Görüş Bildir
Haberler
İtalya'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

İtalya'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

Elif Ateş
23.11.2021 - 11:52

İtalya Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da çoğunluğu İtalyan Yarımadası'nda bulunan bir ülkedir. İtalyan Yarımadası Sicilya ve Sardinya adalarından oluşmaktadır. Kuzeyinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya ile kara sınırı bulunur. Vatikan ve  San Marino ülkeleri ise İtalya yarımadasındaki topraklarda yer alan bağımsız Avrupa ülkeleridir. Başkenti Roma ise yüzyıllar boyunca Avrupa'nın sanat, bilim, kültür, hukuk alanında merkezi olmuştur. Ayrıca Roma, Katolik Kilisesi'nin merkezi olduğundan dolayı da İtalya'yı dini açıdan da önemli bir ülke yapmıştır. Peki, İtalya'nın nüfusu kaçtır? İşte 2020 verileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği'nin en kalabalık üçüncü ülkesi olan İtalya, aynı zamanda dünyanın da yirmi üçüncü en kalabalık ülkedir. Aynı zamanda oldukça yoğun bir nüfusu vardır. İtalya, II. Dünya Savaşı'ndan sonra uzun yıllar boyunca ekonomik bir yükseliş yaşamıştır. Bundan dolayı kırsal kesimden büyük şehirlere göçler patlak vermiştir. Ayrıca ülke dışarıya göç vermemiş, tam tersine dışardan oldukça fazla göç almıştır. Bu durum 1970'li yıllara kadar devam etmiştir. 2000'li yıllardan itibaren ise yoğun göç alan İtalya, bir de doğum oranlarının hızlı bir şekilde artış göstermesiyle kalabalık ülkelerden biri haline gelmiştir. Önceli kuzey bölgelerdeki az nüfus doğumlarla birlikte fazlalaşmıştır. İtalya'nın nüfusu hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

İtalya'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

İtalya'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

İtalya'nın 2020 verilerine göre nüfusu 59,55 milyondur. Geçen yıla oranlara ciddi bir azalma söz konusudur. Bu azalmanın nedeni ise doğum oranlarının düşük olması ve salgın hastalıklardır. İtalya nüfusunun %69,5'i şehirlerde yaşar. Yani yaklaşık 42,5 milyon kişi kentlerde ikamet etmektedir. Nüfusun yaş ortalaması ise 47,3 olarak belirlenmiştir. Bu durum İtalya nüfusunun ciddi şekilde yaşlı olduğunu gösterir. İtalya nüfusunun %48,5 erkekken, %51,1 ise kadından oluşmaktadır. 

Nüfusun %41,8'si 25 ila 54 yaş aralığındadır. %21'i ise 65 yaşın üstündedir. İtalya 301, 338 kilometre karelik bir alana sahiptir ve kilometre başına 206 kişi düşmektedir. Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu şehirler ise Roma ve Milano'dur.  Roma şehrinde yaşayan insan sayısı 2..318. 895 kişi iken Milano'da yaşayan insan sayısı, 1. 236. 837 kişidir. Diğer İtalya şehirlerinin nüfusları ise  1. milyonun altındadır.

İtalya'ya göç eden en büyük grup Rumenlerdir. Önceleri Faslılar ve Arnavutları en fazla göç eden grup olarak bilinirken, Rumenler öne geçerek en büyük azınlık durumuna gelmişlerdir. İtalya nüfusunda en fazla göç %53,5 oranla Avrupa Kıtası'ndan yaşanmıştır. Daha sonra %22,3 Afrika, %15.8 Asya, %8,1 Amerika ve %0,06 ile Okyanusya'dan yaşanmıştır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın