Görüş Bildir
Haberler
Hollanda'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hollanda'nın Dili Nedir?

Hollanda'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hollanda'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
18.01.2022 - 11:31

Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan Hollanda dünyada merak edilen ülkeler arasında yer alıyor. Almanya, Belçika ve Kuzey Denizi ile sınırı olan Hollanda, Hollanda Krallığı'nı oluşturan dört ülkeden biri olarak biliniyor. On iki vilayetten oluşan Hollanda'nın aynı zamanda Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba oladaları olarak üç belediyesi de bulunmaktadır. Meşruti Monarşi ile yönetilen Hollanda'nın nüfus yoğunluğu ise fazladır. Ayrıca çeşitli uluslararası örgütlere de üye olan Hollanda'nın topraklarının bir kısmı deniz seviyesinin altında bulunmaktadır.  Schengen Anlaşmasını imzalayan ülkelerden biri olan Hollanda, Benelüks topluluğunun da parçası olarak biliniyor. Ülke ekonomik refahı ve özgür yaşam biçimiyle farklı ülkelerden göç almaktadır. Birçok kişi Hollanda'nın nüfusunu ve yüzölçümünü merak ediyor. Peki, Hollanda'nın nüfusu kaçtır? Hollanda'nın yüzölçümü kaçtır? Hollan'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kürsel ısınma ve iklim değişikliği konusuna da önem veren Hollanda bu bağlamda Kyoto Sözleşmesi'ni imzalayan ülkeler arasında yer almaktadır. Özellikle eşcinsel evliliğin yasal olmasıyla ön plana çıkan Hollanda bununla birlikte peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri ve Holştayn türündeki inekleriyle de ünlenmiştir. Ünlü Ren nehrine ev sahipliği yapan Hollanda'da nehrin ana kolları ülkeyi 3 temel bölgeye bölmüştür. Ayrıca bu nehirler eski zamanda derebeylikler arasındaki sınırı oluşturarak kültürel farklılara yol açmıştır. Ekonomik olarak da ön planda olan Hollanda dünyada en çok ihracat yapan ülkeler arasında bulunmaktadır. Kişi başına düşen milli gelir ile yine dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunan Hollanda tam bir özgürlükler ülkesi olarak tanımlanmaktadır. Birçok kişi Hollanda'ya dair detaylara internet üzerinden araştırıyor. Hollanda'nın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Hollanda'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hollanda'nın Dili Nedir?

Hollanda'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hollanda'nın Dili Nedir?

Hollanda'nın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Avrupa ülkeleri arasında nüfus yoğunluğu fazla olan ülkeler arasında yer alan Hollanda'nın 2019 verilerine göre tahmini nüfusu 17.306.912 kişi olarak bilinmektedir. Hollanda'nın hem başkenti hem de en büyük şehri olan Amsterdam'ın nüfusu ise 2018 verilerine göre 2.480.394 kiş olarak sayılmıştır.  Ayrıca ülkenin nüfusunun yüzde 75'ini Hollandalılar oluştururken geriye kalanını ise diğer Avrupalılar, Türkleri Endonezyalılar ve Faslılar oluşturmaktadır.

Hollanda hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Hollanda'nın yüzölçümü 41.528 kilometrekare olarak bilinmektedir. Toplam yüzölçümü içerisinde su alanlarının oranı ise yüzde 18,41 olarak biliniyor. Ülkenin en büyük kenti olan Amsterdam'ın yüzölçümü ise 84 kilometrekare olarak ölçülmüştür.

Hollanda'nın resmi dili birçok Avrupa ülkesinin aksine Hollandaca olarak bilinmektedir. Hollandaca, Felemenkçenin Hollanda'da konuşulan lehçesi olarak biliniyor. Yani temelde resmi dil Felemenkçe'de denilebilir. Felemenkçe Hint-Avrupa dil ailesinin Cermen dilleri grubuna ait bir dildir. Hollandaca ile birlikte ülkede İngilizce, Papiamento ve Batı Frizce gibi yöresel dillerde konuşulmaktadır. Ayrıca ülkede Hollanda Aşağı Saksoncası, Limburgca, Sinte Romancası ve Yidiş gibi de tanınmış diller bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın