Görüş Bildir
Haberler
Norveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Norveç'in Dili Nedir?

Norveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Norveç'in Dili Nedir?

Müge Kakşi
20.01.2022 - 11:51

Kuzey Avrupa'da İskandinav Yarımadası'nın batısında bulunan Norveç dünyadaki popüler ülkeler arasında yer alıyor. İsveç, Finlandiya, ve Rusya ile sınır komşusu olan Norveç'in Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Norveç Denizi'ne de kıyısı bulunmaktadır. Başkenti Oslo olan Norveç anayasal monarşi ile yönetilen bir ülke olarak bilinmektedir. Binlerce kilometrelik sahil şeridi olan Norveç dünya üzerinde ekonomik ve toplumsal olarak üst segmentte bir ülke olarak bilinmektedir. Avrupa'daki diğer ülkelerin üstünde yaşam standartları olan Norveç bu sebepten Avrupa Birliği'ne girmeyi reddetmektedir. Ülke petrol rezervleri bakımından zengin ve aynı zamanda tüm dünyada balıkçılık sektöründe de zirveyi korumaktadır. Yaşam kalitesi bakımından ülkemizden de göç alan Norveç'e dair bazı bilgiler merak ediliyor. Peki, Norveç'in yüzölçümü kaçtır? Norveç'in dili nedir? Norveç'in nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler içi derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada balık sektörünün başını çeke Norveç'in Avrupa Birliği'ne girmek istememesinin bir nedenide balıkçılık sektörünü olumsuz etkileyeceği düşüncedir. Aynı zamanda birçok ülke ile beraber Avrupa Serbest Dolaşım Örgütü'ne üye olan Norveç, AB'ye geçerse bu üyeliği sonlandırması gerektiğinden de AB'ye karşı durmaktadır. Tüm bunlara karşın Avrupa Birliği ısrarlı bir şekilde Norveç'i bünyesine katmak istemekte fakat ülkede bu konuda yapılan referandumlar sonucu hep red oyu çıkmaktadır. NATA üyesi olan Norveç Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında da dengeyi koruma rolünü üstlenmiştir. Avrupa'nın en pahalı ülkesi olarak bilinen Norveç'in en önemli sorunlarından biri ise azalan nüfusu olmaktadır. Ülkenin az bir nüfusu bulunmakta ve bu her geçen gün artmaktadır. Bu bakımından iş gücü açısından da sıkıntı yaşamaktadır. Birçok kişi Norveç'in nüfusunu ve yüzölçümünü internet üzerinden araştırıyor. Norveç'in nüfusuna, yüzölçümüne ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Norveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Norveç'in Dili Nedir?

Norveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Norveç'in Dili Nedir?

Dünyada ekonomik ve toplumsal açıdan gelişmiş ülkeler arasında bulunan Norveç'in nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Nüfusu azalma tehditiyle karşı karşıya olan Norveç'in nüfusu 2021 tahminlerine göre 5.391.369 kişi olarak bilinmektedir. Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olan Oslo'nun nüfusu ise 673,469 kişi olarak biliniyor.

Norveç hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Kuzey Yarımküre'de yer alan Norveç'in yüzölçümü 385,207 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Aynı zamanda ülkede toplam su alanı ise yüzde 5,7 olarak bilinmektedir. Ülkenin aynı zamanda turist çeken şehri ve başkenti olan Oslo'nun yüzölçümü ise 454 kilometrekare olarak biliniyor.

Norveç'in resmi dili Norveççe olarak sayılmaktadır. Norveççe İskandinavca olarak da söylenen ve Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir. Ülkede ayrıca Kvence ve Çingenece gibi bölgesel diller de konuşulmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?