Görüş Bildir
Haberler
Fırtına, Kuvvetli Yağış, Yoğun Kar ve Buzlanmaya Dikkat!

Fırtına, Kuvvetli Yağış, Yoğun Kar ve Buzlanmaya Dikkat!

FreiGeist
03.12.2015 - 08:50

Yapılan son değerlendirmelere göre yurt geneli parçalı ve çok bulutlu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile, Sakarya, Batman, Erzincan, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Hakkari, Van, Bitlis Ağrı geneli, Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz'de devam eden yağışların; kuvvetli (21-50mm) olmak üzere Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının ; Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olması beklendiğinden meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • FIRTINA UYARISI: Batı ve Orta Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan esecek olan rüzgarın, etkisini artırarak, yarın(Çarşamba) gece saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 11

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu 13

ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 11

KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu 11

EGE

Genellikle parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 6

İZMİR Parçalı bulutlu 14

MANİSA Parçalı bulutlu 13

MUĞLA Parçalı bulutlu 10

AKDENİZ

Parçalı doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 16

ANTALYA Parçalı bulutlu 18

HATAY Parçalı bulutlu 16

MERSİN Parçalı bulutlu 17

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 3

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 3

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 2

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 5

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyılarının karla karışık yağmur ve kar iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize geneli ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 5

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM  Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı -3

IĞDIR Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Batman ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu 8

GAZİANTEP Çok bulutlu 9

SİİRT  Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 5

ŞANLIURFA Çok bulutlu 9

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in doğusu ve sabah saatlerinde Batı Akdeniz'de fırtına; akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in doğusunda, öğle saatlerinde Güney Ege'nin güneyinde, Doğu Karadeniz ve Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinde doğusu 7 (60 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 5 ila 7(40-60 km/s), gece saatlerinde doğusu batıdan 8 (75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusu 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), öğle saatlerinde 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m güneyinde 1,5 ila 2,5m, öğle saatlerinde Güney Ege'nin güneyinde yer yer 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), sabah ilk saatlerde geneli 8 (75 km/s), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), Dalga: 2,0 ila 3,0m, Orta ve Batı Akdeniz'de 4,0 ila 5,0m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinde 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,25m, akşam saatlerinde 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; yoğun yağış anında zayıf.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
0
0
0