Görüş Bildir
Haberler
Bu Dünyaca Ünlü Teste Göre, Sen Hangi Kişiliğe Sahipsin?

etiket Bu Dünyaca Ünlü Teste Göre, Sen Hangi Kişiliğe Sahipsin?

Yung Boş Ada
18.10.2015 - 16:04

Enneagram, dokuz ayrı kişilik tipini ve bu tipler arasındaki karşılıklı ilişkileri açıklayan, kesin tarihi bilinmeyen, eski bir öğretidir. Peki acaba bu öğretiye göre sen hangi kişilik tipine sahipsin? Öğrenmenin tek yolu elbette bu test!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak: Ne zaman motivasyonunun en yüksek olduğunu düşünüyorsun?

1. İlk olarak: Ne zaman motivasyonunun en yüksek olduğunu düşünüyorsun?

2. Peki seni bu hayatta en çok sinirlendiren, hayatta katlanamam dediğin insan tipi hangisi?

3. İnsanların seninle tanışınca senin hakkında ilk fark ettikleri şey ne ola ki?

4. Söyle bakalım, hafta sonu seni bulmak istesek nerede buluruz?

5. Senin bile hoşlanmadığın özelliğin ne peki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu hayatta önem verdiğin, uğruna savaştığın şey ne?

7. Senin için en iyi çalışma ortamı nasıl olmalı peki?

8. Son olarak: Hangi ayda doğdun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Mükemmeliyetçi" kişilik tipi!

"Mükemmeliyetçi" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'mükemmeliyetçi' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Bu yüzden içinde daima en iyiyi, en doğruyu, en mükemmeli yapma arzusu var. Bu yüzden de her işinde büyük bir titizlikle çalışıyor, ince eleyip sık dokuyorsun. Doğal olarak karşındaki insanlardan da bunu bekliyorsun. Fakat işler o şekilde gitmeyince hem hayal kırıklığına uğruyor, hem de çok sinirleniyorsun.

"Yardımsever" kişilik tipi!

"Yardımsever" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'yardımsever' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Bu yüzden de doğal olarak son derece yardımsever ve fedakar bir insansın. Sürekli etrafındaki insanlara yardım ediyor, hepsinin dertlerine koşuyor, her daim 'ağlanan omuz' sen oluyorsun. Fakat bunu yaparken 'başkalarına' o kadar çok odaklısın ki çoğu zaman kendini unutuyor, hiç umursamıyorsun. Kendi dertlerini hep bir kenara atıyorsun, kimseye anlatmıyor her şeyi içinde yaşıyorsun. Diğer yandan insan ilişkilerinin mükemmel denecek kadar iyi olduğunu ve herkesin seni çok sevdiğini söyleyebiliriz.

"Başarı Odaklı" kişilik tipi!

"Başarı Odaklı" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'başarı odaklı' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Sen saygı görmeye ve takdir edilmeye çok önem veren bir insansın: Bunun yolunun da başarıdan geçtiğini çok iyi biliyorsun. Bu yüzden her işinde dişini tırnağına katıp çalışıyor, elindeki kaynakları çok iyi bir şekilde kullanıyor ve başarıyı her defasında yakalıyorsun. Bu yüzden son derece azimli ve hırslı biri olduğunu da söyleyebiliriz. Bu konuda kesinlikle örnek alınacak bir insansın!

"Özgün" kişilik tipi!

"Özgün" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'özgün' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Düşünce yapınla, konuşmanla, davranışlarınla çok farklı bir insansın. Sanki bu dünyadan değil gibi, ki böyle hissettiğin oluyordur zaten. Sanat ve estetik algınsa gerçekten çok gelişmiş senin. Ayrıca etrafındaki çoğu insana göre çok daha derin düşüncelere ve duygulara sahipsin. Sen kendine özgü ve çok özel bir insansın!

"Araştırmacı" kişilik tipi!

"Araştırmacı" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'araştırmacı' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Senin içinde doymak bilmeyen bir öğrenme arzusu var. Her fırsatta kendini geliştirecek şeyler yapıyor, etrafını gözlemliyor, yeni şeyler öğrenmek için çabalıyorsun. Bu sayede gözlem yeteneğinin çok gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca son derece mantıklı bir insansın; olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kurmak ve problem çözmek konusunda çok yeteneklisin.

"Sorgulayıcı" kişilik tipi!

"Sorgulayıcı" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'sorgulayıcı' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Bu yüzden de aslında senin çok zor bir insan olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sen etrafındaki herkese, hatta her şeye şüpheyle yaklaşıyorsun. Hep bir sorgulama içerisindesin. Bunun nedeni de kötü niyetli insanların kol gezdiği bu dünyada kendini ve sevdiklerini korumak aslında. Fakat eninde sonunda senin güvenini kazanan insanı da her koşulda korur kollarsın. Yani kazanılması zor ama çok değerli bir dostsun sen!

"Maceracı" kişilik tipi!

"Maceracı" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'maceracı' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Sen kesinlikle hayattan zevk almasını bilen ve daima bardağın dolu tarafını gören bir insansın. Tepeden tırnağa pozitif enerjiyle dolusun ve çevrenin enerji kaynağı olmak seni çok mutlu ediyor. Diğer yandan sürekli yeni şeyler denemek istiyorsun, önünde bir sürü seçenek olsun istediğini seçebil istiyorsun. Çünkü aslında her şeyden çok çabuk sıkılan bir insansın. Senin hareketli hayatına yetişmek çok zor!

"Meydan Okuyan" kişilik tipi!

"Meydan Okuyan" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'meydan okuyan' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Tam bir adalet savunucususun; adaletsizlik gördüğün yerde mutlaka sesini çıkarır, adalet uğruna savaşırsın! Ayrıca hiçbir şeyden korkmaz, asla baskılar karşısında yılmazsın sen. Senin hayalinde çok güzel bir dünya var ve bu dünya için bir şeyler yapmak, adalet adına verilen savaşlarda bir iz bırakmak istiyorsun. İnandığın şeyler uğruna savaşmaktan sakın vazgeçme!

"Barışçı" kişilik tipi!

"Barışçı" kişilik tipi!

Sen enneagram öğretisinde 'barışçı' olarak adlandırılan kişilik tipine sahipsin. Sen, insanlara insan olduğu için değer veren ve her zaman herkese hoşgörü ile yaklaşan birisin. İnsanların sınıflandırılmasından, etiketler yapıştırılmasından nefret edersin. Senin için karşındaki kişinin iyi bir kalbi olsun yeter, geriye kalan hiçbir şey önemli değil. Açıkçası özellikle şu günlerde senin gibi insanlara çok ihtiyacımız var, iyi ki varsın güzel kardeşimiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3561
1597
849
715
331
300
83