Görüş Bildir
Haberler
Suriye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Suriye'nin Dili Nedir?

Suriye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Suriye'nin Dili Nedir?

Müge Kakşi
11.01.2022 - 11:34

Türkiye'nin sınır komşularından biri olan Suriye veya resmi adıyla Suriye Arap Cumhuriyeti Batı Asya'da konumlanan bir ülkedir. Akdeniz'e kıyısı olan Suriye, Irak, Ürdün, Türkiye, İsrail ve Lübnan ile çevirilidir. Ülkede yaşanılan savaş sonrasında birçok mültecinin Türkiye'ye sığınması sonucu Suriye uzun bir süre ülkemizin gündeminde. Milyonlarca Suriye vatandaşı ülkemizde ikamet etmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan da birçok Suriyeli bulunmaktadır. Suriye ile yaşadığımız tüm bu olayların ardından Suriye'ye dair bazı bilgilerin merak edilmesine neden oluyor. Peki, Suriye'nin nüfusu kaçtır? Suriye'nin yüzölçümü kaç? Suriye'de hangi diller kullanılıyor? Suriye'nin dili ne? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kara sınırı komşumuz olan Suriye yüksek dağları ve çöllerinin yanı sıra verimli ovalarıyla da bilinmektedir. Suriye'nin bulunduğu bölge geçmişte MÖ 3. binyıl Ebla krallığı başta olmak üzere pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmaktadır. Suriye'nin popüler bir ili olan Halep ve başkenti olan Şam dünyada yaşamın sürdüğü en eski şehirler olarak biliniyor. Bununla birlikte Suriyeli Araplar, Kürtler, Türkmenler, Süryaniler, Ermeniler, Çerkesler, Sabiiler ve Yunanlar olmak üzere birçok dini ve etnik gruba ev sahipliği yapan Suriye 403 yıl boyunca Osmanlı Devleti tarafından da yönetilmiştir. Hemen her dönem aktif siyasi olayların yaşandığı Suriye konumu itibariyle dünyadaki diğer devletler tarafından da önem arz etmektedir. Dünya siyaseti açısından da önemli olayların yaşandığı Suriye'nin nüfusu ve yüzölçümü internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor. Suriye'nin yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Suriye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Suriye'nin Dili Ne?

Suriye'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Suriye'nin Dili Ne?

Birçok etnik ve dini gruba ev sahipliği yapan Suriye'nin nüfusu merak ediliyor. 2020 yılı tahmini verilere göre ülkenin nüfusu 17.500.657 kişi olarak biliniyor. 2010 yılında ise 21.018.834 kişi olarak sayılan nüfusun daha fazla olması dikkat çekiyor. Ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti olarak bilinen Şam'ın nüfusu ise 3,410,000 kişi olarak sayılmıştır.

Suriye hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Tarih boyunca birçok eski medeniyete ev sahipliği yapmış Suriye'nin yüzölçümü toplamda 185.18 kilometrekare olarak bilinirken su alanlarının kapladığı yer ise yüzde 1,1 olarak bilinmektedir. Ayrıca ülkenin en büyük şehri olan Şam'ın yüzölçümü ise 573 kilometrekaredir.

Yüzde 90 Araplardan oluşan Suriye'nin resmi dili Arapça olmakla birlikte ülkede farklı diller de konuşulmaktadır. Ülkede yaşayan milletlerin çoğunluğuna göre ülkede konuşulan diğer diller genellikle Kürtçe, Neo-Aramca ve Türkçe olarak biliniyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
4
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın