Görüş Bildir
Haberler
Dağınıklığa Geçit Yok: Evinizi Sürekli Temiz Tutmak İçin Kullanabileceğiniz Temizlik Tüyolarını Açıklıyoruz!

etiket Dağınıklığa Geçit Yok: Evinizi Sürekli Temiz Tutmak İçin Kullanabileceğiniz Temizlik Tüyolarını Açıklıyoruz!

24.01.2022 - 07:00

Ev temizliği belli bir rutin haline gelmezse çok uzun vakitler alabiliyor. Bu dertten kurtulmak ve kendinize daha çok vakit ayırmak için etkili bir günlük temizlik rutini oluşturmalısınız. Böylece saatlerinizi temizlik ile uğraşmak yerine, kitap okumak veya kahvenizi yudumlamak gibi keyifli işler için kullanabilirsiniz. Örneğin mutfakta bulaşıkları biriktirmek yerine, yemekten hemen sonra makineye yerleştirerek temiz ve düzenli bir ortama sahip olabilirsiniz. Bunun gibi küçük tüyolar ile aslında evinizin her zaman düzenli kalabileceğini fark edeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Temizliğe geçmeden önce, işe dağınıklığı toplamakla başlayın.

1. Temizliğe geçmeden önce, işe dağınıklığı toplamakla başlayın.

Dağınık bir ev ne kadar uğraşsanız da temiz görünmez. Bu nedenle, günlük temizlik rutininizde ilk olarak dağınıklıktan kurtulun. Sabah uyanır uyanmaz yatak odasında bulunan kıyafetleri dolaba kaldırın, yatakları düzenleyin. Evde çocuk varsa oyuncakları sepete toplayın. Böylece temizlik yapmak çok vaktinizi almayacak ve işiniz oldukça kolaylaşacak.

2. Tüm odaları süpürün.

2. Tüm odaları süpürün.

Temizlikte ilk aşama her zaman yerleri süpürmek olmalı. Sürpürülmeden silinen bir yüzeyde tam olarak hijyen sağlamak oldukça zor. Geride kalan toz lekeleri ise cabası. Bu nedenle ıslak temizlik işlemlerinden önce tüm yüzeyleri süpürmelisiniz. Tabi, bu sırada sağlığınızı da tehlikeye atmamalısınız. Toza alerjisi olanlar, torbalı süpürge yerine sulu sistemle çalışan süpürgeleri kullanmalı. Bu süpürgeler, tozu nemli bir şekilde süpürgenin içine hapseder ve tekrar dışarı çıkmasına engel olur. Böylece tam anlamı ile temizlik ve hijyen sağlanmış olur. Süpürme işleminde, en temiz odadan başlayarak en kirli odaya doğru gidin. Tozların gizlendiği; koltuk minderlerinin araları, koltukların ve tv ünitelerinin altları gibi dar alanları süpürgenin ince ucuyla ayrıntılı olarak süpürmeyi unutmayın.

3. Her yeri güzelce silerek parlak ve temiz bir görünüm elde edin.

3. Her yeri güzelce silerek parlak ve temiz bir görünüm elde edin.

Yüzey temizliğinin tamamlanması için süpürme işleminden sonra, yerlerin silinmesi de gerekiyor. Bunun için bir paspas ya da yer bezi kullanmak doğru bir seçim. İşlem sıralasında yer silme bezinin hafif nemli olmasına dikkat edin. Bez fazla ıslak olursa yerlerde su izi bırakır, kuru olursa da tozlar beze yapışmaz. Ayrıca yer silme suyuna yüzey parlatıcı ekleyerek, parkelerin ve döşemelerin ışıl ışıl parlamasını sağlayabilirsiniz.

4. Rahat bir nefes almak için tozlardan kurtulun.

4. Rahat bir nefes almak için tozlardan kurtulun.

Günlük temizliğin bir sonraki adımı, toz alma. Havada ve yüzeylerde bulunan tozlar insan sağlığı için oldukça zararlı. Özellikle astım hastalarının evlerindeki tozları düzenli olarak temizlemesi gerekiyor. Bu işlemi her gün düzenli şekilde yaparak, toz birikmesinin önüne geçebilir, rahat bir nefes alabilirsiniz. Kullanışlı bir aparat ya da bez yardımı ile bütün tozlardan kurtularak pırıl pırıl bir yaşam alanı elde edebilirsiniz.

5. Cam ve ahşap yüzeyler için yüzey parlatıcıları kullanın.

5. Cam ve ahşap yüzeyler için yüzey parlatıcıları kullanın.

Yüzey parlatıcılar temizliğin önemli parçalarından biri. Cam ve ahşap yüzeylerde kullanılan parlatıcılar yardımıyla eviniz oldukça temiz görünecek ve adeta ışıldayacak. Özellikle cam yüzeylere ve eşyalara yüzey parlatıcısını sıkın ve kuru bir bezle silin. Bu sayede, cam ve ahşap yüzeylerde su lekesi kalma riskinin de önüne geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Mutfak dolaplarındaki parmak izleri ve lekelerden kurtulun.

6. Mutfak dolaplarındaki parmak izleri ve lekelerden kurtulun.

Mutfak dolaplarında ve beyaz eşyalarda sık sık yağ lekeleri, su izleri ve parmak izleri oluşuyor. Bu yüzden temizlik yapmak istendiğinde mutfakta çok fazla vakit kaybedilebiliyor. Bu sorunun önüne geçmek için günlük temizlik yaparken, mutfak dolaplarında bulunan yağ lekeleri ve kirleri de göz ardı etmeyin. Bu şekilde mutfağınızın her zaman temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

7. Düzenli bir mutfak için bulaşıkları biriktirmeyin.

7. Düzenli bir mutfak için bulaşıkları biriktirmeyin.

Dağ gibi biriken bulaşıklar, vaktinizin büyük kısmını alabilir. Bu vakti geri kazanmak ve mutfağınızı her zaman düzenli tutmak için bulaşıkları yemekten hemen sonra sudan geçirip makineye yerleştirin. Bu sayede kurumuş yemek artıkları ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Böylece mutfakta hem düzen hem hijyen sağlayabilirsiniz.

8. Son olarak banyo ve tuvaleti temizleyin.

8. Son olarak banyo ve tuvaleti temizleyin.

En temiz ve hijyenik olması gereken alanlardan biri de banyo ve tuvaletler. Tüm ev halkının ortak kullandığı bu alanlarda hijyene dikkat etmek büyük önem taşıyor. Temizlenmemiş banyo ve tuvaletler bakterilerin oluşumunu kolaylaştırıyor. Bu durum ise çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle günlük temizlikte banyo ve tuvalet lavaboları çamaşır suyu ve deterjanlarla yıkanarak bol suyla durulanmalı. Temizlik sırasında banyolarda açıkta bulunan diş fırçası, tarak, havlu gibi şahsi ürünlerin de kaldırılması gerekiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
2
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam