Görüş Bildir
Haberler
Japonya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Japonya'nın Dili Nedir?

Japonya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Japonya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
04.01.2022 - 11:11

Doğu Asya'da bir ada ülkesi olarak bulunan Japonya dünya büyük öneme sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Büyük Okyanus'ta yer alan Japonya'nın deniz sınırlarında Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya gibi ülkeler bulunmaktadır. Ülke Japonca adını oluşturan kanji karakterleri güneş ve köken anlamına gelmektedir. bU sebepten dolayı Japonya 'Doğan Güneş Ülkesi' olarak da bilinmektedir. Bir ada ülkesi olarak da bilinen Japonya  6.852 adadan oluşan bir takımada olarak biliniyor. Honshu, Hokkaido, Kyushu ve Shikoku adaları en büyük adaları ve ülkenin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Sekiz bölge ve 47 idari bölgeye ayrılan Japonya'nın yüzölçümü ve nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Japonya'nın nüfusu kaçtır? Japonya'nın yüzölçümü kaçtır? Japonya'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endonezya'nın ardından 2. en kalabalık ada ülkesi olan Japonya dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında da 11. sırada yer almaktadır. Japonya'nın başkenti olan Tokyo ise yine dünyanın en büyük metropol şehirlerinden biri olarak biliniyor. Tokyo ayrıca ülkenin en kalabalık şehri konumundadır. Japonya'nın tarihinin Paleolitik Dönem'in son zamanlarına dayandığı düşünülmektedir. Bununla birlikte Japonya ismi ise ilk olarak 1. yüz yıldan gelen Çin metinlerinde bulunmaktadır. Tarihte'de 2. Dünya Savaşı gibi dönemlerin içerisinde yer alan Japon günümüzde büyük güç olarak tanımlanan ülkeler arasında yer almaktadır. Japonya, 2021 itibarıyla Gayri safi yurt içi hasılaya göre 3. en büyük ekonomi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısı ve ithalatçısı olan Japonya'nın yüksek vasıflı ve eğitimli bir iş gücü bulunmaktadır. Birçok kişi popüler olan Japonya'ya dair bazı özellikleri merak ediyor. Japonya'nın nüfusuna, yüzölçümüne ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Japonya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Japonya'nın Dili Nedir?

Japonya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Japonya'nın Dili Nedir?

2020 yılı verilerine göre Japonya nüfusu 125.960.000 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin en kalabalık ve aynı zamanda başkenti olan Tokyo'nun nüfusu ise 38.505.000 milyon kişidir. Tokyo nüfusundan dolayı dünyadaki en kalabalık metropol şehir olarak biliniyor. Japonya'nın yaşlı nüfusu ise giderek artmaktadır. 

Japonya'nın yüzölçümü ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Ülkenin toplam yüzölçümü 377.973 kilometrekare olarak bilinirken su alanının kapladığı alan ise yüzde 3,55'dir. Bunun yanında ülkenin başkenti olan Tokyo'nun yüzölçümü ise 13,452 kilometrekare olarak ölçülmüştür.

Japonya'nın resmi dili Japonca'dır. Japon göçmeler ve ülkede bulunan nüfusun yüzde yüze yakının konuştuğu Japonca diğer ülkeler tarafında şekillerle yazılan karışık bir dil olarak bilinmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın