Görüş Bildir
Haberler
Amerika Birleşik Devletleri Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Amerika Birleşik Devletleri'nin Dili Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Amerika Birleşik Devletleri'nin Dili Nedir?

Müge Kakşi
17.01.2022 - 11:39

Amerika Birleşik Devletleri veya halk arasında kullanılan adıyla Amerika dünyada siyasal ve ekonomik açıdan önemli ülkeler arasında yer alıyor. Orta Kuzey Amerika kıtasında, Meksika ve Kanada'nın arasında bulunan Amerika, federal anayasal cumhuriyetle yönetilmektedir. Elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika, yüzölçümü büyüklüğü açısından da dünyada dördüncü sırada yer almaktadır. Çok fazla dışarıdan göç alan Amerika Birleşik Devletleri yine nüfus açısından da dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkenin en kalabalık şehri tüm dünyada popüler olan New York olarak bilinirken, ülkenin başkenti ve aynı zamanda federal bölgesi olan şehri ise Washington olarak biliniyor. Süper güç dünya ülkeleri arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri'ne dair bazı detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Peki, Amerika'nın nüfusu ve yüzölçümü kaçtır? Amerika'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika Birleşik Devletleri'ne ilk olarak 12.000 yıl önce Paleo Kızılderililer göç etmişlerdir. Sbirya'dan Kuzey Amerika'ya göç eden Kızılderililer 16. yüzyılda ise buraya göç eden Avrupa kolonizasyonu ile karşılaştılar. 1. Dünya Savaşı ile beraber dünya gücü olma sinyallerini veren ABD daha sonra bunu 2. Dünya Savaşı ile ispatladı. Soğuk Savaş Dönemi'nde ise Sovyetler Birliği ile karşı karşıya gelen Amerika Birleşik Devletleri ardından aya ilk insanı yollayarak bu alanda üstünlüğünü tüm dünyaya gösterdi. Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle ABD dünyada kendisini süper güç ilan etti. Birçok uluslararası kuruluşun kurucu üyesi ve daimi üyesi olan ABD kültürel, sosyo ekonomik, yüksek eğitim kalitesi ve yaşam kalitesi açısından da dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Etnik açıdan çok çeşitli bir ülke olan Amerika Birleşik Devletleri dünyadaki gayri safi yurt içi hasılanın yaklaşık dörtte birine sahiptir. Ekonomik güç olan Amerika'ya dair bazı detaylar merak ediliyor. Amerika Birleşik Devletler'in yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm bilgilere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Amerika Birleşik Devletleri Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Amerika Birleşik Devletleri'nin Dili Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Amerika Birleşik Devletleri'nin Dili Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 2020 verilerine göre Amerika'nın nüfusu artış göstererek 331.449.281 kişi olarak sayılmıştır. Ayrıca ülkenin en kalabalık ve popüler şehri New York'un toplam nüfusu ise 20 milyona yakındır. Ülkenin başkenti olan Washington'un nüfusu ise 2020 verilerine göre 689,545 kişi olarak sayılmıştır.

Dünyada yüzölçümü bakımında dördüncü sırada yer alan Amerika Birleşik Devletler'in yüzölçümü 9.525.067 kilometrekare olarak biliniyor. Toplam alan içerisinde su alanların kapladığı alan ise yüzde 6,97 olarak bilinmektedir. New York'un yüzölçümü ise 1.214,4 kilometrekare olarak bilinirken başkent Washington'un yüzölçümü 177,0 kilometrekare olarak ölçülmüştür. 

Her yıl farklı ülkelerden binlerce göç alan Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi dili İngilizce olarak kabul edilmiştir. Fakat çeşitli etnik gruplar kendi aralarında birçok farklı dil konuşmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Özgürlükler ülkesi.