Görüş Bildir
Haberler
Almanya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Almanya'nın Dili Nedir?

Almanya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Almanya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
28.12.2021 - 11:51

Orta Avrupa'da yer alan Almanya veya Almanya Federal Cumhuriyeti dünyada önemli ülkeler arasında yer alıyor.  Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve  İsviçre; batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda bulunan Almanya ılıman iklime sahip bir ülke olarak biliniyor. Avrupa birliğinin en fazla nüfusa sahip olan ülkesi Almanya'nın nüfusunun büyük bir kısmını da göçmenler oluşturmaktadır. Diğer ülkeler geçmiş yıllarda işçi alması bu oranın yükselmesinin bir nedeni olarak biliniyor. Aynı zamanda günümüzde de beyin göçü almasıyla da bilinen Almanya'nın nüfusu ve yüzölçümü merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Almanya'nın nüfusu kaçtır? Almanya'nın yüzölçümü kaçtır? Almanya'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünyada Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından en çok göç alan ikinci ülke olan Almanya'nın başkenti ise aynı zamanda ülkenin en fazla nüfusuna sahip olan şehri Berlin'dir. Almanya'nın tarihi MÖ. 1. yüzyılda Cermen Kabilelerinin yaşamasıyla başlamıştır. Sonrasında birçok topluma ev sahipliği yapan Almanya'nın yönetim biçimi ise federal parlementer cumhuriyet olarak biliniyor. Dünya'nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Almanya ekonomik, askeri, bilim ve teknoloji alanlarında da oldukça ileride yer almaktadır. Aynı zamanda sosyal yaşam standartlarının yüksek olarak bilindiği ülkeye bu sebeblerden dolayı dışarıdan birçok göçmen gelmektedir. Dünya siyasetinde ve gelişiminde kilit bir rol oynayan Almanya'nın nüfusu ve dili gibi özellikleri internet üzerinden sıkça araştırılmaktadır. Almanya'nın diline, yüzölçümüne ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Almanya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Almanya'nın Dili Nedir?

Almanya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Almanya'nın Dili Nedir?

2021 yılı Almanya'nın nüfusu 84,014,217 olarak bilinmektedir. Ayrıca dünyanın en az nüfusa sahip şehri olan Wolfsburg'da Almanya'da bulunmaktadır. Ülkenin en kalabalık şehri olan Berlin'in nüfusunun ise 2021 yılında 3.566.791 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Berlin'i takip eden Hamburg şehrinin nüfusu ise 1,787,408 kişi olarak biliniyor. Aynı zamanda Almanya'da yaşlı nüfus toplam nüfusun %22,36'sını kaplamaktadır. Buna göre Almanya'nın yaşlı nüfusu daha fazladır.

Almanya'nın yüzölçümü ise 357.578 kilometrekare olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin su alanlarını kapladığı yüzölçümü ise 8.350 kilometrekare olarak biliniyor. Almanya'nın en kalabalık şehri olarak bilinen Berlin'in yüzölçümü ise 891,85  kilometrekare olarak biliniyor. 

Almanya'nın resmi dili Almanca olarak bilinmektedir. Hint-Avrupa dillerinin Cermen dilleri koluna bağlı olan Almanca dünyada yaygın olarak kullanılan diller arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği'nin de resmi dillerinden biri olan Almanca ayrıca pek çok Avrupa ülkesinde de konuşulmaktadir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın