Görüş Bildir
Haberler
Meksika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Meksika'nın Dili Nedir?

Meksika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Meksika'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
03.02.2022 - 10:44

Kuzey Amerika'nın güneyinde yer alan Meksika federal bir cumhuriyet olarak bilinmektedir. Büyük Okyanus'a kıyısı olan Meksika'nın aynı zamanda Karayip Denizi ve Meksika Körfezi'ne de sınırı bulunmaktadır. Bununla birlikte Meksika'nın sınır komşu ülkeleri ise Amerika Birleşik Devletleri, Guatemala ve Belize'dir. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 13. bağımsız ülkesi olarak bilinen Meksika, Amerika kıtasında ise bu özelliği bakımından 6. sırada yer almaktadır. Yüzölçümüyle olduğu kadar nüfusuyla da ön sıralarda yer alan Meksika nüfus bakımından dünyada 11. sırada yer alıyor. Birçok kişi Meksika'ya dair bazı bilgileri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Meksika'nın yüzölçümü kaçtır? Meksika'nın dili nedir? Meksika'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 bölge ve 1 federal bölgeden meydana gelen Meksika'nın başkenti ise Meksiko olarak bilinmektedir. Meksiko aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olarak bilinmektedir. Herhangi bir resmi dili olmayan Meksika tarihte pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu uygarlıklar arasında Olmek, Toltek, Teotihuacan, Zapotek, Maya ve Aztek sayılabilir. Sonrasında uzun bir süre İspanyol kolonisi olan Meksika, yağmış olduğu bağımsızlık savaşıyla bağımsızlığını ilan ederek özgür bil ülke olmuştur. Farklı ülkelerden pek çok müdahale gören, reform ve devrimlerin yaşandığı Meksika günümüzdeki haline ise 1917 Anayasası ile kavuşmuştur. Bölgesel ve orta bir güç olarak görülen Meksika'nın birçok uluslararası örgüte üyeliği bulunmaktadır. Unesco'nun Dünya Mirası listesinde ise dünyada 7. sırada konumlanan Meksika aynı zamanda yoğun turist ziyareti alan ülkeler arasında yer almaktadır. Meksika'ya dair bazı bilgiler merak ediliyor. Meksika'nın yüzölçümüne, diline ve nüfusuna dair birçok bölgeye haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Meksika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Meksika'nın Dili Nedir?

Meksika'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Meksika'nın Dili Nedir?

Meksika'nın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Meksika'nın nüfusu 2020 yılı tahmine verilene göre.128.649.565 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olarak bilinen Meksiko'nun nüfusu ise 2020 verilene göre 9.209.944 kişi olarak sayılmıştır.

Ülkenin merak edilen bir diğer özelliği ise yüzölçümü olarak biliniyor. Meksika'nın yüzölçümü 1.972.550 kilometrekare olarak bilinirken ülkede su alanlarının kapladığı alan ise yüzde 2,5 olarak biliniyor. Aynı zamanda ülkenin nüfus bakımından en kalabalık şehri olan başkent Meksiko'nun yüzölçümü ise 1.485 kilometrekaredir.

Meksika'nın resmi bir dili bulunmamaktır. Buna karşın ülkenin büyük bir çoğunluğunda İspanyolca konuşulmaktadır. Ayrıca birçok yerli dilde halk arasında konuşulmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın