Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İngiltere'nin Dili Nedir?

İngiltere'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İngiltere'nin Dili Nedir?

Müge Kakşi
10.01.2022 - 11:30

Birleşik Krallık’ı oluşturan dört ülkeden biri olan İngiltere dünyada siyasi anlamda önemli ülkeler arasında yer alıyor. Galler ve İskoçya ile komşu olan İngiltere’nin kuzeybatısında İrlanda Denizi, güneydoğusunda  Kelt Denizi , doğusunda Kuzey Denizi ve güneyinde ise Manş Denizi bulunmaktadır.  Scilly Adaları ve Wight Adası gibi Büyük Britanya’ya ait yaklaşık olarak 100 adet ada İngiltere’ye aittir. Bölgenin tarihi  Üst Paleolitik  döneme dayanan İngiltere adını 5 ve 6. yüzyıllarda bölgeye Anglia yarımadasından yerleşen  Angluslardan almıştır. 10. Yüzyılda birleşik devlet haline gelen İngiltere, 15. Yüzyılda Keşifler Çağı’nın başlamasıyla dünya üzerinde önemli bir konuma sahip ülkeler arasına girmiştir. Sanayi Devrimi’nin de bu bölgede gerçekleşmesi ülkeyi dünyada sanayileşen ilk toplumlardan biri yaptı. Birçok kişi hala daha dünyada sözü geçen ülkeler arasında bulunan İngiltere’nin nüfusunu ve yüzölçümünü merak ediyor. Peki, İngiltere’nin yüzölçümü kaçtır? İngiltere’nin nüfusu kaçtır? İngiltere’nin dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha çok alçak tepelere ve ovalara sahip İngiltere dünyada en çok merak edilen ülkeler arasında yer alıyor. Bununla birlikte dağlık alanların ve engelebeli arazilerin de görüldüğü İngiltere’nin başkenti ise Avrupa kıtasının en metropol şehirlerinden biri olan Londra’dır. Birleşik Krallık nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan Londra’nın nüfusu İngiltere’nin de en büyük şehri olarak biliniyor. 1707 Birlik Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle ondan önce Galleri’de kapsayan İngiltere egemen devlet olmaktan çıkmıştır. Adını Angluslardan alan İngiltere Angleland (Anglus diyarı) anlamını taşımakta ve günümüze England olarak gelmektedir. Günümüzde halen uluslararası alanda söz sahibi olan ülkeler arasında yer alan İngiltere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da oldukça gelişmiş bir ülkedir. Birleşik Krallık'ın toplam nüfusunun yüzde 85'ini oluşturan İngiltere dünyada en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ülkeler arasında yer almaktadır. İngiltere'ye dair bazı özellikler internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor. İngiltere'nin yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

İngiltere'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İngiltere'nin Dili Nedir?

İngiltere'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İngiltere'nin Dili Nedir?

Birleşik Krallık nüfusunun yüzde 85'ini oluşturan İngiltere'nin nüfusu 2018 verilerine göre 56.286.961 kişi olarak sayılmıştır. Kilometre kareye 235 kişinin düştüğü İngiltere'nin en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti olan Londra'nın nüfusu ise 2017 verilerine göre 9,787,426 kişi olarak bilinmektedir.

Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu İngiltere'nin yüzölçümü ise merak edilen konular arasında yer alıyor. İngiltere'nin yüzölçümü 130.279 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Ayrıca ülkenin başkenti olan Londra'nın yüzölçümü ise 1.706,8 kilometrekare olarak biliniyor. 

Asyalı, Siyahi, Arap ve birçok farklı etnik grubun yaşadığı İngiltere diğer ülkelereden sıkça beyin göçü almaktadır. Bununla birlikte ülkenin resmi dili İngilizce'dir. 5. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkmış olan İngilizce'nin ana vatanı da burası olmakla birlikte tüm dünyada ortak dil olarak kullanılmaktadır. Birçok ülkede ikinci dil olarak kullanılan İngilizce bazı ülkelerde de direkt olarak ana dil olarak kullanılmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın