Görüş Bildir
Haberler
Kanada'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Kanada'nın Dili Nedir?

Kanada'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Kanada'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
13.01.2022 - 11:16

Kuzey Amerika'da bulunan ve on eyalet, üç bölgeden oluşan Kanada dünya ülkeleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Büyük Okyanus, Atlas Okyanusu ve Arktik Okyanus'una kadar uzanan Kanada'nın yüzölçümü ise oldukça fazladır. Yüzölçümü açısından dünyada ilk 2'de olan Kanada aynı zamanda en uzun sahil şeridine de sahiptir. Rocky Dağları ile ünlü Kanada'nın büyük çoğunluğu ormanlarla kaplıdır. Ülkede nüfusun büyük çoğunluğu güney bölgesinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bununla birlikte ülkenin en büyük üç şehri Montreal ve Vancouver ve Toronto olarak bilinmektedir. Başkenti  Ottawa olan Kanada'da Aborjinler binlerce yıl yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Birçok kişi Kanada'nın yüzölçümü ve nüfusu gibi çeşitli bilgileri merak ediyor. Peki, Kanada'nın yüzölçümü nedir? Kanada'nın dili nedir? Kanada'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binlerce yıl Aborjinler'e ev sahipliği yapan Kanada'da 16. yüzyılda Britanyalı ve Fransız keşifleriyle Atlantik Okyanusu kıyısında koloniler kurulmuştur. Meşrutiyet'le yönetilen Kanada, Westminster modeline bağlı kalmış bir demokrasi ülkesidir. Ayrıca Kanada günümüzde ekonomik, toplumsal, özgürlük ve refah açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Bu sebeplerden dolayı çeşitli ülkelerden sıkça gök alan Kanada etnik ve kültürel açıdan da zengin bir ülkedir. Ülke dünyanın onuncu en büyük ekonomisi özelliği göstermekte ve bunun birçoğunu doğal kaynaklarıyla, gelişmiş ticaret alanına borçludur. Aynı zamanda birçok uluslararası örgüt ve topluluğa üye olan Kanada kişi başına düşen milli gelir ve insani gelişme endeksine göre de üst sıralarda yer almaktadır. OECD'in 2012'de yayınladığı rapora göre Kanada dünyanın en eğitimli ülkesi olarak bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'yle komşu olan Kanada ile ilgili birçok detay merak edililiyor. Kanada'nın diline, nüfusuna ve yüzölçümüne dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Kanada'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Kanada'nın Dili Nedir?

Kanada'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Kanada'nın Dili Nedir?

Dünyanın ekonomik ve insani açıdan en gelişmiş ülkeleri arasında bulunan Kanada'nın nüfusu merak edilen konular arasında alıyor. 2020 yılı tahminlerine göre Kanada'nın nüfusu 8.008.005 kişi olarak biliniyor. Bununla birlikte ülkenin başkenti olan Ottowa'nın nüfusu ise 2016 verilerine göre 1,323,783 kişi olarak sayılmıştır. Ayrıca Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi olarak bilinen Toronto'nun nüfusu ise 5.113.149 kişi olarak biliniyor.

Yüzölçümü bakımından dünyanın ikinci büyük ülkesi olan Kanada'nın yüzölçümü 9.984.670 kilometrekare olarak bilinmektedir. Ülkenin 200.000 kilometreden fazla sahil şeridi bulunmakta ve bu özelliğiyle dünyanın en uzun sahil şeridine sahip ülkesi olarak bilinmektedir. En büyük şehri olan Toronto'nun yüzölçümü ise 7.125 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Ayrıca ülkenin su alanları ise yüzde 8,92'sini kaplamaktadır.

Kanada'nın resmi dili İngilizce ve Fransızca olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte dünyanın pek çok yerinden göç alan Kanada'da Denesulinece, Krice, Guçince, İnuinnaq, İnuitçesi, Doğu Kanada İnuitçesi gibi bölgesel diller de konuşulmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?