Görüş Bildir
Haberler
Dikkat Müptelası Olabilirsiniz! Dünyanın En Çok Bağımlılık Yapan 17 Oyunu Belirlendi

etiket Dikkat Müptelası Olabilirsiniz! Dünyanın En Çok Bağımlılık Yapan 17 Oyunu Belirlendi

Clutch isimli bir blog sitesinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en çok bağımlılık yapan oyunları belirlendi. Bu şekilde 1507 oyundan toplamda 17 oyun çok rağbet gördü. Katılımcıların oynadığı zaman süresine göre bir puanlama sistemi belirlendi.

Kaynak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Madden NFL (28.9)

17. Madden NFL (28.9)

Amerikan futbolunu çok sevenlerin de ona yabancı da olanlarında çok seveceği bir oyun. Madden NFL, EA Tiburon tarafından EA Sports için geliştirilen video oyunları serisidir. Oyun adını efsanevi futbol koçu John Madden'dan almıştır. Oyun genellikle çıktığı her sene kendi kategorisinde ve diğer kategorilerde Best-Seller unvanını elde etmeyi başarmıştır.

16. PUBG (30.4)

16. PUBG (30.4)

PUBG, Bluehole tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir video oyunudur. Oyunda 100'e yakın (en fazla 100) oyuncu rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. İstedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler. Oyuncuların temel amacı çeşitli yerlerden buldukları çeşitli silahlarla diğer oyuncuları öldürüp ölmeden en sona kalan oyuncu olmaktır. Oyun esnasında adanın haritasındaki güvenli alan gittikçe küçülmeye başlar. Harita küçüldükçe oyuncular daha küçük bir alana yoğunlaşırlar ve birbirlerini görüp saf dışı bırakmaları ihtimali kolaylaşır. Oyunda en son hayatta kalan oyuncu/takım oyunu kazanır.

Oyun ilk olarak 23 Mart 2017 tarihinde Steam erken erişim ile Microsoft Windows için çıkış yapmıştır. Çıkışından yaklaşık 3 ay sonra 4 milyondan fazla kopya sattı.

15. Rocket League (30.8)

15. Rocket League (30.8)

Rocket League, Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan, arabalarla oynanan bir futbol oyunudur. İlk olarak Microsoft Windows ve PlayStation 4 platformları için Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü.

Futbol'un roket destekli arabalarla daha eğlenceli olduğunu savunan oyun ister tek kişilik, ister çevrimiçi olarak oynanabiliyor. Her takım en az 1, en fazla 4 kişilik olabiliyor.

14. NBA 2K (31.5)

14. NBA 2K (31.5)

NBA 2K17, Visual Concepts tarafından geliştirilen ve 2K Sports tarafından yayınlanan bir basketbol simülasyon video oyunudur. NBA 2K franchise ve NBA 2K16 halefi olarak 18. taksittir. 20 Eylül 2016'da dünya çapında piyasaya sürüldü. Son sürümü ise NBA 2K20'dir.

13. Forza (32.0)

13. Forza (32.0)

ForzaXbox Game Studios tarafından yayınlanan bir yarış video oyunu serisidir. Seri, öncelikli olarak profesyonel tarzdaki pist yarışı etkinliklerine ve serilerine odaklanan orijinal Forza Motorsport serisi ile esasen oyuncuların serbestçe dolaşabildiği ve yarış etkinliklerine katılabildiği serbest bir dünya etrafında dönen Forza Horizon serisi olmak üzere iki seriye ayrılır. Motorsport serisi tek sayılı yıllarda ve Horizon serisi çift sayılı yıllarda olma üzere her iki seride de her iki yılda bir yayınlandı.

Forza, gerçek hayattaki birçok prodüksiyon, modifiye ve yarış arabasının performans ve kullanım özelliklerini uygulamaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Destiny 2 (32.6)

12. Destiny 2 (32.6)

Destiny, Bungie tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayınlanan Rol Yapma ve birinci şahıs nişancı video oyunudur. Ve aynı zamanda yapımında en çok para harcanan oyundur. Oyunun 2. sürümü ise pek çok yeniliği beraberinde getiriyor.

11. Apex Legends (32.6)

11. Apex Legends (32.6)

Apex Legends, kahraman nişancı konseptini alan bir Battle Royale oyunudur. Apex, Efsaneler'i bir araya getirmesinden dolayı çoğu battle royale oyunundan farklıdır. Bu Efsaneler; Ofans, Savunma, Destek ve Rekon gibi rollere giren benzersiz yeteneklere sahip kahramanlardır. Oyuncular üç kişilik takımlara ayrılırlar, Her oyuncu sırayla diğerlerinden farklı bir efsane seçer, ve her maçta 20 takım birbirleriyle yarışır. 4 Şubat 2019'da piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra 10 milyondan fazla indirme ve 1 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaştı.

10. Battlefield 5 (32.9)

10. Battlefield 5 (32.9)

EA DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunu'dur. Battlefield V, Battlefield serisinin 16. oyunudur. Oyun Dünya çapında 20 Kasım 2018'de Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Oyun 2. Dünya Savaşı'na dayanıyor ve 1.Dünya Savaşı'nı konu alan Battlefield 1'in tema olarak devamı niteliğindedir.

Battlefield V yayınlandıktan sonra eleştirmenlerden genellikle olumlu eleştiriler aldı fakat lansmandaki içerik yetersizliği nedeniyle eleştirildi. Battlefield V'in 2018 biterken 7.3 milyon kopyası satıldı.

9. Call of Duty (33.6)

9. Call of Duty (33.6)

Call of Duty, birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Call of Duty 4: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare 2Call of Duty: Modern Warfare 3Call of Duty: Modern Warfare (2019)Call of Duty: Black Ops 2Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty: GhostsCall of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: Infinite Warfare oyunları modern zamanlara göre kurgulanmıştır. Call of Duty: Black Ops'ta Soğuk Savaş dönemi oyuna konu edilmiştir. Başta Call of Duty: WWII olmak üzere serinin diğer oyunları ise II. Dünya Savaşı konuludur.

Call of Duty önce Microsoft Windows platformu üzerinde başlamış ve sonrki oyunlarla birlikte konsollara da taşınmıştır. Serideki oyunlar Infinity Ward, Treyarch, Gray Matter Interactive, Spark Unlimited, Pi Studios ve Amaze Entertainment gibi birçok yapımcı firma tarafından farklı zamanlarda geliştirilmiş, Activision ve Aspyr Media tarafından da piyasaya sürülmüştür.

8. Rainbow Six Siege (33.9)

8. Rainbow Six Siege (33.9)

Tom Clancy's Rainbow Six Siege, oyuncuların bir anti-terörist birimi olan Rainbow takımından değişik 'operatörler' olarak oynayabileceği birinci şahıs nişancı türünde bir oyundur. Bu operatörlerin değişik uyrukları, ekipmanları, yetenekleri ve işlevleri vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Fortnite (33.9)

7. Fortnite (33.9)

Fortnite Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından yayınlanan bir online hayatta kalma oyunudur. Oyun Save the WorldFortnite Battle Royale ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir.

Fortnite Battle Royale modu dünyada popülerlik kazanmasından bu yana 125 milyon civarında bir oyuncu sayısına sahiptir. Epic Games bu oyundan son derece yüksek gelirler elde etmektedir.

6. Gears of War (34.0)

6. Gears of War (34.0)

2006 yılında piyasaya sürülen oyun, bir aksiyon ve savaş oyunudur. Hatta oyun dünyasına siper alma üzerine savaş mekaniğini hediye eden ilk oyunlardan biridir. Oyun, çoklu oyunculu oynanabilir ve bu oyun Unreal Engine 3.0 oyun motorunun en iyi kullanıldığı oyunlardan biridir. Xbox 360 sürümünden farklı olarak 5 farklı 'tekli oyunculu' bölüm eklenmiştir. Aksiyon ve savaş oyunudur. 27 Ocak 2014 tarihinde Microsoft tarafından oyunun haklarını satın alınmıştır. Kan ve argo sözcükler içerir.

5. GTA V (34.7)

5. GTA V (34.7)

Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı bu oyun Grand Theft Auto serisinin 5. oyunudur. 17 Eylül 2013 tarihinde piyasaya çıkmıştır.

Oyun Kaliforniya eyaletinin güneyini temel alarak oluşturulmuş olan San Andreas eyaletinde geçmektedir. San Andreas, büyük ölçüde Los Angeles şehrine dayanılarak oluşturulmuş olan Los Santos adlı şehirden (GTA San Andreas oyunundakinin güncellenmiş hali) ve büyük kırsal alanlardan oluşmaktadır. Seride bir ilk olarak oyunda üç ana karakter bulunmaktadır: Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton. Oyunun bütçesi 170 milyon sterlindir. Kasım 2017 tarihi itibarıyla yaklaşık 85 milyon kopya satarak ABD'de en çok satılan ve kar elde oyun olmuştur.

4. Overwatch (35.1)

4. Overwatch (35.1)

OverwatchBlizzard Entertainment tarafından geliştirilen çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. 7 Kasım 2014 tarihinde duyurulmuş ve dünya çapında 24 Mayıs 2016 tarihinde çıkış yapmıştır. Oyun farklı haritalarda farklı oyun modları ile oynanır. Oyun içerisinde farklı özelliklere ve yeteneklere sahip birçok karakter ve bu karakterlerin her birinin farklı rolleri vardır.

3. For Honor (35.3)

3. For Honor (35.3)

For Honor, Fransa asıllı Ubisoft'un alt kuruluşu Ubisoft Montreal'ın 14 Şubat 2017'de satışa sunulan üçüncü şahıs aksiyon oyunudur. 

Orta çağın karanlık dönemlerinde Vikingler, Şövalyeler ve Samuray'ların arasında geçen bol aksiyonlu video oyununda ana bir karakter yok. Hikayenin gidişatına göre ilk başta şövalyelere katılıp kuşatmalara ve kale savunmalarına katılıyorsunuz. Bazen de Vikingler ile kaleleri yağmalayıp halkınız için baskınlar düzenliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Red Dead Redemption (36.0)

2. Red Dead Redemption (36.0)

Rockstar Games tarafından 2004'te yayımlanan oyunun konusu; 1911 yılının Vahşi Batı'sında, ABD ile Meksika sınırları civarında geçmektedir. Eski bir kanun kaçağı olan John Marston'ın ana karakter olarak yer aldığı oyunda; eşi ve çocukları devlet tarafından rehin alınan Marston'un, eski çete üyelerini yakalamak için verdiği mücadele konu edilmektedir. 8 Haziran 2010 itibarıyla oyunun, toplamda 5,2 milyonluk satış rakamına ulaştığı belirtildi. Red Dead Redemption 2 de 2018 yılında yayımlandı.

1. Minecraft (37.9)

1. Minecraft (37.9)

2009 yılında Markus 'Notch' Persson tarafından bir haftada yazılmış olan oyun bir anda tüm dünyaya yayılmış. Kendinize bloklardan bir dünya yarattığınız bu oyuna bir kez takılan bir daha bırakmıyor. İstatistiklere göre oyunu dünyada 40 milyondan fazla kişi oynuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
667
305
208
144
123
100
94
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın