Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Türkiye'nin Dili Nedir?

Türkiye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Türkiye'nin Dili Nedir?

Müge Kakşi
27.12.2021 - 10:58

Türkiye veya Türkiye Cumhuriyeti önemli bir coğrafi konuma sahip ülkeler arasında yerini almaktadır. Türkiye'nin topraklarının büyük bir çoğunluğu Anadolu'da yer alırken küçük bir kısmı ise Balkan Yarımadası'nın güney kısmında yani Trakya bölgesinde yer almaktadır. Özellikle Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan bir köprü görevi görmesi en önemli özelliği arasında yer alıyor. Aynı zamanda ülkemizin sekiz ülkeye sınırı bulunmaktadır. Birçok vatandaş Türkiye'nin nüfusunu, yüzölçümünü ve dilini merak ediyor. Peki, Türkiye'nin nüfusu kaçtır? Türkiye'nin dili nedir? Türkiye'nin yüzölçümü kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemiz bulunduğu konumun yanı sıra birbirinden güzel doğal ve tarihi güzelliklere sahiptir. Birçok topluma ev sahipliği yapmış Türkiye tarihi açıdanda çok eski bir geçmişe sahiptir. Sekiz ülkeye sınırı olan Türkiye'nin sınır komşuları; Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Azerbaycan, Irak ve Suriye olarak bilinmektedir. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemizin çevresini saran denizler ise; Akdeniz, Karadeniz ve Ege Denizi olarak biliniyor. Bununla birlikte birde Marmara Denizi bulunmaktadır. Marmara Denizi ise Batı ile Asya'yı birbirinden ayıran boğaza sahiptir. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan nokta olarak bilinen Türkiye bu özelliğinden dolayı önemli bir jeostratejik konuma sahiptir. Birçok kişi oldukça önemli olan Türkiye'nin nüfusunu, yüzölçümünü ve dilini internet üzerinden araştırıyor. Türkiye'nin diline, yüzölçümüne ve nüfusuna dair birçok bilgiye haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Türkiye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır?

Türkiye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır?

Türkiye'nin nüfusu 2020 yılı nüfus ölçümlerine göre 83.614.362 olarak bilinmektedir. Nüfus içerisinde ki erkek ve kadın nüfusu ise orantılı bulunmaktadır. Buna göre; 2020 yılı Türkiye erkek nüfusu 41.915.985, kadın nüfusu ise 41.698.377 olarak kayıtlara geçmiştir. Yüzde olarak ifade edildiğinde  ise Türkiye %50,13 erkek nüfusuna, %49,87 kadın nüfusuna sahip bir ülkedir. Türkiye nüfusunun yüksek oranda dağıldığı iller ise sırasıyla istanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak biliniyor. Özellikle İstabul'un nüfusu Türkiye'nin nüfusunun %18,49'unu oluşturmaktadır.

Türkiye'nin yüzölçümü ise merak edilen diğer bir konudur. Ülkemizin yüzölçümü 783.562 kilometrekare olarak bilinmektedir. Karasal yüzölçümü 769.632 kilometrekare ve su alanlarının kapladığı yüzölçümü ise  13.930 kilometrekare olarak biliniyor. Buna göre birçok ülkeye göre büyük bir yüzölçümüne sahip Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ili ise 40.838 kilometrekare ile Konya'dır.

Türkiye'nin Dili Nedir?

Türkiye'nin Dili Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili ise Türkçe'dir. Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren resmi dil olarak kullanılan Türkçe, Türk dilleri ailesinin Oğuz dilleri grubundan bir Batı Oğuz dili olan Osmanlı Türkçesinin devamını oluşturur. Resmi dil haricinde konuşulan diller arasında; Kürtçe, Zazaca, Arapça, Lazca ve Boşnakça bulunmaktadır. Fakat bu diller toplumların kendi aralarında kullandıkları dillerdir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın