onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İster Evinizi Süsleyin İster Hediye Edin: Sulamayı Unutsanız da Hiç Bozulmayacak Bitkiler ve Bakım Önerileri

İster Evinizi Süsleyin İster Hediye Edin: Sulamayı Unutsanız da Hiç Bozulmayacak Bitkiler ve Bakım Önerileri

14.01.2022 - 07:15

Bir heves odanızı, masanızı saksılarla dolduruyor; birkaç hafta sonra da kendinizi kuru yaprakları toplarken mi buluyorsunuz? 'Günlük hayatın karmaşasında kendim bile su içmeyi unutuyorum, çiçeklerimi sulamayı nasıl hatırlayayım?' mı diyorsunuz? O halde size bulunduğunuz ortamı güzelleştirecek fakat onu unutmanızı dert etmeyecek, kendi başının çaresine bakabilecek bitkiler lazım. İşte; bakımı kolay, hediye olarak da götürebileceğiniz, unutkanlıklarınıza rağmen hayata tutunabilecek şık bitkiler ve bakım tüyoları…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Her derde deva: Aloe vera

1. Her derde deva: Aloe vera

Bitkinizi en son ne zaman suladığınızı hatırlamıyorsanız aloe vera tam size göre. Onun sizden istekleri oldukça basit: Aloe verayı aydınlık ama doğrudan ışık almayan bir yerde tutun ve toprağı kuruduğunda haftada bir ya da iki haftada bir olacak şekilde sulayın. İşte, bu kadar basit! Aloe veranın bakımı ne kadar kolaysa faydalarının da bir o kadar çeşitli olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ana vatanı Afrika olan ve birçok kozmetik ürünün içerisinde yer alan bu bitkinin jel kısmı direkt olarak cilde uygulanabiliyor.

2. Şansın ve bolluğun sembolü: Bambu

2. Şansın ve bolluğun sembolü: Bambu

Yıl boyu yeşil kalan, bakımı kolay ve şık bir bitki mi istiyorsunuz? O zaman sizin için doğru seçim: Orta Afrika'ya özgü zambakgiller ailesinden bambu! Bakıma çok fazla ihtiyaç duymadığından yaygın olarak tercih edilen bitkilerden biri olan bambu için oda sıcaklığı ideal. Bitkiyi eğer suda yetiştiriyorsanız 10 cm kadar su koymanız, toprakta dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulamanız yeterli.

3. Sukulentin ışığını eksik etmeyin yeter

3. Sukulentin ışığını eksik etmeyin yeter

Ofiste ya da evde bakabileceğiniz, ayrıca güzel bir hediye seçeneği olan sukulentler; son dönemde düğün hediyesi olarak da sıkça dağıtılmaya başlandı. Fazla sulama gerektirmeyen, saksıda kolayca yetişebilen, farklı renk ve boyutlarda türleri olan sukulent; aslında bir sıcak iklim bitkisi. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerek. Bakımı oldukça zahmetsiz olan sukulentiniz eğer bir gün cansızlaşmaya başlarsa bunun nedeni az ışık alması veya çok sulanması olabilir.

4. Dayanıklı bir aşk çiçeği: Devetabanı

4. Dayanıklı bir aşk çiçeği: Devetabanı

Devetabanı yani filodendron sözcüğü, Yunanca aşk anlamına gelen “philo” ve ağaç anlamına gelen “dendron” kelimelerinin birleşiminden meydana gelir. Birçok türü karanlık köşelere ve seyrek sulamaya bile dayanabilir. Unutmayın, daha az ışık alan bitkilere daha az su verilmesi gerekir. Bu dayanıklı aşk çiçeğini de yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere üstten sulamalısınız. Sularken suyun tüm toprağa ulaştığından emin olmalısınız.

5. Güneşlenmeyi en çok seven bitki: Kaktüs

5. Güneşlenmeyi en çok seven bitki: Kaktüs

Eğer unutkan biriyseniz kaktüsgiller tam size göre. Evinizin en çok güneş alan köşesi, kaktüsünüz için en ideal yer. Ancak aşırı suyun kaktüs köklerinin çürümesine neden olduğunu unutmayın. Bu sebeple kaktüsünüzü yaz aylarında haftada 1 sulamanız yeterli olur. Kış aylarında ise kaktüsünüzü hiç sulamamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Kuraklığa dayanıklı kürek bitkisi

6. Kuraklığa dayanıklı kürek bitkisi

Kürek bitkisi; sukulentgillerden pembe uçlu, büyük ve yuvarlak yaprakları olan cesur bir bitki. Açık havada kürek bitkileri için ideal ortam, tam güneş ışığı veya hafif gölge olarak karşımıza çıkar. İç mekân bitkileri ise en iyi performansı parlak ışıkta gösterir. Bu sebeple kürek bitkisini tüm ışınları emmesi için güneşli bir pencere pervazına yerleştirebilirsiniz. Bununla birlikte çok yoğun ışık bitkiyi yakabileceğinden yaz aylarında doğrudan ışık almasına engel olmalısınız. Kürek bitkisi, kuraklığa dayanıklı olduğundan zaman zaman sulamayı unutursanız da endişelenmeyin. O her koşulda hayatta kalabilir.

7. Düştüğü yerden yeşeren kalanşo

7. Düştüğü yerden yeşeren kalanşo

“Düşen ve yeşeren” anlamına gelen kalanşonun kırılan dalları ve yaprakları yeniden yetişir, ismini de bu özelliğinden alır. Renkli ve çan şeklinde çiçekleri olan bu cefakâr bitki, kuru iklimlere ve aşırı sıcağa karşı dayanıklı olsa da çok suyu ve soğuğu pek sevmez. Yazın gölgede, kışın güneş alan bir yerde bakılması gerekir. Yaz aylarında haftada 2, kışın ise haftada 1 sulanması yeterli olur.

8. Bohem dekorasyonunuzun demirbaşı olacak örümcek bitkisi

8. Bohem dekorasyonunuzun demirbaşı olacak örümcek bitkisi

Bir örümcek bitkisinden daha iyi olan bir şey varsa o da birden fazla örümcek bitkisi diyebiliriz. Çünkü çok hızlı büyüyen bu bitki, kısa süre sonra küçük bebek bitkiler üretir. Örümcek bitkilerini pencerenin önüne asacağınız bir sepetin içine yerleştirebilirsiniz. Bu bitki, seçeceğiniz farklı tiplerdeki hasır sepetlerde salonunuza bohem bir hava katarak dekorasyonunuzun vazgeçilmez bir parçası da olabilir. Sadece iyi aydınlatılmış noktalara koyun ve haftada bir sulamayı unutmayın.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın