Görüş Bildir
Haberler
Efsane Başakana Ödül !

Efsane Başakana Ödül !

Mustafa Murat ARSLAN
06.05.2014 - 13:47 Son Güncelleme: 06.05.2014 - 14:19

Efsane Başakana Ödül !

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2013 Türkiye Fair Play Ödülleri’ni kazananlar, Olimpiyatevi’nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

ONUR ÖDÜLÜ SÜLEYMAN SEBA’NIN

TMOK Fair Play Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar ve komisyonun diğer üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Beşiktaş Kulübü’nün efsane başkanı Süleyman Seba’ya 2013 Türkiye Fair Play Ödül Töreni kapsamında TMOK Onur Ödülü verileceği açıklandı. TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Süleyman Seba’nın sporculuk yaşamı ve yöneticilik yaptığı yıllar boyunca centilmen, uzlaştırıcı davranışları ve söylemleri ile spor camiasına örnek olan, her zaman Fair-Play ruhuna uygun tutum sergileyen bir kişi olarak bu ödüle layık görüldüğünü dile getirdi.

Diğer ödüller ve gerekçeleri şöyle:

SPORTİF DAVRANIŞ DALI BÜYÜK ÖDÜL

YILDIRIMSPOR – Amatör U15 Futbol Takımı, Arifiye – Sakarya

7 Eylül 2013, Arifiye, Amatör U15 Ligi Merkez 4. Grup, Yıldırımspor – Yazlıkspor maçı

Play-Off mücadelesinde ulaşım problemi / maddi imkansızlık nedeniyle maça çıkamayacağını açıklayan rakibini kendi minibüsleri ile maçın oynanacağı sahaya (10 km geliş – 10 km dönüş ekstra yol kat ederek) taşıyorlar ve geri götürüyorlar. Yıldırımspor da mali sıkıntı içinde ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin armağanı olan eski minibüslerini kulüp başkanı kullanıyor. Rakipleri Yazlıkspor maça çıkmasaydı diskalifiye olacaktı. Yazlıkspor maçtan galip ayrıldı ve Play-Off’ta devam hakkı elde etti.

ŞEREF DİPLOMASI

MEVLÜT ARIK – Milli Güreşçi, İstanbul

Büyükler Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası, 01-06 Eylül 2013 – Macaristan

İlk tur müsabakasında Cezayirli rakibini 02.12′de çırptı. Sonrasında sakatlandığını hissettiği rakibine oyun yapmak ve teknik üstünlük sağlayacak skoru elde etmek yerine centilmence davranışla güreşi bırakıp sağlık ekibini mindere davet etti. Doktorlar ciddi sakatlığı olan Cezayirli güreşçinin karşılaşmaya devam etmesine izin vermediler.

KUTLAMA MEKTUBU

YASİN BAYRAKTAR – Hentbolcu, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü, İstanbul

03.11.2013, Muğla – Muğla Belediyespor – İstanbul Üniversitesi 2. Lig A Grubu karşılaşması

Müsabakanın 20. dakikasında İstanbul Üniversitesi takımının hızlı hücumunda, topa sahip olmak için kale sahasını terk eden Muğlasporlu kaleci kendi takım arkadaşıyla çarpışarak yere düştü. Skor 10-10 berabere iken Yasin Bayraktar rakip kaleci sakatlandığı için topu boş kaleye atmadı

SPORTİF KARİYER DALI BÜYÜK ÖDÜL

AHMET AYIK – Olimpiyat Madalyalı Milli Güreşçi, Spor Adamı – Ankara

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu

Güreş Federasyonu Eski Başkanı

Türk Güreş Vakfı Başkanı

FILA Asbaşkanı

Türk güreş sporuna olan katkıları nedeniyle.

ŞEREF DİPLOMASI

MURAT KAÇAR – Doktor, Eski Milli Atlet, Bursa

Yaptığı sosyal – sportif çalışmalar ile ülke sporuna hem sporcu (elit, veteran) hem yönetici olarak büyük katkılarda bulundu. Bir tıp doktoru olarak topluma olan katkısı dışında Türk sporunun yurt dışında tanıtımı için yaptığı hizmetler, atletizmde uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile göğsümüzü kabarttı.

KUTLAMA MEKTUBU

TARKAN ESMER – Öğretmen, Futbol Antrenörü, Selçuklu – Konya

Altyapı antrenörlüğü ile milli takıma oyuncular kazandırdı. 1991 yılında en centilmen sporcu ödülü aldı. 2002 yılında yılın başarılı antrenörü seçildi. Futbol Açtığı futbol okulu ile ülke futbolunun gelişimine ve sporcuların eğitimine katkı sağladı.

SPORTİF TANITIM DALI BÜYÜK ÖDÜL

İSMAİL ŞENTÜRK – Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı, Karadeniz Ereğli

Türkiye’de sadece engelli (ortopedik, zihinsel, görme, işitme) vatandaşların çalışabileceği ve eğitilebileceği tekstil fabrikasını kurdu. Kurduğu dernekle engellilere yeni bir yaşam sağlıyor, iş eğitimi veriyor, ardından istihdamlarını temin ediyor. Geçirdiği bir deniz kazası sonrası kendisi de belden aşağısı tutmayan bir bedensel engelli.

FANATİK

Kaynak: http://www.spor1903.com/efsane-basaka...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın