Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hindistan'ın Dili Nedir?

Hindistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hindistan'ın Dili Nedir?

Müge Kakşi
05.01.2022 - 11:58

Güney Asya'da bulunan Hindistan veya resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti kalabalık nüfusu ve büyük bir coğrafik alana sahip olmasıyla bilinmektedir. İki resmi dil ve birçok bölgesel dilin konuşulduğu Hindistan dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olarak biliniyor. Farklı dinlerin bulunduğu Hindistan'da baskın olan din ise Hinduizm'dir. Ayrıca Müslümanların da bulunduğu ülke en kalabalık üçüncü müslüman nüfusa sahip ülke olarak biliniyor. Ekonomik açdan ise dünyanın en büyük 12. ekonomisine ve satınalma gücü bakımından da dünyanın 4. ekonomisine sahip bir ülkedir. Birçok kişi kalabalık nüfusuyla bilinen Hindistan'ın yüzölçümünü ve dilini merak ediyor. Peki, Hindistan'ın dili nedir? Hindistan'ın yüzölçümü kaçtır? Hindistan'ın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hint Okyanusu, Umman Denizi ve Bengal Körfezi ile çevrili Hindistan sahil şeridi ise 7.517 km uzunluğundadır. Ayrıca Hindistan'ın karasal sınır komuşları ise  Çin, Nepal, Bhutan, Bangladeş ve Myanmar ülkeleri olarak biliniyor. Dünyanın en büyük demokrasisi olarak bilinen Hindistan tarih boyunca birçok topluma ev sahipliği yapmıştır. Özellikle geçmişte önemli ticaret yollarının yer aldığı ülkede büyük imparatorluklar kurulmuştur. Geçmişte kültürel zenginliğiyle de bilinen Hindistan Budizm, Hinduizm ve Sihizmin gibi önemli dinlerin doğduğu bölge olarak biliniyor. Parlementer Demokrasi ile yönetilen Hindistan 28 eyalet ve bir birlik bölgesine sahiptir. Filmlere ve belgesellere konu olan Hindistan'a dair bazı detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Hindistan'ın diline, yüzölçümüne ve nüfusuna dair birçok bilgiye haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

Hindistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hindistan'ın Dili Nedir?

Hindistan'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hindistan'ın Dili Nedir?

Dünyada Çin'den sonra en büyük ikinci nüfusa sahip olan Hindistan'ın nüfusu 2021 yılı sayımlarına göre 1.376.238.018 kişi olarak belirlenmiştir. Ülkenin en büyük şehri olan Mumbai'nin nüfusu ise 13 milyon civarındadır. Ayrıca Mumbai dünyadaki en büyük dokuzuncu şehir olarak biliniyor. Bununla birlikte Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi'nin nüfusu ise 17.753.087 kişi olarak biliniyor. 

Dünyanın en büyük yedinci coğrafyasına sahip olan Hindistan'ın yüzölçümü ise 3,287,590 kilometrekare olarak biliniyor. Bununla birlikte yine ülkenin en büyük şehri olarak bilinen Mumbai'nin yüzölçümü ise 603,4 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Ülkenin su alanı ise toplam yüzölçümünün yüzde 9,56'sını kaplamaktadır.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hindistan'ın resmi iki dili bulunmaktadır. Hintçe ve İngilizce resmi dillerine sahip Hindistan'da ayrıca birçok yöresel dilde konuşuluyor. 22 adet tanımış yöresel diller arasında Assam dili, Bengalce, Bodo, Dogri, Guceratça, Kannada ve Keşmirce gibi diller bulunuyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın