Görüş Bildir
Haberler
En Olmayacak Şekillerde Yakalanarak Aptallıkta Yeni Bir Seviyeye Ulaşmayı Başaran 25 Suçlu

En Olmayacak Şekillerde Yakalanarak Aptallıkta Yeni Bir Seviyeye Ulaşmayı Başaran 25 Suçlu

Çağla
04.01.2020 - 07:45

Bayılarak izlediğiniz Ocean's serisini unutun. Burada daha eğlenceli bir şeyler var...

Kaynak: https://list25.com/25-dumbest-crimina...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Facebook'ta gösteriş yapan bu hırsız arkadaş...

1. Facebook'ta gösteriş yapan bu  hırsız arkadaş...

Andrew Hennells isimli silahlı soyguncu, bir süper marketi soyma planını Facebook'ta böbürlenerek paylaşınca ardından hemen yakalandı. Elinde bıçak tutarak fotoğrafını paylaştığı gönderide gururla 'Tesco'yu ele geçiriyorum.' yazmıştı.

Polis, adamı 15 dakika sonra elinde bıçakla ve King's Lynn, Norfolk'taki bir Tesco mağazasından çalınan 410 pound nakit parayla yakaladı.

2. Yerini hiç sakınmadan Snapchat'te paylaşan bu avanak...

2. Yerini hiç sakınmadan Snapchat'te paylaşan bu avanak...

Suçluların Facebook'u tercih ettiğini düşünüyorsanız, ne yazık ki yanılıyorsunuz. Christopher Wallace adında bir hırsız, Snapchat'in büyük bir hayranı. O kadar büyük ki, saklandığı yeri orada yayınlamaya karar verdi.

Pierce Pond Kasabası'ndaki bir kamptan bir propan bir ocak ve bir dökme demir odun sobası çaldıktan sonra Wallace, Snapchat'te Fairfield'daki evine geri döndüğünü bildirdi. Tüyocular bilgiyi polise aktardıktan sonra, yetkililer kaçak adamı enseledi.

3. Portakal suyu yüzünden yakalanan bu adam...

Oregon, Portland'daki isimsiz bir hırsız 2013 yılında mükemmel bir soygun yaptı... ya da neredeyse mükemmel. Hiç parmak izi bırakmadan evin altını üstüne getirip, tüm çekmeceleri açtıktan ve  bulabileceği her şeyi çaldıktan sonra... susadı.

Buzdolabında bulduğu bir portakal suyu kutusunu aldı, bir yudum içti ve lavaboda bıraktı. Bulunan meyve suyu kutusu, adli bilim insanlarının bir eşleşme bulduğu ve hırsızın yakalandığı Oregon Eyalet Suç Laboratuarı'ndaki DNA test birimine gönderildi.

4. Babalar Günü'ndeki masum oyun...

4. Babalar Günü'ndeki masum oyun...

On yaşında bir çocuk, Babalar Günü'nde babasının eski kelepçeleriyle oynuyordu. Kendisini babası William Kline Jr.'a kelepçeledi, ancak oyun sırasında anahtar kayboldu.

William, kelepçeleri çıkarmasına yardım etmesi için Iowa, Des Moines'deki yerel polisi aradı. Rutine göre polis, Kline'ı veri tabanından geçirdi ve iki tutuklama emri buldular. Kısa bir süre sonra, Kline'ı kelepçelediler… ama bu sefer gerçekti.

5. "Kurban"ıyla flört eden bu adam...

İskoç hırsız Aaron Morrison, tarihin en aptal hırsızlarından biri olabilir. Bir içki dükkanından bir şişe votka çaldıktan sonra dükkan çalışanı ile flört etmek için orada kaldı.

Ona adını ve numarasını bile verdi. Ondan sonra, nerede olduğunu bulmak hiç de zor olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öfke Problemleri

St. Paul, Minnesota'daki Justin John Boudin isimli çabuk sinirlenen adam, otobüs durağında bir kadınla tartışmaya girdi ve kadının yüzüne yumruk attı.

Ayrıca orada bulunan başka birine daha saldırdı bu da elinden klasörünün düşmesine neden oldu. Kaçmadan önce klasörünü geri almadı.

Olay yerine birkaç dakika sonra gelen polisler, Boudin'in elinde düşürdüğü dosyanın içindeki öfke kontrol ödevi sayesinde adamı yakaladı.

7. "James Brown" yakalanır...

7. "James Brown" yakalanır...

Kundaklama ve vandalizmden şüphelenilen bir adam, tutuklama emrindeki fotoğrafın çirkin olduğunu gördüğü için ABD'deki Ohio polisine bir selfie gönderdi.

Donald “Chip” Pugh, polise kendi fotoğrafını gönderirken şöyle yazdı: 'Alın size daha iyi bir fotoğraf. O diğeri çok korkunç.' Aynı zamanda yerel bir radyoya da şunları söyledi: 'Bana yanlış yaptılar. Fotoğraftaki kişi Thundercat ya da kaçak James Brown'a benziyor. Ben buna gelemem.'

8. Makbuzun diğer tarafı...

8. Makbuzun diğer tarafı...

Tek bir kelime bile etmeden bir bankayı soyma fikri oldukça benzersiz. 40 yaşındaki bir adam da bir bankaya girip, veznedarı “Hızlı ve sessiz ol. Nakdini bana ver yoksa vururum.” yazan bir kağıt ile tehdit etti.

Banka memuru ona uydu ve 400 dolar verdi ancak hırsız basit bir detayı görmezden gelmişti. Yazdığı mesajı kendi adına olan makbuza yazmıştı. Dedektifler daha sonra bu makbuzun diğer yarısını bulup, soyguncunun ismini ve ev adresini öğrendiler.

Daha sonra ne olduğunu az çok tahmin ediyorsunuzdur.

9. Yazar kasanın bıraktığı aşırı uzun iz...

Şimdiye kadar yapılmış en saçma soygunlardan biri Kuzey Carolina'daki Hickory'de gerçekleşti. Dikkatsiz bir hırsız, Captain’s Galley restoranını bastı ve yazar kasayı aldı ancak bir ayrıntı fark etmedi: beyaz fiş makineden sarkıyordu.

Polisin yapması gereken tek şey, evine giden yolu takip etmekti. Adamı, kasayı açarken yakaladılar.

10. Yanlış çantayı çalmak...

10. Yanlış çantayı çalmak...

Bir hırsız, park edilmiş bir arabanın penceresine ulaşıp, çantayı aldığında baş edebileceğinden fazla bir şeye ulaştı. Çanta, Brad McDonald adında profesyonel bir yılan yakalayıcısına aitti.

Çantanın içinde ne olduğunu tahmin edebilir misiniz? Aynen öyle, McDonald'ın Sydney'de bir yeraltı otoparkında bulduğu son derece zehirli bir yılan vardı. Dedikodulara göre hırsız kendisini yılandan kurtarabilmek için, kendi isteğiyle polise teslim olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Yapmalıydım, Yapabilirdim, Yapardım"

11. "Yapmalıydım, Yapabilirdim, Yapardım"

1985 yılında Dennis Newton isiml adam bir bakkalı soyduğu için davaya çıkmıştı. Kendisini savunurken, masum olduğunu iddia etti ve Dennis'in hırsız olduğunu söyleyen bakkal sahibine sinirlendi.

Öfkesini kontrol edemeyince ayağa kalkıp sinirle 'O s**ktiğim kafanı patlatmalıydım.' diye bağırdı. Ondan sonra, kendini düzeltmeye çalışarak şunu söyledi: 'Yani, eğer orada olan kişi ben olsaydım.'

1980'li yıllarda suçlular kendilerini bu şekilde mi savunuyormuş gerçekten? 😂

12. Hırsızın balık hafızalısı...

12. Hırsızın balık hafızalısı...

Michigan, Detroit'teki iki memur, bir eğitim dersi sırasında devriye arabasının felon bulma sistemini bir mahallenin çocuklarına gösteriyordu. R.C. Gaitlan adında bir adam, onlara doğru yürüdü ve süreci sordu.

Ona sistemin nasıl çalıştığını göstermek için, kendilerine kimliğini veya sürücü belgesini vermesini istediler. Ehliyetini sistemde arattıklarında, adamın iki yıl önce işlenen bir soygun için arandığını öğrendiler ve onu tutukladılar.

13. Suç işlediği yere adını yazan suçlu...

13. Suç işlediği yere adını yazan suçlu...

Bir çocuk kamp yerini tahrip eden 18 yaşındaki bir hırsız, adını olay yerindeki duvara yazdığı için yakalandı.

Manchesterlı Peter Addison ve bir arkadaşı ve yangın söndürücüleri patlattı. Binanın her yerine siyah bir kalemle kendi adını yazmanın yanı sıra, çetesinin adını da duvarda bıraktı: Adlington Massiv.

Çocuk kendisi kaşınmış...

14. Tekerlekli sandalye ile kaçmak...

Suç mahallinden kaçmak için tekerlekli sandalye kullanmak suçlular için en iyi çözüm değil. Ancak, Texaslı bi ikili, bunun denemeye değer olabileceğini düşünmüş. Noemi Duchene, bir mücevher dükkanında bıçak zoruyla soygun yamaya çalışırken, suç ortağı Luis Del Castillo, kaçış aracıyla dışarıda bekledi. Kaçış araçları ise... tekerlekli sandalyeydi.

Dükkanın yakınında yaşayan Duchene, arkadaşıyla tarihteki en yavaş kaçışı gerçekleştirmeden önce bir müşteri tarafından yakalandı.

15. Köpeği bahane etmek mi?!

15. Köpeği bahane etmek mi?!

İtiraf edin, hepinizin yaptığınız bir şeyi savunabilmek için aptalca bir bahane ettiği olmuştur. Ancak umuyoruz ki bu kadar aptalca olmamıştır.

Polisi araba takibine sürükleyen Reliford Cooper III, kelepçe takılırken arabayı sürenin köpeği olduğunu iddia etti. Bahanesini daha kötü yapan şey ne peki? Adamın arabasında köpek bile yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Araba süremeyen araba hırsızı...

16. Araba süremeyen araba hırsızı...

Bir araba çalmaya çalışırken, gerekli olan bir şey vardır: araba kullanabilmek. Mganga Mganga adındaki genç hırsız, bu “yazılı olmayan kuralı” bilmiyordu.

Bu genç, Nebraska, Omaha'daki bir kadının arabasını çalmaya çalıştı. Ne yazık ki onun için araba manüeldi ve küçük adam arabayı çalıştıramadı bile. Arabayı çalıştırmak için yedi dakika boyunca umutsuzca denedikten sonra, polis geldi ve onu tutukladı.

17. Soygun sırasında uyuyakalan bu arkadaş...

2015 yılında, New Hampshirelı bir hırsız, bir çiftin evine zorla girdiği için tutuklandı. Neyse ki polis onu tutuklamak için çok (hatta neredeyse hiç) uğraşmadılar. Adam soygun sırasında koltukta uyuyakalmış.

Polis memurları, uyuyan Renaud “Junior” Plaisir'ı soygun için girdiği evde tutukladılar.

18. "Akıl"sızlık başa bela gerçekten...

18. "Akıl"sızlık başa bela gerçekten...

Oklahoma Tulsa'da şüpheli dükkan hırsızı Jacob Wise(Akıllı anlamına geliyor), bir mağazadan çalmayı planladığı kıyafetlerden güvenlik etiketlerini gizlice çıkardı.

Ancak Wise çıkışta gezinirken alarm yine de çaldı. Niye mi? Görünüşe göre, Wise, isminin hakkını verememiş; çıkarttığı etiketleri cebine koymuş.

19. "Seri" bisiklet hırsızı

Bir hata yapmaktan daha kötü ne olabilir? Muhtemelen iki hata yapmaktır, değil mi? Virginia, Richmondlı 57 yaşındaki bir adamın birkaç yıl önce yaptığı şey de tam olarak bu.

Adam önce bir bisiklet çaldı. Daha sonra, bilmeyerek de olsa, çaldığı bisikleti, bisikletin sahibine Craigslist aracılığıyla satmaya çalışmak gibi bir şeye yeltendi.

Polis memurları evini “ziyaret ettiğinde” 10'dan fazla bisiklet, 57 bisiklet lastiği, 24 bisiklet tekerleği, 26 lastikli bisiklet tekerleği, 21 bisiklet koltuğu, 4 bisiklet çerçevesi, silah ve mühimmat buldu.

20. Aptallıkta arşa çıkmak...

20. Aptallıkta arşa çıkmak...

Gerçek şu ki, sıradan bir hırsızın bir suç mahallinde bırakabileceği birçok şey var. Sonuçta kimse mükemmel değil. Ancak doğum belgesini geride bırakmak herhalde tarihin en aptalca delillerinden biri olabilir.

Bostonlı Zachary Tentoni adında bir adam, 2001 yılında bir kadından 40 dolar çaldığında bunu yaptı.Olay yerinden kaçarken de, arkasında doğum belgesini ve annesinden bir mektup içeren çantaları bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Limon pek de işe yaramamış...

1995 yılının bir gününde, orta yaşlı bir adam gün ışığında iki Pittsburgh bankasını soydu. Herhangi maske vesaire takmamıştı. Hatta her iki bankadan çıkarken güvenlik kameralarına gülümsemişti.

O günün akşamında, polisler şaşkınlığa girmiş McArthur Wheeler'ı tutukladı. Adama güvenlik kamera görüntülerini izlettiklerinde, Wheeler gördüklerine inanamamış: 'Ama yüzüme suyu sürmüştüm.' diye söylenmiş. Wheeler, cildindeki limon suyunun onu kameralar için görünmez hale getireceğine gerçekten inanmış...

22. Poligami günlükleri...

22. Poligami günlükleri...

Frank E. Blake’in ikinci ve üçüncü eşleri Virginia hapishanesinde onu ziyarete gittiğinde, polis üçüncü karısıyla evlenmeden önce ikinci karısını boşamadığını fark etti.

Biraz araştırma yaptıktan sonra Blake'in ilk eşinden bile boşanmadığını öğrendiler. Frank’in çok eşliliği, cezasına zaman ekledi.

23. Sosyal medya hesabı tarafından ihanete uğrayan "Gangster"

23. Sosyal medya hesabı tarafından ihanete uğrayan "Gangster"

2012 yılında Jenkins, Kentuckyli Michael Baker, kendi aklınca 'tarih' yazdı.Yerel bir polis arabasından gaz hortumladıktan sonra, yüzünde kocaman bir gülümsemeyle (ayrıca gururla el hareketi çekerek) kameralara  poz verdi.

Daha sonra fotoğrafı Facebook'ta yayınladı. Fotoğraf viral oldu, ancak birkaç gün sonra polis kapısını çaldı ve onu tutukladı.

24. Pek atletik bir hırsız değil galiba...

Gün ışığı, hırsızlığının doğal atletizm ve daha spesifik olarak tırmanma becerilerini gerektirebileceğini fark ettiğinde, John Pearce için artık çok geçti.

Pearce, pencereden tırmanarak bir eve girmeye çalıştığında bunu zor yoldan öğrendi. Ayağı takıldı ve kalabalık kaldırımda yoldan geçenler, adamın poposunu çok net bir şekilde görebiliyordu.

Tutuklanmadan hemen önce, yayalar adamın durumuyla ilgili gülmekten kendini alamamış. (Muhtemelen biz de aynı tepkiyi verirdik.)

25. Kevin'ın parmağı var sanki bu işte...

25. Kevin'ın parmağı var sanki bu işte...

Albert Jackson Dowdy denen adam gerçekten Home Alone filmlerine yakışırmış.

Dowdy, bir boya kutusuyla cam kapıyı parçalayarak bir eve girmeye çalıştı. Ne yazık ki kutu sıçradı ve açıldı. Dowdy sonunda içeri girdi ama çaldığı tek şey bir ton balığı konservesi ve bir kutu yulaf ezmesi oldu.

Çıkış yolunda da, dökülen boyaya bastı. Memurlar, yakındaki bir motele giden boyalı ayak izlerini takip etti ve öğle yemeğinin tadını çıkarırken onu tutukladı. Ne mi yiyordu? Yulaf ezmeli ton balığı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

"Yerel bir polis arabasından gaz hortumladıktan sonra,..." Çevirileriniz içerikten komik oluyor çoğunlukla...