Görüş Bildir
Haberler
Amerika'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

Amerika'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

Elif Ateş
23.11.2021 - 11:46

Amerika Birleşik Devletleri, orta Kuzey Amerika'da Kanada ve Meksika arasında bulunan bir ülkedir. Elli eyalet ve bir federal ülkeden oluşmaktadır. 9, 8 milyon kilometre kare yüz ölçümlü karasal alanıyla dünyanın dördüncü büyük ülkesidir. Amerika; Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu,  Amerikan Devletleri Örgütü,  NATO gibi uluslararası kuruluşların kurucu üyeliğini yapmaktadır. Ayrıca yüksek eğitim kalitesi, ekonomik özgürlük, hükümet yolsuzluğu gibi ölçütlerde de üst sıralarda yer almaktadır. Servet ve gelir eşitsizlikleri oldukça fazla olsa da sosyoekonomik performanslarda en üst sıralarda bulunur. Peki, Amerika'nın nüfusu kaçtır? İşte 2020 verileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika diğer dünya ülkeleri gibi oldukça fazla göç alan bir ülkedir. Amerika tarih boyunca Avrupa, Afrika ve Asya'dan birçok göç almıştır. Aynı dlii ve aynı Amerikan yaşamını sürdürseler de birkaç etnik gruba ayrılmaktaydılar. İlk göçmenler İngiltere ve Hollanda'dan gelenlerdi. Bağımsızlıklarını kazanana kadar Almanlarda bu gruba eklendi fakat Amerika'nın resmi dili İngilizceydi. 20.yy'ın başlarında ise  Güney Avrupalılar, İtalyanlar ve Slavlardan oluşan Doğu Avrupalılar da ülkeye göç etmenin yollarını aramaya başladı. Bu grup tüm göçmenlerin çoğunluğunu oluşturdu. Özellikle I. Dünya Savaşı'na kadar ve 1820 yılında 1961 yılına kadar 42 milyon kişinin ülkeye girdiği belirlendi. Amerika'nın 2020 verilerine göre nüfusu hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Amerika'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

Amerika'nın Nüfusu Kaç? 2020 Verileri...

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2020 verilerine göre nüfusu 329,5 milyon kişiden oluşmaktadır. Ülkede 11,2 milyonu yasadışı göçmenden bulunur. Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfusu 1900'lerde yaklaşık olarak 76 milyon iken, 2000'li yıllarla birlikte dört katına kadar çıkmıştır. Son yapılan araştırmalara göre nüfusun %81'i şehirlerde oturur. Ülkedeki nüfusun çoğunluğu batıya ve güneye doğru kaymaktadır. New York ülkenin en kalabalık şehri iken, Kaliforniya ve Teksas en kalabalık eyaletidir.

Amerika'da doğum hızı 1000'de 13'dür. Yani %35 doğum oranıyla dünya ortalamasının altında kalır. Ancak nüfus artış hızı birçok gelişmiş ülkeye göre daha yüksektir. Amerika'da bir milyondan fazla göçmene yasal ikamet hakkı verilmiştir. Bu yeni ikamet eden göçlerin en çok bulunduğu bölge ise Meksika'dır. Özellikle Çin, Hindistan ve Filipinlerden de oldukça fazla göç almaktadır.

Dünyanın en büyük etnik ülkesi Amerika'dır. 2000 yıllarında yapılan nüfus dağılımına göre beyazlar toplam nüfusun %75,1'ini oluşturur. Siyahlar ise  %12, 3, Asyalılar %3,7'sini ve Yerli Amerikalılar %0.8 oranında bulunur. Ülkede yaşayan siyahilerin çoğu Amerika'ya getirilen kölelerin soyundan geldiği tahmin edilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın