Görüş Bildir
Haberler
G20 Zirvesi'nde Rusya Gerilimi

G20 Zirvesi'nde Rusya Gerilimi

Caner
15.11.2014 - 09:49
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük ekonomiye sahip 20 ülkesinin toplandığı zirveye Ukrayna’daki krizin damga vurması bekleniyor.

G20 ülkelerinin liderleri Avustralya’nın Brisbane kentinde bugün başlayan zirve için toplandı. Zirvenin ana başlığı küresel ekonomik büyüme. Ancak Ukrayna’da yaşanan krizin Batı ülkelerinin Rusya’ya baskı yapmasına neden olması bekleniyor.

Cuma günü Avustralya’da konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya’nın Ukrayna krizindeki rolünü “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. ABD ve AB’nin Rusya’ya yaptırımlarını artırabileceğini belirterek “Büyük bir ülke Avrupa’da kendinden küçük bir ülkeye zorbalık yapıyor. Bunun sonuçlarını geçmişte gördük” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman van Rompuy da Rusya’nın Ukrayna’daki krizi tırmandırmaması gerektiğini söyledi. Obama, “ABD, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırganlığını dünyaya tehdit olarak görüyor” ifadesini kullandı.

Ukrayna, 12 Kasım'da 5 Eylül’de yapılan ateşkesin Rus tanklarının doğu sınırından girmesiyle ihlal edildiğini açıklamıştı. Rusya ise Ukrayna’ya asker ve tank yolladığını reddediyor.

Davutoğlu Avustralya’da

G20 zirvesine Türkiye adına Başbakan Ahmet Davutoğlu katılıyor. Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu liderler, Queensland Parlamento Binası'nda birlikte öğlen yemeği yedikten sonra, G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Brisbane Kongre Merkezi'ne geçti.

Liderleri, burada ev sahibi Avustralya'nın Başbakanı Tony Abbott karşıladı.

Liderler, 'Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma' konulu birinci oturuma katıldı.

Yuvarlak masa düzeni kurulan salonda, Başbakan Davutoğlu ve İngiltere Başbakanı David Cameron yan yana oturdu. Davutoğlu, toplantı başlamadan önce ABD Başkanı Obama ile de konuştu.

G20 ülkeleri dünya ticaretinin yüzde 80’ini oluşturuyor.

Kaynak: AA ve Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/g20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0