Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Brezilya'nın Dili Nedir?

Brezilya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Brezilya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
09.02.2022 - 11:47

Güney Amerika'da yer alan Brezilya dünyada önemli ülkeler arasında yer almaktadır. Resmi adı Brezilya Federal Cumhuriyeti olan ülke Güney Amerika'daki en büyük ve en kalabalık ülke olarak biliniyor. Latin Amerika'nın neredeyse yarısını kaplayan Brezilya'nın 10 sınır komşusu ülkesi vardır. Bu ülkeler Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası olarak bilinmektedir. Yani Brezilya Güney Amerika'da bulunan Ekvador ve Şili hariç tüm ülkelere sınırı bulunmaktadır. Brezilya nüfus kalabalıklığı açısından da dünyada ilk 10'a girmektedir. Nüfusu 1 milyon kişinin üzerinde üç şehri bulunan Brezilya'nın başkenti ise Brasília'dır. Brezilya'ya dair bazı bilgiler internet üzerinden araştırılıyor. Peki Brezilya'nın yüzölçümü kaçtır? Brezilya'nın dili nedir? Brezilya'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

São Paulo ve Rio de Janeiro Brezilya'nın en büyük şehirleri olarak bilinmektedir. Sarı, mavi ve yeşil renkli bayrağındaki renkler ise ülkede daha önce görev yapmış kraliyet ailelerini simgelemektedir. Bayrağın üzerinde yer alan dairenin üzerinde ise 'ordem e progresso' (düzen ve ilerleme) yazısı bulunmaktadır. Ülkedeki tüm devlet görevlileri 4 yılda bir yapılan seçimle belirlenmektedir. 15.000 dolar kişi başı milli geliri olan Brezilya'da çoğunluğu katolikler oluşturmaktadır. Bununla birlikte ülkede pek çok dine mensup vatandaş da bulunmaktadır. Katolik vatandaşların birçoğu Afirika kökenli dilerin ayinlerine de katılmaktadırlar. Brezilya dünya üzerine pek çok spor dalında başarılar elde etmiştir. Bunun en büyük örneği olarak futbolda 5 kez dünya şampiyonluğu kazanması gösterilebilir. Brezilya'nın nüfusu ve yüzölçümü merak edilen konular arasında yer alıyor. Brezilya'nın yüzölçümüne, diline ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Brezilya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Brezilya'nın Dili Nedir?

Brezilya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Brezilya'nın Dili Nedir?

Nüfus açısından dünyanın en kalabalık 6. ülkesi olan Brezilya'nın nüfusu 2019 yılı tahmini verilerine göre 210.147.125 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkede nüfusu bir milyon nüfusun üzerinde 3 şehri bulunmaktadır. Brezilya'nın en kalabalık şehri olan São Paulo'nun nüfusu 2020 yılı verilerine göre  12.325.232 kişi olarak biliniyor.

Brezilya'nın yüzölçümü merak edilen konular arasında oluyor. 10 kara sınırı komşusu bulunan Brezilya'nın yüzölçümü ise toplamda 8.515.767 kilometrekare olarak bilinmektedir. Ülkenin başkenti olan Brasília yüzölçümü ise 5,802 kilometrekare olarak ölçülmüştür. 

Brezilya'nın resmi dili ise Portekizce olarak belirlenmiştir. Dünya üzerinde en yaygın altıncı dil olarak bilinen Portekizce Hint-Avrupa dil ailesinin İtalo-Keltik alt grubunun Romen dilleri koluna bağlı bir dil olarak biliniyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın