Görüş Bildir
Haberler
Fransa'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Fransa'nın Dili Nedir?

Fransa'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Fransa'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
14.01.2022 - 11:04

Batı Avrupa'da yer alan Fransa dünya ülkeleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Ülke topraklarının şeklinden dolayı kendilerini altıgen olarak adlandırmaktadır. Resmi adıyla Fransa Cumhuriyeti yarı başkanlık sistemini uygulayan bir devlettir. Fransa'nın Avrupa Kıtası'nda bulunan sınır komşuları ise Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya, Monako ve Andorra olarak bilinmektedir. Ayrıca Akdeniz'de bulunan Korsika Adası'da Fransa'ya aittir. Ayrıca Manş Tüneli'yle Birleşik Krallık'a bağlanan Fransa uluslararası ilişkiler bakımından da dünyada sözü geçen ülkeler arasında yer almaktadır. Denizaşırı topraklara sahip olan Fransa'ya dair detaylar internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Fransa'nın yüzölçümü kaçtır? Fransa'nın nüfusu kaçtır? Fransa'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. ve 19. yüzyıllar arasında Fransa dünyadaki en büyük sömürge imparatorluklarından biri olarak sayılmaktaydı. O dönem Fransa'nın toprakları Güneydoğu Asya'dan Batı Afrika'ya kadar büyük bir alanı kaplamaktaydı. Sömürge zamanlarından bu zamana kadar etki ettiği topraklarda kültürel olarak da izler bırakmıştır. Dünya ekonomileri arasında ilk sıralarda yer alan Fransa bu sebepten ötürü güçlü bir ülke olarak biliniyor. Ayrıca iş gezileri veya normal gezi amaçlı gelenler dahil Fransa yılllık 82. milyon turist ağırlamaktadır. Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi olan Fransa AB'nin kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Yüzölçümü açısından da geniş bir alana yayılan Fransa aynı zamanda BM'nin de kurucu üyelerinden biridir. Nükleer bir güç haline gelmiş olan Fransa sanatsal, kültürel, eğitim ve ekonomik açıdan dünyada önde gelen ülkelerden biridir. Fransa en çok merak edilen ülkeler arasında yer alıyor. Fransa'nın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Fransa'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Fransa'nın Dili Nedir?

Fransa'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Fransa'nın Dili Nedir?

Dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Fransa'nın nüfusu 2021 yılı verilerine göre 67.399.000 kişi olarak bilinmektedir. Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olarak bilinen Paris'in nüfusu ise 2019 yılı verilerine göre 2.140.526 kişi olarak biliniyor. Ayrıca Fransa'nın nüfusu giderek azalmaktadır.

Fransa'nın nüfusunun ardından en merak edilen konulardan biri de yüzölçümü oluyor. AB ülkeleri arasında en geniş yüzölçümüne sahip Fransa'nın toplam yüzölçümü 640.679 kilometrekare olarak biliniyor. Ayrıca yine ülkenin hem turistik açıdan önemli olan hem de başkenti olan Paris'in yüzölçümü ise toplamda 105,4 kilometrekare olarak ölçülmüştür.

Dil konusunda oldukça hassas olan ve kendi diline önem veren Fransa'nın resmi dili Fransızca olarak bilinmektedir. Bunun yanında ülkede 11 bölgesel Fransız dili de konuluşmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın