Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır?Yunanistan'ın Dili Nedir?

Yunanistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır?Yunanistan'ın Dili Nedir?

Müge Kakşi
12.01.2022 - 11:47

Güneydoğu Avrupa'da bulunan Yunanistan dünya siyaseti açısından önemli ülkeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin de sınır komşusu olan Yunanistan'ın çevresinde Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan ülkeleri bulunmaktadır. Bununla birlikte Ege Denizi, İyon Denizi, Girit Denizi ve Akdeniz'e de kıyısı bulunan Yunanistan Avrupa ve Asya kıtaları açısından stratejik bir konuma sahiptir. Batı edebiyatının, felsefesinin, tarihinin, tiyatrosunun ve Olimpiyat Oyunları'nın başladığı yer olarak kabul edilen Yunanistan bu anlamda Batı medeniyetinin beşiği olarak adlandırılabilir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yunanistan'ın modern halinin temelleri ise 1830'larda atıldığından henüz genç bir ülke sayılmaktadır. Özellikle sınır komşumuz olmasından dolayı ve çeşitli siyasi ve sosyal münasebetlerde bulunmamızdan dolayı Yunanistan'a dair bazı detaylar merak ediliyor. Peki, Yunanistan'ın yüzölçümü kaç? Yunanistan'ın nüfusu kaçtır? Yunanistan'ın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçmişte Makedon Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve son olarak Osmanlı Devleti yönetimine giren Yunanistan toprakları çeşitli etnik ve dini milletlere ev sahipliği yapmıştır. 500 yıl Osmanlı Devleti yönetiminde olan Yunanistan, 1830 sonrasında modern bir ulus devlet yapısına geçmiştir. Günümüzde üniter bir parlamenter cumhuriyet olan Yunanistan ülke ekonomisi açısından da yüksek bir gelire sahiptir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in kurucu üyesi olan Yunanistan, Avrupa Birliği'ne katılan 10. ülke olarak da biliniyor. Bunun yanında NATA, OECD ve WTO gibi birçok uluslararası kuruluşa da üye olan Yunanistan dünya siyasetinde önemli bir yere sahiptir. Coğrafi olarak birçok adaya ve dağlara sahip olan Yunanistan'ın iklimi ise daha çok Akdeniz iklimi olarak bilinmektedir. Birçok kişi Yunanistan'ın nüfusunu ve yüzölçümünü internet üzerinden araştırıyor. Yunanistan'ın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Yunanistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Yunanistan'ın Dili Nedir?

Yunanistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Yunanistan'ın Dili Nedir?

Yunanistan'ın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor Ülkenin nüfusu 2021 yılı verilerine göre 10.682.547 kişi olarak biliniyor. Bununla birlikte yaşlı nüfusu artan Yunanistan'ın 2020 yılında ortalama yaşı 45,6 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte Yunanistan'ın en büyük şehri ve başkenti olarak bilinen Atina'nın nüfusu ise yaklaşık olarak 4 milyondur. 

Yunanistan hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Ülkenin yüzölçümü 131.957 kilometrekare olarak belirlenmiştir. Ayrıca suların kapladığı alan ise yüzde 0,87 olarak biliniyor. Yine Yunanistan'ın en kalabalık şehri ve başkenti olan Atina'nın yüzölçümü ise 38,964 kilometre kare olarak bilinmektedir.

Yunanistan'ın resmi dili Yunanca olarak biliniyor ve bununla birlikte ülkenin yüzde 99'u Yunanca konuşmaktadır. Ülkede çeşitli Yunan lehçeleri de konuşulurken diğer ülkelerden gelen göçmenlerin Fransızca, İngilizce vb diller konuştuğu görülebiliyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın