Fatih Altaylı Çöken Yollara İsyan Etti: 'Deprem Vergileri' Yeniden Gündeme Geldi
Fatih Altaylı Çöken Yollara İsyan Etti: 'Deprem Vergileri' Yeniden Gündeme Geldi
Kahramanmaraş'ta 04:17'de 7,4 büyüklüğünde, 13:24'te de 7,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere birçok il, ilçe ve köyler etkilendi. Son belirlemelere göre, 1.498 vatandaşımızın depremde yıkılan binalar nedeniyle hayatını kaybetti.
Türkiye bu boyutta bir felaketi 17 Ağustos 1999'da da yaşamıştı. O dönem hayatımıza birçok yeni vergi girmişti. Her depremde gündeme gelen vergileri Fatih Altaylı yine gündeme getirdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türkiye bugün çok kötü bir güne uyandı. Ancak kabus uyanınca gerçeğe dönüştü ve bitmedi. İlk belirlemelere göre 7,4 sonrasında 7,7 olarak revize edilen deprem birçok binayı yıkarken, hasar verdikleri de artçılar ve 13:24'te aynı bölgede gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremle de sürdü.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türkiye bu boyutta bir felaketi 17 Ağustos 1999'da yaşamıştı. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırma raporuna göre o depremde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti.
1999'da deprem sonrasında ekonomik sorunları çözmeye yönelik çıkarılan vergilerden günümüze değişmeden ulaşan Özel İletişim Vergisi harici değişen vergiler de oldu.
Her depremde de gündeme gelen vergiler bu depremde yolların yarılması görüntüleri ve viyadüklerin yıkılması iddiasıyla yeniden gündeme geldi.
Sonuçta konumuz neydi? "Öldüren depremler değil binalar."
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu konuda bir çok uzman da aynı şekilde düşünceler sergiledi.
Herkes 24 yıl önce yaşanan bir felaketin travmalarının taze olduğu bir ülkede yapılanları sorgularken,
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen yıllarda olan İzmir depremi sonrasında Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programında, "Deprem vergileri ne oldu?" sorusuna, bugüne kadar 147 milyar TL deprem vergisi toplandığını söylemiş, kamu hastaneleri, okullar, valilik ve kaymakamlık binaları, sosyal konut ve kentsel dönüşüm için 1,2 katrilyon lira harcandığını söylemişti.
1999 yılındaki depremden sonra yaşanan ekonomi krizler de depremin hasarı olurken, o dönem yeni vergiler de hayatımıza dahil oldu. Bugün Fatih Altaylı da bunu hatırlattı.
Altaylı bir de 1999'dakine benzer bir öneride de bulundu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Kimbilir kimlerin ceplerinde vergilerimiz, bu kayıplarda suçu olan kim varsa acılar içinde gebermeniz dileğiyle
Akp ye oy veren Herkes, yetim kalmış çocukların hakkı ve vebali sizlerinde üstünde Allahtan tek dileğim yediğiniz yetim hakkı boğazınızda kalsın hırsızları ... Devamını Gör
Amin kan kussunlar diyorum.Depremzedenin bedduasi tutar.Kan kussunlar.
bir tane gazeteci kalmadı ki çıkıp sorsun '20 yıldır verdiğimiz deprem vergilerini ne yaptınız? 20 yılda ülkedeki bütün yapılar yenisiyle değiştirilebilirdi ... Devamını Gör