Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Rusya'nın Dili Nedir?

Rusya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Rusya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
29.12.2021 - 11:39

Rusya veya resmi adıyla Rusya Federasyonu dünyada önemli ülkeler arasında konumlanmaktadır. Federal yarı başkanlık tipi cumhuriyetle yönetilen Rusya, Kuzey Avrasya'da konumlanmaktadır. Ayrıca oldukça büyük bir yüzölçümüne sahip Rusya'nın 14 kara sınırı komşusu 4'de deniz sınırı komşusu bulunmaktadır. Dünyada en çok komşusu bulunan ülkeler arasında alan Rusya'nın çok büyük bir alan kapladığını hemen herkes bilmektedir. Bu sebepten ötürü dünyanın en geniş ülkesi olan Rusya, dünya üzerindeki yaşam alanının da 8'de 1'ini kaplamaktadır. Aynı zamanda geniş topraklara sahip olmasının yanında nüfusu da bir o kadar fazladır. Birçok kişi Rusya'nın yüzölçümünü ve nüfusunu merak ediyor. Peki, Rusya'nın yüzölçümü ve nüfusu kaçtır? Rusya'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en geniş toprağına sahip olan Rusya'nın dünyanın en kalabalık 9. ülkesi olarak biliniyor. Kuzey Asya bölgesinin tamamına ve Doğu Avrupa'nın büyük bir kısmını kaplayan Rusya bu nedenlerden dolayı dokuz saat dilimine bölünmekte ve ayrıca birçok farklı coğrafi ve jeolojik özelliklere sahiptir. Ülkenin tarihi ise 3. ve 8. yüzyılları arasında ortaya çıkan Doğu Slavlarına dayanmaktadır. Ekonomik olarak da güçlü bir ülke olan Rusya'nın en önemli ekonomi kaynakları doğalgaz ve petroldür. Dünyanın 9. en büyük ekonomisi olarak bilinen Rusya'nın nüfusu ve dili internet üzerinden sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Rusya'nın diline, nüfusuna ve yüzölçümüne dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Rusya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Rusya'nın Dili Nedir?

Rusya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Rusya'nın Dili Nedir?

Dünyanın en geniş topraklarına sahip olan ülkesi Rusya'nın 2021 yılı tahmini verilerine göre nüfusu 146.810.000 kişi olarak bilinmektedir. Rusya'nın hem başkenti hem de en kalabalık şehri olan Moskova'nın nüfusu ise 18 milyona yaklaşmıştır. Büyük bir alanı kaplayan Rusya'nın 2015 yılı itibariyle 1107 tane şehri bulunmaktadır. Aynı zamanda Rusya dünyanın en kalabalık 9. ülkesi olarak da biliniyor. 

Rusya'nın yüzölçümünün büyük olduğunu herkes bilir. Özellikle dünya haritasına bakıldığında kapladığı yeri görememek mümkün değil. Bu nedenle dünyanın en geniş ülkesi olarak bilinen Rusya'nın yüzölçümü 17.125.191 kilometrekare olarak biliniyor. Ülkede bataklıklar dahil su alanının kapladığı yüzölçümü ise ülkenin toplam yüzölçümünün %13'ünü kapsamaktadır.

Avrasya'da yaygın olarak kullanılan Rusça slav dilleri arasındadır. Rusça Rusya'nın resmi dili olarak bilinmekle birlikte bunun yanında ülkede çeşitli bölgesel dillerde konuşulmaktadır. Rusça, Beyaz Rusça ve Ukraynaca ile birlikte Hint-Avrupa dil ailesinin Slav Dilleri grubunun Doğu Slav Dilleri alt grubuna girmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?