Görüş Bildir
Haberler
Kepek Sorunundan Kurtulmanıza Yardımcı Olacak Tüyolar!

Kepek Sorunundan Kurtulmanıza Yardımcı Olacak Tüyolar!

06.01.2022 - 08:00

Kadın erkek, yaşlı genç herkesin en sık yaşadığı saç problemlerinde ilk sıralarda kepek sorunu yer alır. Kepek, saçınızı hem bakımsız hem sağlıksız gösterir. Bunun yanı sıra saç derisinde kaşıntıya sebep olarak kişiye rahatsızlık verir. Doktora veya ilaca başvurmadan önce doğal yöntemlerle kepek sorununu tedavi etmeyi deneyebilirsiniz. Kepek nasıl geçer? sorusunun yanıtı için sizlere kapsamlı bir rehber hazırladık. İşte kepek sorunu ile boğuşanlar için birbirinden etkili tüyolar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğru şampuanı seçin.

1. Doğru şampuanı seçin.

Kepek sorunu tedavisinde en önemli adımlardan ilki, doğru şampuan seçimi. Şampuan alırken kepek sorununuza göre şampuan tercih etmeniz oldukça önemli. Kepeğe karşı etkili olmayan şampuanlar bu sorunu çözemez. Tercih ettiğiniz ürünün hem saç tipinize uygun hem içeriğinde salisilik asit, ketokonazol, selenyum sülfür, kömür katranı ve çinko pirition gibi bileşenlerin olmasına dikkat etmelisiniz. Kepek önleyici şampuanları, kepek sorununuz tedavi olana kadar düzenli bir şekilde kullanmanız önerilir. Saç derinizde kepek azaldıktan sonra eski saç bakım rutininize dönebilirsiniz.

2. Saçları sık sık yıkayın.

2. Saçları sık sık yıkayın.

Kepek tedavisinde bir diğer önemli adım da saçları sık sık yıkamak. Genel olarak saçları sıklıkla yıkamanın aşırı kurumaya veya kepek sorununa neden olacağı düşünülse de bu doğru değil. Saçlarınızı şampuan veya saç bakım ürünlerinden yeterince arındırmamak, saç derisinde kepeğe sebep olabilir. Bu sebeple saçları sık sık yıkamak kepek tedavisinde oldukça önemli bir adım. Kepek tedavisinde doğru ve güvenilir ürünleri kullanarak saçlarınızı düzenli bir şekilde yıkamanız ve bol su ile iyice durulamanız önerilir.

3. Doğal bakım yağlarından faydalanın.

3. Doğal bakım yağlarından faydalanın.

Doğal yağlar hem saç hem cilt bakımında sıklıkla kullanılan ürünler. Kepek tedavisinde de doğal bakım yağlarından yardım alabilirsiniz. Özellikle çay ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağı, saç bakımında güvenle tercih edilebilir. Kullandığınız şampuanın içerisine birkaç damla çay ağacı yağı damlatarak kepek sorununu önemli oranda çözebilirsiniz. Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antifungal özelliklerinden dolayı kepek sorununa karşı oldukça etkili bir bakım yağı. Şampuanınızın içerisine damlattıktan sonra normal yıkama rutininize göre saçınızı yıkayabilirsiniz. Saçın nem kazanmasına yardımcı olan Hindistan cevizi yağı da kepek tedavisinde sıklıkla kullanılır. İster duş öncesinde saçlarınıza maske olarak ister bir gece saçınızda bekleterek uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, kepekli ve hasarlı saç derisinin kısa süre içerisinde yenilenmesine yardımcı olur.

4. Elma sirkesini deneyin.

4. Elma sirkesini deneyin.

Kepek sorununda elma sirkesi en sık kullanılan doğal yöntemlerden bir tanesi. Saçınız için kullanacağınız sirkenin doğal olmasına özen göstermeniz önerilir. Elma sirkesinin PH oranı, saç derisinde kepeğe neden olan mantarların çoğalmasını engellediği için kepek tedavisinde sıklıkla kullanılan doğal tedavi yöntemleri arasında yer alır. Elma sirkesi antifungal özelliği sayesinde kepekli saç derisinin temizlenmesine ve kaşıntıların giderilmesine yardımcı olur. Kepek sorunundan kurtulabilmek için bir miktar elma sirkesinin içerisine su karıştırarak kuru saçlarınıza uygulamanız yeterli olur. Bir sprey şişe içerisine su ve sirke ekleyerek saçlarınıza püskürtün ve havluya sararak en az yarım saat bekletin. Ardından bol su ile saçlarınızı durulamalısınız. Bu yöntemi haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

5. Karbonat tedavisini uygulayın.

5. Karbonat tedavisini uygulayın.

Karbonat veya kabartma tozu, birçok enfeksiyon ve rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan alternatif yöntemler arasında yer alır. Düzenli olarak kullandığınız şampuanın içerisinde bir miktar doğal ve kaliteli karbonat ekleyerek kepek sorununuza 'Elveda' diyebilirsiniz. Karbonatı doğrudan cilt üzerine kullanmak hassasiyete neden olabileceği için genellikle önerilmez. Bu sebeple en güvenli yöntem olarak şampuanınızın içerisine ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra gül suyu veya yağı ile karbonatı karıştırarak saç derinize de uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız karbonatlı karışımı mutlaka bol su ile durulamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aspirin yöntemi ile kepeklerden kurtulun.

6. Aspirin yöntemi ile kepeklerden kurtulun.

Birçok farklı rahatsızlık için kullanılan aspirini kepek tedavisinde de güvenle tercih edebilirsiniz. Saç derisinde farklı sebeplerden dolayı oluşan kepeği kısa süre içerisinde tedavi edebilmek için aspirin ile çeşitli karışımlar hazırlayabilirsiniz. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı ise aspirini şampuanla karıştırmak. Saç yoğunluğunuza göre iki veya üç aspirini ezerek düzenli bir şekilde kullandığınız şampuanın içerisine ekleyin. Duş sırasında saçınızı şampuanladıktan sonra 3-4 dakika bekletin ve bol su ile saçlarınızı durulayın. Kepek sorununuz geçene kadar bu yöntemi düzenli bir şekilde denemeye devam edebilirsiniz.

7. Bal ile saç derinizi nemlendirin.

7. Bal ile saç derinizi nemlendirin.

Vitamin açısından oldukça zengin olan bal, saç bakımı ve tedavisinde de kullanılır. Bal, saçınızın nemli kalmasını sağlarken aynı zamanda içerisinde yer alan vitaminler sayesinde saç derisinde bulunan kepeğin de azalmasına yardımcı olur. Doğal balı saçınıza direkt olarak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz duş sırasında saçınız ıslakken balı seyrelterek saçınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. Duş öncesinde de saçlarınıza balı sürerek 3-4 saat bekletebilirsiniz. Balın saçınızdan ve saç derisinden iyi bir şekilde arındırabilmek için bol su ile yıkamanız önerilir.

8. Sarımsak ile kepek tedavisi uygulayın.

8. Sarımsak ile kepek tedavisi uygulayın.

Antimikrobiyal özelliğe sahip olan sarımsak, saç problemleri için sıklıkla tercih edilen bitkisel yöntemler arasında yer alır. Hem saç dökülmesi hem kepek tedavisinde sarımsak oldukça etkili bir tedavi olarak bilinir. Sarımsağı direkt olarak saçınıza uygulayabilir veya sarımsak içerikli şampuan ve saç bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Sarımsağın güçlü kokusunu önlemek için dilerseniz içerisinde birkaç damla bal da ekleyebilirsiniz. Sarımsak en iyi kepek ilacı olmasının yanı sıra cildiniz ve vücudunuz için de oldukça etkili bir doğal ilaç olarak bilinir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın