şiddete boyun eğmeyen bir kadının ve yanlışları görmezden gelmeyi reddeden bir adamın hikayesi anlatılıyor. “Sen Anlat Karadeniz”in oyuncu kadrosunda Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman gibi isimler yer alıyor.

1.Diriliş Ertuğrul

Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini ararken, kahramanımız Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına yeni bir yurt arıyordu. Moğollar ve Türkmen beylerini yenerek, Kayı boyuna da bir yurt veren Ertuğrul böylece Osmanlı Devleti'nin kuruluş sırrını da kendi hikayesinde gizlemiş oldu. İşte dizi bu destansı hikayeyi ekrana getirecek.

BONUS: İÇERDE

Koçovalı ailesinin en küçük oğlu, gözü kara ve isyankâr Yamaç karakterini canlandıran Aras Bulut İynemli ile deli dolu ve dik kafalı, yaşam enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan Sena rolünde izleyeceğimiz Dilan Çiçek Deniz’in yer aldığı dizinin yönetmenliğini Sinan Öztürk üstleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın