Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ülkenin Üç Tane Başkenti Vardır?

Hangi Ülkenin Üç Tane Başkenti Vardır?

Elif Ateş
09.12.2021 - 11:46

Yeryüzünde bir devletin egemenliği altında bulunan topraklar ülke olarak adlandırılmaktadır. Ülkelerin başkentleri ve bayrakları bulunur. Bağımsız toprakların tümü olarak adlandırılan ülkelerin genellikle parlamentosu ya da bir hükümeti vardır. Fakat dünyada bulunan bazı ülkeler başkentleri, kendi parlamentoları, devlet başkanları olduğu halde her ülke tarafından tanınmazlar. Aynı zamanda çoğu ülkeler bağımsızdır. Ancak bazı ülkelerde hükümetleri ve başbakanları olduğu halde tam bağımsız değil, yarı bağımsız olarak kabul edilir. Peki, hangi ülkenin üç başkenti vardır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir devletin yönetim merkezi olan şehir, başkent olarak bilinmektedir. Başkentler, ülkelerin hükümet merkezleridir. Monarşi ile yönetilen bazı ülkelerde ise hükümetin başında bulunan kişilerin ikamet ettiği şehir de başkent olarak tanımlanmıştır. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde ise meclis ve diğer hükümet organları başkentte yer alır. Aynı zamanda diplomatik ilişkileri olan ülkelerin elçilikleri de başkentlerde bulunabilir. Bazı ülkelerde politik nedenlerden dolayı ülkeye birden fazla başkent tayin edebilir. Bir şehrin başkent olabilmesi için bazı belli birtakım özelliklerin bulunması gerekmektedir. Bu konuda şehrin coğrafyasından tarihi, kültürel özelliklerine kadar pek çok etken göz önünde bulundurulmalıdır. Başkentin güvenliğinin sağlanması, bulunduğu stratejik konumu da oldukça önemlidir. Aynı zamanda toplum için tarihi önem taşıyan şehirlerde başkent olabilmektedir. Üç başkenti sahip olan ülke hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Hangi Ülkenin Üç Tane Başkenti Vardır?

Hangi Ülkenin Üç Tane Başkenti Vardır?

Dünyada sadece üç başkenti olan ülke, Güney Afrika Cumhuriyeti'dir. Bu ülke, Afrika kıtasının güneyinde yer alır. Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti ise Bloemfontein'dir. Bu başkentlerin her biri tüm ülkenin resmi başkenti olarak nitelendirilir. Birden fazla başkentin bulunmasının nedeni ise yasama, yürütme, yargı unsurlarının ayrılığını en iyi şekilde vurgulamak içindir. Bundan dolayı her bir başkent farklı bölgede bulunur.

Güney Afrika'nın aynı zamanda 11 ana dili vardır. Bunlar; İngilizce, Güney Ndebelece, Afrikaanca, Güney Sothoca, Kuzey Sothoca, Svatice, Tsongaca, Tswanaca, Vendaca, Xhosaca ve Zulaca dilleridir. Bolivya ve Hindistan'dan sonra dünyada en çok konuşulan dile sahip ülkedir. Güney Afrika'nın ana dillerinden biri olan Afrikaanca, nüfusun yaklaşık %60'ı tarafından konuşulmaktadır. Aynı zamanda 5 ayrı dilde sözleri bulunan bir ulusal marşı da vardır.

Bu kadar çok dilin konuşulduğu ülkede en çok inanılan din ise Hristiyanlıktır. Nüfusun %79,7'si bu dine mensuptur. Protestan mezhebine göre inancını yaşayanlar daha fazladır. Son verilere göre Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlık oldukça düşüktür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın