Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avustralya'nın Dili Nedir?

Avustralya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avustralya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
30.12.2021 - 10:57

Bir kıta ülkesi olarak bilinen Avustralya veya resmi adıyla Avustralya Topluluğu merak edilen ülkeler arasında yer alıyor. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında konumlanan Avustralya, Okyanusya Kıtası'nda yer almaktadır. Kıtanın büyük bir bölümünü kaplayan Avustralya'nın su sınırı komşuları ise  Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda olarak bilinmektedir. Kara sınırı olarak hiç bir komşusu bulunmayan Avustralya'nın yüzölçümü ise oldukça büyüktür. Birçok kişi Avustralya'nın yüzölçümünü ve nüfusunu merak ediyor. Peki, Avustralya'nın yüzölçümü kaçtır? Avustralya'nın nüfusu kaçtır? Avustralya'nın dili nedir? Tüm bu sorularımızın cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük bir yüzölçümüne sahip Avustralya bu özelliğinden dolayı dünyanın en büyük 6. ülkesi olarak bilinmektedir. En büyük ve popüler şehri Sidney olan Avustralya'nın başkenti ise Canberra'dır. 18. yüzyılda Avrupalılar tarafında keşfedilmesinin ardınan popülerleşen ve göç almaya başlayan Avustralya bu göçten önce kıtanın yerli halkı Aborjinlere ev sahipliği yapmıştır. Aborjin halkının ise Avustralya'ya Avrupalıların keşfinden yaklaşık 50 bin yıl önce yerleştiği düşünülmektedir. 19. yüzyılda kıtanın tamamı keşfedilmiş ve bölgede 5. yeni Kraliyet kolonisi kurulmuştur. Şu an dünyanın en büyük 13. ekonomisi olan Avustralya insani yaşam standartları bakımından da 2. sırada yer almaktadır. Gelişmiş bir ülke olan Avustralya yaşam standardı, sağlık, eğitim, kişisel özgürlük ve politik haklar gibi birçok kriterde dünya genelinde üst sıralarda konumlanmıştır. Birçok kişi dikkat çeken bu ülkeye dair bazı detayları merak ediyor. Avustralya'nın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Avustralya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avustralya'nın Dili Nedir?

Avustralya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avustralya'nın Dili Nedir?

Dünyanın popüler ülkelerinden biri olan Avustralya ekonomik ve insanı anlamda oldukça gelişmiş bir ülkedir. Bu özelliklerinden dolayı sıkça göç alan ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Avustralya'nın 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 23.401.892 kişilik nüfusu bulunmaktadır. Bu sayı 2021 yılı tahminlerine göre 25.726.900 olarak belirlenmiştir. 

Avustralya'nın yüzölçümü ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Kara sınırı olmayan ve bir ada ülkesi olan Avustralya'nın yüzölçümü 7.692.024 kilometrekare olarak biliniyor. Ülkenin en büyük şehri olan Sidney'in yüzölçümü ise 12.144,6 kilometrekaredir. 

Avustralya'nın resmi dili İngilizce'dir ve ülkenin büyük bir çoğunluğu İngilizce konuşmaktadır. Bununla birlikte bölgenin yerli halkı aborjinler kendi aralarında yerli dillerini konuşabilmektedirler. Ayrıca dışarıdan fazlaca göç alan Avustralya'da kısmen İtalyanca, Arapça, Vietnamca ve Yunanca'da kendi aralarında konuşulabilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın