Görüş Bildir
Haberler
SBS'de Kaos

SBS'de Kaos

Onedio Medya
15.01.2014 - 13:02 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 13:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

SBS Sonuçları İptal Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanını yanlış hesaplaması üzerine sınav sonuçları iptal edildi.

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanını yanlış hesaplaması üzerine sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Gazetevatan'dan Kıvanç El'in haberine göre, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. 

Vatan | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/sbs...

SBS Sonuçları İptal

Son yapılan SBS 'nin yerleştirmesinin yürütmesi durduruldu. Bu sonuca göre 1 milyon 112 bin adayın sınav sonucu yeniden değerlendirilecek.

Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak.

Danıştay,söz konusu kararı CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı.

CHP'li Ayaydın'ın başvurusu, sadece 710 öğrenciyi değil , sıralamanın tamamını etkilediğinden 1 milyon 112 bin öğrencini n sıralamasının yeniden yapılması yönündeydi.

CHA | Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/egitim_sbs-so...

Bakanlıktan Jet SBS Hamlesi

2013 yılında SBS sınavına giren 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. İptal kararı üzerine öğrenciler büyük şok yaşarken Bakanlık'ın saat 16:00'da açıklama yapacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı, İdare Mahkemesi'nin 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz edecek.

BAKANLIKTAN HAMLE

Bakanlık yetkilileri, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na 'mağdur olunduğu' iddiasıyla tek bir başvurunun dahi yapılmadığını belirterek, 'Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edecek' ifadesini kullandılar.

Konu hakkında ayrıntılı açıklamanın da bizzat Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından, bugün ilerleyen saatlerde yapılacağı öğrenildi.

BAKANLIK, MAHKEME KARARINA İTİRAZ EDECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, İdare Mahkemesi'nin 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz edecek. Bakanlık yetkilileri, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na 'mağdur olunduğu' iddiasıyla tek bir başvurunun dahi yapılmadığını belirterek, 'Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edecek' ifadesini kullandılar.

' HUKUKİ BULMUYORUZ' Bakanlık yetkilileri, 18.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını hukuki bulmadıklarını, savunmalarında belirttikleri hususlar ışığında, üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını vurguladılar.

'BAKAN AÇIKLAMA YAPACAK' Konu hakkında ayrıntılı açıklamanın da bizzat Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından, bugün ilerleyen saatlerde yapılacağı öğrenildi.

'PUANLAR YANLIŞ HESAPLANDI' Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavının (SBS) yürütmesini durdurdu. Mahkeme kararında, “Bu durumda 08 Haziran 2013 tarihinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi ve 2013 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu’nun sınav sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin hükümlerine uygun olarak hesaplanmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır' denildi.

KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI Ancak mahkemenin 'oybirliğiyle' aldığı kararında, sonuçları doğru hesaplanmayan SBS'ye katılan 1 milyon 112 bin 604 öğrenci için bu işlemin 'uygulanamaz' olduğu tespiti de yapıldı. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 'teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına' karar verildi; Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolunun açık olduğu da vurgulandı.

Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın yürütmesini durdurdu. Mahkeme kararında, “Bu durumda; 08 Haziran 2013 tarihinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi ve 2013 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu’nun sınav sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin hükümlerine uygun olarak hesaplanmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır.

Öte yandan, 08 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve sonuçları doğru hesaplanmayan Seviye Belirleme Sınavına katılan 1.112.604 öğrenci için dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere, 10/01/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi” denildi.

Kararın nasıl uygulanacağını Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemesi gerekiyor. Bu karar, yarı yıl tatiline çıkmaya hazırlanan bir milyonu aşkın öğrenciyi yakından ilgilendiriyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Nuran ÇAKMAKÇI

Geçen yıl ilköğretim 8’inci sınıfta Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ye giren 1.2 milyon öğrencinin puanı yeniden hesaplanabilir. Ankara 18.İdare Mahkemesi milletvekili Aydın Ayaydın adına dava açan avukatlar Burcu Aydın ve Ceylan Türkoğlu, geçtiğimiz Temmuz ayında 718 adayın puanının yanlış hesaplanması nedeniyle tercihlerinin durdurulmasını istedi. Ancak, mahkeme ancak 6 ay sonra yürütmeyi durdurdu. Oysa, bu adaylar şimdi liselerde eğitim görmeye başladı.

Davayı açan avukat Ceylan Türkoğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz Temmuz ayında 718 öğrencinin yabancı dil puanlarının hesaplanmasında hata olmuştu. Mili Eğitim Bakanlığı bu hatayı kabul etti. Ancak, sadece 718 adayın puanını yeniden hesapladı. Oysa, bu hata bütün öğrencileri ilgilendiriyor. Hepsinin puanının hesaplanması gerekiyordu. Bunun üzerine milletvekilimiz Aydın Ayaydın adına Ankara 18.İdare Mahkemesi’ne adayların tercihlerinin durdurulması için dava açtık.

Şimdi alınan karar bu tercihlerin durdurulması yönünde. Geç gelen adalet oldu. Ama bizim de haklılığımızı gösteriyor. Bu durumda dava sonuçlanmadı yargılama devam ediyor, yapılan işlemler dava sonuçlanıncaya kadar durdurmak anlamına geliyor bu dava. Ama bu karar da altı ay sonra gelecek. Mahkeme şimdi hangi yürütmeyi durduracak?

Tahmininiz davanın kabulü olabilir. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı gerekçesinde ortada açıkça hukuka aykırılık olduğunu bu yürütme kararında vurgulamıştır.”

Bu karadan sonra Milli Eğitim Bakanlığı henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, hukukçular, puanlamaların yeniden yapılabileceğini, şu anda eğitim gören bu öğrencileri büyük bir kaosun beklediği yönünde fikir bildiriyor.

Aysel ALP- ANKARA | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...

MEB, Danıştay'ın SBS Kararına İtiraz Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, İdare Mahkemesi'nin 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararına karşı itiraz edecek. Bakanlık yetkilileri, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na 'mağdur olunduğu' iddiasıyla tek bir başvurunun dahi yapılmadığını belirterek, 'Bakanlık, yürütmeyi durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edecek' ifadesini kullandılar.

Bakanlık yetkilileri, 18.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını hukuki bulmadıklarını, savunmalarında belirttikleri hususlar ışığında, üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını vurguladılar.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/manset/28...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0