Görüş Bildir
Haberler
'Bundan Sonra MHP Karşıtı PKK'dır ve Medyadır'

'Bundan Sonra MHP Karşıtı PKK'dır ve Medyadır'

adem kara
27.01.2014 - 15:41 Son Güncelleme: 27.01.2014 - 18:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Lideri Bahçeli Saldırıyla İlgili Konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerin Esenyurt’taki saldırıyla ilgili sorularına cevap verdi. Bahçeli şunları söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esenyurt'taki MHP seçim bürosunun açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, faillerin açıklanması yolunda kısa bir süre içinde basın duyurusu yapmak isteyebileceğini belirterek, 'Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Fakat kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız' dedi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın cenaze törenine katılmak için İstanbul'a gelen Bahçeli, partisinin il başkanlığı binasını ziyaret etti.

BAHÇELİ’DEN SALDIRI AÇIKLAMASI / HÜRRİYET TV

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, dün Esenyurt'ta 30 Mart'ta yapılacak mahalli seçim faaliyetlerini sürdürmek amacıyla seçim bürosunun açılışı sırasında 'adice, şerefsizce, ahlaksızca' bir saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırı sonrasında çok değerli bir dava arkadaşlarının, mümtaz bir şahsın, 12 Eylül zulmünün çilesini çekmiş bir insanın, partinin İstanbul İl Teşkilatının basın işlerinden sorumlu dava arkadaşlarının Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu söyledi.

Bahçeli, saldırıda 5 'dava arkadaşlarının' da yaralandığını hatırlatarak, bugün MHP'nin başkanlık divanı, merkez yönetim kurulu ve milletvekilleriyle Akyıldız'ın cenazesini kaldırmak üzere, son görevlerini yerine getirmek amacıyla İstanbul'a geldiklerini ve sabah saatlerinde olaya ilişkin MHP Genel Başkanı olarak yazılı açıklama yaptıklarını söyledi.

Bahçeli, 'Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan, İstanbul Valiliği'nden sizi arayan oldu mu? Bazı basın organlarında yer alan ve olayın iki kişi arasında yaşanan adi bir olay olduğu iddiaları var. Bu yönde bir açıklama oldu mu? Size gelen en son bilgi nedir? Hükümet kanadından sizi arayan oldu mu?' şeklindeki sorular üzerine, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın saat 11 civarında kendisini aradığını ve emniyet güçleri olarak ne gibi bir çalışma yaptıkları, sonuç itibarıyla nereye ulaştıkları hakkında samimi, açık, dürüstçe bir bilgi verdiğini ifade etti.

Bahçeli, 'Zannediyorum kısa süre içerisinde İçişleri Bakanı, faillerin açıklanması yolunda bir basın duyurusu yapmak isteyebilir. Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Fakat kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız' diye konuştu.

'BUNDAN SONRA MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN KARŞITI PKK'DIR VE MEDYADIR'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin, 'Emniyet zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz? 17 Aralık operasyonları sonrasında Emniyet'te çok sayıda kişi görevden alındı? Bunun zafiyet yarattığını düşünüyor musun?' şeklindeki sorusuna karşılık da, bu konunun oraya bağlamasının kanaatince doğru olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

'Fakat bir konunun altını çizerek size sesleniyorum; bu tür olaylar her zaman olabiliyor. Siyasi yönden oluyor, faaliyetler sırasında oluyor, başka amaçlara yönelik olarak olabiliyor. Basın, ahlaki yönden en doğru haberi vermek mecburiyetindedir. Eğer basın halkı aldatacak, farklı yönlere yönlendirecek bir açıklamada bulunuyorsa, Türkiye'nin baş belası medya demektir. Dün akşamdan bu yana, bazı medya mensupları veya medya yöneticileri karşıt görüşlü grupların çatışması olarak ifade ediyor ve adi bir suç olayı da olarak göstermeye çalışıyor. Bu karşıt gruplar kimlerdir? Türkiye'de üniversitede olay olur, karşıt gruplar, sokakta olay olur karşıt gruplar, mitingler sırasında olaylar olur, karşıt gruplar... Peki bu karşıt gruplar kimdir? Eğer Milliyetçi Hareket Partisi'ne, MHP'ye yöneltilmiş saldırılarda, cümleye 'karşıt gruplar' olarak başlıyorsanız, karşıtların birisi Milliyetçi Hareket Partisi demektir. Peki öbür karşıtlar kimdir? Milliyetçi Hareket Partisi'ne Esenyurt'ta saldırı olmuşsa, oradaki bir faaliyette bulunmak üzere olmuştur. Kendi kendine saldırmayacağına göre, basının da bu ifadesi karşıt gruplar olduğuna göre, karşıt gruplar kimdir? Bu sorunun cevabını bulur, kamuoyuna doğru bilgiyle aktarırsanız medya olarak milletçe saygınlığınız devam eder. Bana şimdi sorarsanız 'karşıt gruplar kimlerdir?' Esenyurt'taki olayda, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Harekettir. Peki diğeri kimdir? Diğeri medyadır, PKK'dır ve PKK ile iş birliği yapanlardır. Bu sebepten dolayı karşıt gruplar cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirmek, Milliyetçi Hareket Partisi'ni bir başkalarının seviyesine düşürmek alçaklığından, medya kurtulmalıdır. Bunu bu kadar kesin ifade ediyorum. Bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin karşıtı, PKK'dır ve medyadır.'

'MELİH GÖKÇEK BENİM MUHATABIM DEĞİLDİR'

Bahçeli, saldırganların kimler olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşıp ulaşmadığına yönelik soruya karşılık ise, bunu İçişleri Bakanı'na bıraktıklarını dile getirerek, 'Bunu İçişleri Bakanını gördüğünüzde sorunuz' diye cevap verdi.

'İçişleri Bakanı dışında hükümet kanadından arayıp başsağlığı dileyen oldu mu?' şeklindeki soru üzerine de Bahçeli, hükümet kanadından arayan olmadığını belirterek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, bazı CHP'li milletvekillerinin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin başsağlığı için aradıklarını ifade etti.

Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün basında yer alan, 'Seçime 15 gün kala bazı suikastler olabilir' şeklindeki ifadelerinin hatırlatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine, şöyle devam etti:

AA

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0