Görüş Bildir
Haberler
Bu Kış Epey Uzun Sürecek

Bu Kış Epey Uzun Sürecek

Ulaş
04.06.2014 - 18:31

Bu Kış Epey Uzun Sürecek

Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü filmi Kış Uykusu, küresel pazarda yoğun ilgiyle karşılaştı. Cannes Film Festivali başlamadan önce filmin uluslararası gösterim haklarını alan Fransa merkezli Memento Films, Kış Uykusu için 30’u aşkın ülkeyle anlaşma imzaladı.

MACARİSTAN’DAN ÇİN’E

Nuri Bilge Ceylan’ın altıncı filmi Kış Uykusu, sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Altın Palmiye’yi kazanmasının da ivmesiyle yatırımcılardan epey rağbet görüyor. Memento Films, filmin gösterim haklarını Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Danimarka, İsveç, Baltık Devletleri, Bulgaristan ve Polanya’ya sattı. Rusya haklarını Cinema Prestige’in, Orta Doğu haklarını ise Moving Turtles’ın aldığı film, Uzak Asya’da Japonya, Çin, Güney Kore ve Hong Kong’da gösterime girecek. Latin Amerika’dan ise Kolombiya ile Brezilya filmin haklarını aldı. Filmin ABD hakları içinse görüşmeler hâlen sürüyor.

Memento Films, Cannes Film Festivali sonuçlanmadan önce filmin haklarını Britanya, Benelüks ülkeleri, Meksika, İsrail, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, Tayvan, İsviçre, Avusturya ve Portekiz’e sattığını açıklamıştı.

  • Taraf
Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-bu-kis-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0