onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
e-Gönüllülüğün Yarattığı 7 Temel Değer

e-Gönüllülüğün Yarattığı 7 Temel Değer

Ece Ciftci
04.05.2020 - 18:23

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan dijitalleşmenin var olan kapasitesiyle dünyadaki sınırları ortadan kaldırdığını ve toplumlar adına ortak bir kültür oluşturduğunu söylememiz mümkün. Özellikle sosyal izolasyon döneminde bu etkinin çıktılarını daha net gözlemleyebiliyoruz. Dijitalleşmenin etkisiyle günümüzde toplum ve bireyler çeşitli teknolojik sistemlerin gelişimi ve kullanımı konusunda yeni dünyaya ayak uydururken var olan kapasitelerini güçlendirmek için çözüm yolları sunmaya başlayıp değişim öncüsü oldu. Tüm bu olgular ise teknoloji ile değerler arasındaki ilişkiyi ve etkileşimi ortaya koyarken, dönüşen dünyada değişimi yaratıp faydayı sürdürülebilir kılarken teknolojinin kodlarını iyiliğin evrensel dili birleştirdiğimizde iyiliğin e-hali diye tanımladığımız e-Gönüllülük kendini sahnenin ortasına atıyor. Bu noktada değişimi dönüşümle yaratmanız mümkün! Geleceğe dair en büyük motivasyonumuz umut olunca biz de bu umudu e-Gönüllülükle gerçekleştirebileceğimizi herkese anlatmak ve faydayı her ortamda sürdürülebilir kılmak istedik. Bilgi ve becerileri doğrultusunda toplumda değişimin öncüsü olan e-Gönüllülerin yarattığı 7 temel değeri gel birlikte okuyalım. Keyifli okumalar…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Sorumluluk

Dünyadan sorumlu olduğunuzun bilinci ile yarattığınız etkinin sürdürülebilirliğini analiz etmeniz mümkün. Bulunduğunuz yerden e-Gönüllülük ile dijital ortamlarda gerçekleştireceğiniz faaliyetlerle bu etkiyi devamlı kılabilirsiniz.

2. Uyum

Dönüşüme uyum sağladığınız zaman değişimi yaratmak kaçılmaz oluyor. İyiliğe farklı bir bakış açısı sunarak teknolojinin ve dijitalleşmenin getirileriyle e-Gönüllülük faaliyetleri çağı yakalamanızı ve bu doğrultuda faydayı devamlı kılmanızı salayan en etkili unsurlardan.

3. Empati

Değişimi yaratmak için e-Gönüllülük faaliyetleriyle çalıştığınız grubun değerlerini, kültürünü ve yaşayış biçimini anlamanız mümkün. Fayda sağlarken tüm bu süreç faydalanıcı grubu daha iyi anlamanızı ve anlamlandırmanıza zemin hazırlayan en değeri faktörlerden.

4. İyilik

Gönüllü olup fark ettiğiniz sorunlara çözüm önerileri sunmaya başladığınız zaman ortaya çıkan en değerli olgu iyiliğin sınır tanımayan evrensel dili ile değişimin bir parçası olabilmeniz. e-Gönüllülük ile iyiliğin 'e' haline sizlerde dahil olabilirsiniz.

5. Paylaşmak

Bilgi ve becerilerinizi sosyal etki yaratmak uğruna toplum ve bireylerle paylaştığınız zaman dijital platformlarda gerçekleştireceğiniz gönüllülük faaliyetleriyle paylaşılan en değerli şeyin sevgi olduğunu görebilmeniz mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Mutluluk

Mutluluğu, olumlu etkilerinin sonuçlarını kısa vadede görebileceğimiz bir geleceği e-Gönüllülük faaliyetleri ile yaratabilmeniz mümkün. Yarattığınız etki ile çalıştığınız kitlenin mutluluğuna şahit olduğunuz zaman e-Gönüllülüğün mutluluğun bir parçası olduğuna tanıklık edeceksiniz.

7. Güven

Değişimin öncüsü olmak adına daha yaşanılabilir bir geleceğin varlığına güvendiğiniz zaman oluşan büyük resimdeki en kıymetli parçanın güven duygusunun olduğunu farkına varacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
1993 yılında İstanbul’da doğan sosyal girişimci Ece Çiftçi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 3 yıl gibi kısa bir sürede mezun oldu. Lise yıllarında başladığı sosyal sorumluluk projesine lisans eğitimi sırasında resmiyet kazandırıp, 2013 yılında SosyalBen Derneği’ni kurdu. Dernek çalışmalarının yanı sıra, kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren SosyalBen Akademi şirketini hayata geçiren Çiftçi, 2017 yılında tüm sosyal sorumluluk çalışmalarını SosyalBen Vakfı çatısı altında topladı. Çiftçi, projelerine stratejik yatırım desteği alabilmesi için Garanti Bankası tarafından BBVA Momentum eğitim programına davet edildi. G20 ülkeleri dahilinde, 18-23 yaş arasındaki genç kadınların ülkelerindeki kadın sorunlarını aktarıp çözümler geliştirdiği 2017 G(irls)20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etti. Çiftçi, SosyalBen markaları ile yarattığı sosyal girişim ağıyla Kagider, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda 34.000 kadın arasında “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Halen SosyalBen Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Çiftçi, uzmanlık alanlarından biri olan sivil toplum örgütlenmesi hakkında üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi, özgüven sahibi mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmayı amaçlayan SosyalBen Vakfı, Çiftçi’nin liderliğinde ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın